UCL | Aslan Gibi Savaş!

Şampiyonlar Ligi'nde adını son sekiz takım arasına yazdırarak yıllar sonra büyük bir başarıya imza atan Galatasaray, yarı final bileti için mücadele edeceği İspanyol devi Real Madrid ile çeyrek finalin ilk maçında deplasmanda karşılaşacak. 3 Nisan Çarşamba akşamısaat 21:45'te Santiago Bernabeu'da oynanacak olan karşılaşmayı Norveçli hakem Svein Oddvar Moen yönetecek. Zorlu karşılaşma öncesinde iki takımın son durumu, istatistikler, analizler ve maç öncesi bilgiler şu şekilde...

SÜPER LİG | ŞAMPİYONLUK YÜRÜYÜŞÜ
Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Galatasaray, ligin 27.haftasını ezeli rakibi Fenerbahçe'nin dört puan önünde lider olarak tamamladı. Milli maç arasının ardından Cumartesi günü sahaya çıkan Fatih Terim'in öğrencileri, evinde ağırladığı İstanbul BŞB karşısında ilk yarım saatlik bölümde Burak Yılmaz'ın golleriyle iki farklı üstünlüğü yakaladı ve 3 puana uzandı. Spor Toto Süper Lig'de son iki maçını kazanan Galatasaray, geride kalan 27 haftalık bölümde 53 puan topladı ve +22 averaj elde etti.

ŞAMPİYONLAR LİGİ | H GRUBU
6 yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme şansı yakalayan Spor Toto Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray, grup aşamasında Manchester United, SC Braga ve CFR Cluj ile birlikte H Grubu'nda yer aldı. H Grubu'nun ilk maçında Manchester United ile deplasmanda karşılaşan takımımız başabaş bir oyun ortaya koyduğu ve 2 penaltısının verilmediği karşılaşmada rakibine 1-0 mağlup olmaktan kurtulamazken, ortaya konulan futbol bugünler adına umut verici olmuştu. Grubun ikinci maçında kendi evinde SC Braga karşısında oldukça şanssız bir performans ortaya koyan ve sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrılan takımımız iki maç sonunda rakip filelere ne gol atabilmiş ne de puanla tanışabilmişti. Grubunun üçüncü maçında müthiş bir yağmur altında oynanılan CFR Cluj karşılaşmasında rakibiyle 1-1'lik berabere kalan takımımız ilk puanını elde ederken, 3 maç sonunda 1 puanla grubun ilk turunu tamamlaması basındaki bazı kimselere konuşma şansı tanıyordu. Bu tablo karşısında susmayan kimselere Galatasaray'ın vereceği cevap daha sert olacaktı, keza biz bitti demeden hiçbir şey bitmeyecekti ve bizim lugatımızda imkansız kelimesi yoktu.

Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında ilk maçların tamamlanmasının ardından CFR Cluj deplasmanına konuk  olan Fatih Terim'in öğrencileri, rakipleri karşısında sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılmış ve ilk galibiyetini elde etmişti. Bir sonraki maç haftasnda Manchester United'ı evinde ağırlayan takımımız İngiliz ekibi karşısında da sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılıyor ve tur umutlarını son maça taşıyordu. SC Braga deplasmanında mutlak kazanması gereken Galatasaray, ilk yarısında geriye düştüğü maçı 2-1 kazanmayı başarıyor ve adını Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tura yazdırmayı başarıyordu. Grup aşamasında oynanılan 6 maçta Galatasaray adına rakip filelere Burak Yılmaz 6 gol bırakırken, Aydın Yılmaz da bir gole imzasını atıyordu.

