Fatih Terim: Madrid'in nasıl oynayacağını herkes bilir..

Marca gazetesini kendi ofisinde ağırlayan Fatih Terim: "Burada evimde harcadığımdan daha çok zaman harcıyorum" diye söze başladığı ve merak edilen soruları cevapladığı Marca.com'da yayınlanan röportajın çevirisidir.


Madrid'e karşı oynayacağınız karşılaşmadan ne gibi beklentileriniz var?

Sıkı mücadeleyle geçen bir maç olacak. Gerçekten zorlu olacak. Sadece dünyanın en zorlu takımlarından biriyle karşılaşmayacağız, aynı zamanda en iyi teknik direktörlerden biriyle de karşılaşacağız.

Real'i yenmek için planınız nedir?
Real Madrid hakkında pek fazla konuşmaya gerek yok. Herkes onların ne olduğunu biliyor. 6 yaşındaki bir çocuk bile Real'in nasıl oynadığını bilir.

Peki bu durumda, neden Mallorca karşısında oynadıkları maçı izlemeye gittiniz? Ve o maçtan neler öğrendiniz?
Mallorca'dan çok daha iyi bir takım gördüm. Bir gömlek daha üstün. Real Madrid ve Barcelona dünyanın en iyi 2 takımı ve bunu nerdeyse her zaman gösteriyorlar. Geride, orta sahada ve açıkta kadro zenginliği sıkıntıları var.

Galatasaray kendini Türkiye'nin Barcelona'sı olarak görüyor. O tarz oynamanın, Real'in işine geleceğini düşünmüyor musunuz?
Biz tam olarak insanları gururlandıracak ve herkesin saygısını kazanacak tarzda oynayacağız. Kendi oyun tarzımızı değiştirmeyi düşünmüyorum; çünkü kimseden korkmuyoruz. Oyunu onlardan almaya bakacağız, topa sahip olup, bıraktıkları en ufak bir boşluktan faydalanacağız.

Bu hafta kaç tane Real maçı izlediniz?
Ben her zaman Real Madrid maçlarını izlerim, bu bir teknik direktörün gelişimine devam etmesinin en akıllıca yoludur. Hiç birini kaçırmam. Sadece geçen hafta bile altı ya da yedi maç videosu izledim.

Bernabeu'da oynanacak maçı zihninizde nasıl canlandırıyorsunuz?
Çok eğlenceli olacak. Kaybedecek olsam bile, oyunu doğru şekilde oynamaya niyetliyim. Eğer Bernabeu'daki maçtan iyi bir kredi alabilirsek, oyuncularımla gurur duyacağım.

Galatasaray topa Real Madrid'ten daha fazla yüzdeyle mi sahip olacak?
Bilmiyorum; çünkü Real pas yapmayı seven harika bir takım. Biz topa sahip olmak isteyeceğiz; ama bu onların teşebbüslerine de bağlı.

Sneijder ve Drogba bu karşılaşmada fark yaratabilecek kadar fit durumdalar mı?
Drogba çok özel bir oyuncu, mükemmelliğini her an kanıtlayabilme yeteneğine sahip. Tabii ki yakın zamana kadar, uzun süredir oynamamış olmaları ideal bir durum değil. İkisinin de %100 kapasiteyle oynayabilmelerini isterim; ama bu şartlar altında bu olmazsa da bu durumdan şikayetçi olmam.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0