ŞAMPİYONLAR LİGİ | İKİNCİ TUR
Şampiyonlar Ligi'nde yer aldığı H Grubu'nda topladığı 10 puanla adını üst tura yazdırma başarısı gösteren Galatasaray, ikinci turda B Grubu'nun lideri Almanya temsilcisi Schalke 04 ile eşleşti. Grup aşamasının namağlup takımlarından olan Alman ekibi, geride kalan 6 maçlık sekansta 3 galibiyet - 3 beraberlik elde etmiş ve Arsenal'in önünde grubunu lider tamamlamıştı. Şampiyonlar Ligi'nde son 8 takımı belirleyecek olan kuralar çekildiğinde diğer muhtemel rakiplere nispeten kolay (daha doğrusu kendisine denk) bir rakip seçen Galatasaray, devre arasında gerçekleştirdiği Wesley Sneijder ve Didier Drogba transferleriyle birlikte turun mutlak favorisi olarak gösterildi. Ali Sami Yen Arena'da oynanılan ilk maçta rakibi karşısında birden fazla gol fırsatından yararlanamayan Fatih Terim'in öğrencileri, rakibiyle sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılırken çeyrek final umutlarını Gelsenkirchen'e taşıyordu. Almanya'da oynanacak olan maç öncesinde elde edilen 1-1'lik sonuç kimine göre avantaj, kimine göre ise handikaptı ama Galatasaray'ın bu platformda söyleyecek sözü vardı. Veltins-Arena'da oynanılan karşılaşmada rakibi karşısında 1-0 geriye düşmesine rağmen ilk yarıyı 2-1 önde kapatan Galatasaray, ikinci yarıda kalesinde gördüğü gole maçın son dakikalarında da golle cevap vermeyi başarınca sahadan 3-2'lik galibiyetle ve çeyrek final biletiyle ayrılıyordu. Schalke 04 karşısında iki maç sonunda rakibi karşısında 4-3'lük üstünlük kuran takımımızda gollerde Burak Yılmaz (2), Hamit Altıntop ve Umut Bulut imzası yer alıyordu.

ŞAMPİYONLAR LİGİ | 6 MAÇTIR YENİLGİSİZ
2012-2013 sezonunda Şampiyonlar Ligi platformu altında 8 maça çıkan Galatasaray, bu maçlarda rakiplerine 4 kez üstünlük kurarken 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde etti. Bu karşılaşmalarda rakip fileleri 11 kez havalandıran Avrupa Fatihi, kalesinde 9 gol gördü. Şampiyonlar Ligi organizasyonunda uzun yıllar sonra yer alan ve 11 yıl aradan sonra çeyrek final oynayan takımımız, bu sezon ilk 2 maçında sahadan gol atamadan ve puansız ayrılmasına karşın oynadığı son 6 maçta rakiplerine boyun eğmedi.  Galatasaray'ın oynadığı son 6 maç ve aldığı skorlar şu şekilde;
  • H Grubu, 3.Maç | CFR Cluj, 1-1
  • H Grubu, 4.Maç | CFR Cluj, 3-1
  • H Grubu, 5.Maç | Manchester United, 1-0
  • H Grubu, 6.Maç | SC Braga, 2-1
  • İkinci Tur, İlk Maç | Schalke 04, 1-1
  • İkinci Tur, Rövanş | Schalke 04, 3-2
DÜELLO | RONALDO VS. BURAK
Şampiyonlar Ligi'nde geride kalan 8 maç haftası sonunda attıkları 8 golle gol krallığında zirveyi paylaşan Real Madrid'in süperstarı Cristiano Ronaldo ve Galatasaray'ın gol makinesi Burak Yılmaz arasındaki düello devam ediyor. Grup aşamasında rakip filelere 6 gol bırakan muhteşem ikili, ikinci tur maçlarında da ilk maçta ve ikinci maçta birer gol atarak birbirlerini takip etmeye devam etti. Galatasaray - Real Madrid eşleşmesi bir nevi bu düellonun da sona ermesini sağlayacak ve Şampiyonlar Ligi'nde gol krallığında iki oyuncunun birbirine üstünlük kurmasına tanık olacağız. Şampiyonlar Ligi'nde gol krallığında zirveye oynayan ikiliyi, 7 golle Barcelona'nın süperstarı Lionel Messi takip ediyor. Karşı karşıya oynayacak olan Cristiano Ronaldo ve Burak Yılmaz hiç kuşkusuz bu turun kaderini belirleyecek en önemli faktörlerden olacak. Geride kalan 8 maç sonunda rakip kaleye toplamda 48 şut atan Cristiano Ronaldo, bu alanda istatistiklerde de ilk sırada yer alırken oyuncumuz Burak Yılmaz oynadığı maçlarda rakip kaleye sadece 18 şut çekti. İki oyuncunun attıkları gol sayısının yanı sıra diğer ortak özellikleri ise, Manchester United filelerini havalandırmaları oldu.

Cristiano Ronaldo'nun gol attığı maçlar şu şekilde;
  • Manchester City, 3-2 (1 Gol)
  • Ajax, 4-1 (3 Gol)
  • Dortmund, 1-2 (1 Gol)
  • Ajax, 4-1 (1 Gol)
  • Manchester United, 1-1 (1 Gol)
  • Manchester United, 2-1 (1 Gol)
Burak Yılmaz'ın gol attığı maçlar şu şekilde;
  • CFR Cluj, 1-1 (1 Gol)
  • CFR Cluj, 3-1 (3 Gol)
  • Manchester United, 1-0 (1 Gol)
  • SC Braga, 2-1 (1 Gol)
  • Schalke 04, 1-1 (1 Gol)
  • Schalke 04, 3-2 (1 Gol)
MAÇ BAŞINA 10.9 KM: SELÇUK İNAN
Galatasaray forması altında kariyerinin en başarını dönemlerini geçiren Selçuk İnan, kariyerinde ilk kez yer aldığı Şampiyonlar Ligi organizasyonunda takımımız adına 8 maçta 90 dakika sahada kalarak önemli bir istikrara imza attı. Ortaya koyduğu başarılı futbolun yanı sıra, son dönemlerde de sorumluluk almaya başlayan Selçuk, ilginç bir istatistiğe imza attı. Geride kalan maçlarda toplamda 87534 metre koşan yıldız oyuncu, maç başına 10941 metre koşma başarısı gösterirken, takımımız adına en çok koşan oyuncu oldu. Selçuk İnan ayrıca, çeyrek finalde eşleşeceğimiz Real Madrid'in süperstar oyuncusu Cristiano Ronaldo'dan da fazla koştu.  İki takımın oyuncularını birebir karşılaştırıldığında koşu mesafelerinde ilk sırada yer alan Selçuk, geride kalan 8 maçta rakip fileleri 11 kez havalandıran takımımızda 4 kez golden önceki son pası veren isim olmayı başardı. Selçuk İnan tüm bu istatistiklerin dışında, Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon en çok pas yapan (555 pas) 3.oyuncu konumunda yer alıyor. Listenin en başında ise, 958 pas sayısı ile Barcelona'nın orta saha oyuncusu Xavi Hernandez bulunuyor.

İSTATİSTİK | TOPLA OYNAMA YÜZDESİ (%54)
Şampiyonlar Ligi organizasyonunda geride kalan 8 maç sonunda hem Galatasaray, hem Real Madrid rakipleri karşısında %54 topla oynama yüzdesiyle mücadele etti. Bu alanda istatistik tablosunda İspanyol devi Barcelona maç baına %69 topla oynama yüzdesiyle ilk sırada yer alırken, Alman devi Bayern Münih maç başına %58 topla oynama yüzdesiyle ikinci sırada yer alıyor. Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tur aşamasında Malaga'ya elenen Portekiz temsilcisi Porto maç başına %55 topla oynama yüzdesiyle üçüncü sırada yer alırken, Galatasaray ve Real Madrid maç başına ortalama %54 topla oynama yüzdesiyle dördüncü sırayı paylaşıyor. Rakipleri karşısında topun sahibi olan ve oyunu kontrol etmeyi felsefe haline getiren iki takımın pas yüzdeleri de birbirine oldukça yakın görünüyor. Jose Mourinho'nun takımı geride kalan 8 maç sonunda rakipleri karşısında %72 pas isabeti ile mücadele ederken, Fatih Terim'in öğrencileri bu maçlarda %69 pas isabeti ile rakipleri karşısında mücadele etti. 2012-2013 Şampiyonlar Ligi organizasyonunda geride kalan 8 maç sonunda Galatasaray rakipleri karşısında toplam 4111 pas yaparken bu pasların 2855'i isabetliydi. Real Madrid'de bu rakam 4431 toplam pas sayısına karşın 3208 isabetli pas oldu.

İSTATİSTİK | KALEYE ATILAN ŞUTLAR (59 - 104)
Şampiyonlar Ligi'nde geride kalan 8 maç sonunda istatistiksel anlamda İspanyol devi Real Madrid özellikle hücum performanslarında dikkat çekiyor. Hücum hattında birbirinden kaliteli ayaklara sahip olan Jose Mourinho'nun takımı, geride kalan maçlar sonunda rakip kaleye 104 isabetli şut atarken, maç başına rakip kaleye 13 isabetli şut ortalamasını tutturdu. Bugüne kadar ceza sahası içinden 51 kez rakip kaleyi yoklayan İspanyollar, ceza sahası dışından da 53 kez rakip kaleyi yokladı. 8 maçta rakip filelere 18 gol bırakan Real Madrid, rakip kaleye ceza sahası içinden ve dışından bol bol şut atarak gol şansı ararken, Galatasaray'da bu istatistikleri göremiyoruz. Geride kalan 8 maç sonunda rakip kaleye 59 isabetli şut atan Fatih Terim'in öğrencileri, ceza sahasından 29 kez şut atarken, yayın gerisinden 30 kez kaleyi yokladı. Maç başına 7.3 kez rakip kaleye isabetli şut atan takımımız geride kalan maçlarda rakip fileleri 11 kez havalandırma başarısını gösterdi. Real Madrid kaleye atılan şutlar sıralamasında ilk sırada yer alırken, Galatasaray bu istatistik sıralamasında 11.sırada kendisine yer bulabildi.

TÜRK İSTİLASI: LA INVASION TURCA!
Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final turunun ilk maçında deplasmanda Real Madrid ile karşılaşacak olan takımımız Santiago Bernabeu Stadı'nda da büyük bir taraftar desteğiyle mücadele edecek. Haftalardır bu karşılaşmaya yer veren İspanyol basınında, geçtiğimiz hafta saygın kuruluşlardan Marca manşetten verdiği haberde 10binden fazla taraftarımızın tribünde yer alacağını dile getirirken "La invasion Turca" yani Türk işgali başlığıyla haberi okuyucularına duyurdu. Şampiyonlar Ligi ikinci tur maçında Gelsenkirchen'de deplasman yaşattırmayan Galatasaray taraftarı, bu zorlu mücadelede de tribündeki yerini alacak ve takımının arkasında 12. oyuncu konumunda olacak. Artık bir gelenek haline gelen "Koy elini kalbine, milyonlar hep seninle" ritüelini söylemeye gerek var mı?

HAKEM: SVEIN ODDVAR MOEN
Şampiyonlar Ligi grup aşamasında ilk kez 2010-11 sezonunda görev alan Svein Oddvar Moen, 2011-12 sezonunda 5 maçta düdük çaldıktan sonra bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde 4 karşılaşma yönetti. Bu sezon yönettiği karşılaşmalarda 19 kez sarı kartına başvuran 34 yaşındaki tecrübeli hakem  FIFA kokartını 2005 yılında takmış ve aynı sene İtalya'da UEFA 17 Yaşaltı Avrupa Şampiyonası'nda görev almıştı. 2009 yılında UEFA 19 Yaşaltı Avrupa Şampiyonası'nda da görev alan Norveçli hakem, 2011 yılında düzenlenen FIFA 17 Yaşaltı Dünya Kupası'nda final müsabakasını yönetmişti. Geçtiğimiz yaz Londra'da düzenlenen 2012 Yaz Olimpiyatları'nda düdük çalan Svein Oddvar Moen, ülkesi Norveç'te 2010 yılının en iyi hakemi seçilmişti. Çarşamba günü oynanacak olan karşılaşmada Moen'in yardımcılıklarını Kim Thomas Haglund ve Frank Andas yapacak. Sven Erik Midthjell'in dördüncü hakemliğini yapacağı karşılaşmanın ilave yardımcı hakemleri ise Ken Henry Johnsen ve Svein-Erik Edvartsen olacak.

RAKİP: REAL MADRİD
Geçtiğimiz sezon 100 puan toplayarak La Liga'da ezeli rakibi Barcelona'nın 9 puan önünde şampiyon olan Real Madrid, bu sezon kötü giden lig serüveni nedeniyle gözlerini tam anlamıyla Şampiyonlar Ligi'ne dikmiş durumda. 29 hafta sonunda 62 puan toplayan ve Katalan ekibi Barcelona'nın 13 puan arkasında ikinci sırada yer alan Jose Mourinho'nun takımı, daha önce müzesine 9 kez getirdiği Avrupa'nın bir numaralı kupasında şampiyonluk hedefliyor. Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında Manchester City, Borussia Dortmund ve Ajax ile birlikte "Ölüm Grubu" olarak nitelendirilen D Grubu'nda yer alan İspanyol ekibi, mücadele ettiği maçlarda 3 galibiyet, 1 yenilgi ve 2 beraberlik alarak topladığı 11 puanla ikinci sırada bir üst tura çıktı. Şampiyonlar Ligi ikinci turunda Manchester United ile eşleşen Real Madrid, rakibi karşısında ilk maçta 1-1, ikinci maçta 2-1'lik skorlarla sahadan ayrıldı ve toplamda 3-2'lik üstünlükle adını son 8 takım arasına yazdırmayı başardı. Geride kalan sekiz maçlık periyotta rakip filelere 18 gol bırakan Real Madrid, kalesinde de 11 gol gördü. Rakip kaleye 18 gol bırakan Jose Mourinho'nun takımının dikkat çekici bir özelliği var. Rakipleri karşısında 76-90 dakikaları arasında tam 7 gol bulan Real Madrid, maçın sonucunu belirleyen sekansları oldukça etkili ve alışagelmişin dışında bir performansla oynuyor. Şampiyonlar Ligi'nde evinde oynadığı maçlarda 2 galibiyet - 2 beraberlik alan başkent temsilcisi, deplasmanda oynadığı karşılaşmalarda 2 galibiyet - 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

Kadrosunda birbirinden kaliteli isimlere sahip olan Real Madrid'de öne çıkan isim hiç kuşkusuz dünyanın en iyi iki oyuncusundan birisi olarak gösterilen Cristiano Ronaldo. Kulüp tarihinin en yüksek bonservis bedeliyle (96 milyon euro) 2009 yılında transfer edilen Portekizli süperstar, bu sezon forma giydiği 44 resmi maçta rakip filelere 44 gol bırakma başarısı gösterdi. Real Madrid'in en istikrarlı oyuncusu olan Ronaldo, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde ise 8 kez gol sevinci yaşadı.

Real Madrid'in takım kadrosu şu isimlerden oluşuyor:
Iker Casillas, Diego Lopez, Antonio Adan - Sergio Ramos, Alvaro Arbeloa, Raul Albiol, Ricardo Carvalho, Pepe, Raphael Varane, Marcelo, Fabio Coentrao,  Nacho - Sami Khedira, Kaka, Mesut Özil, Xabi Alonso, Luka Modric, Michael Essien, Jose Callejon - Angel Di Maria, Cristiano Ronaldo, Gonzalo Higuain, Karim Benzema,

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0