Not Defteri: Bitti demeden bitmez!

Tam 283 gün önce İmparator'un söylediği bir şey vardı: "Tüm Galatasaraylıların gurur duyacağı, kaybetsek bile gurur duyabileceğimiz bir takım yaratmak istiyorum" demişti ve sözünü de tuttu. Herkesin söylediği bütün şeyleri yıkarak dünya devi Real Madrid'i neredeyse yıkabileceğimizi gösterdi. Avrupa'ya geri dönüşün sinyalini vermemizin yanında 2 sene önce aldığı takımla harikalar yaratarak Şampiyonlar Ligi'nde şu seviyeye gelmeyi başardı. Bununla da yetinmedi Şampiyonlar Ligi'ne muhteşem bir veda yaptı.

Felipe Melo, Wesley Sneijder ve Fatih Terim
Sezon başından beri Melo'yu en çok eleştirenlerden biri olarak hakkını teslim edeyim. Son 1 aydır özellikle son 2 maçtır oynadığı futbol inanılmaz bir seviyede. Her ne kadar kendisine hala soğukluklarım olsa da bu hakkıın vermeyeceğim anlamına gelmez. Önümüzdeki sezon bonservisi alınacak mı alınmayacak mı tartışması devam ediyorken ben çok büyük kararsızlık içindeyim. Ama kararsızlığım futboluyla ilgili değil kendisiyle ilgili. Madrid maçından sonra bunları yazmam kendisine haksızlık. Onun için oynadığı futbolu saygıyla selamlıyorum. Umarım sezon sonuna kadar bu performansla devam edip şampiyonluğun kilit adamlarından biri olur.

Geldiği günden beri eleştiriliyor ama eleştirilerin çoğu bana anlamsız geliyor. Yarım sezon futboldan uzak kalmış bir adamdan geldiği gibi direkt katkı beklemek çok anlamsız. Nasıl ki Muslera geldiği zaman eleştirilerin saçma olduğunu ve biraz zaman verilmesi gerektiğini söyledim aynı şeyi Sneijder'de de düşünüyorum. Bu kalitede, bu yaşta bir adamı getirtmek istiyorsanız verilen paraya acımayacaksınız. Üstelik eğer hedefiniz Şampiyonlar liginde başarıysa bu kalitede adamlara da sahip olmak zorundasınız. Bu sezon ondan katkı beklemeyin demiyorum ama yaptığı şeyleri bu senelik yeterli bulun. Çünkü gelecek sezon için yapılacak yaz kampından sonra Sneijder'den verim beklemek en mantıklısı olacak. Yani asıl verimi. Kayserispor maçında takımı ayağa kaldıran isimdi ve belki de maçın adamıydı. Dün de UEFA tarafından  gösterdiği 1 gol 1 asistlik performans ile Madrid maçının adamı seçildi. Biz sadece sabır gösterip destek verelim. Hamit'e yapılan hata ona yapılmasın.

Ve gelelim İmparator'a..
Biz onu harcamaya yer arayalım. Dünya ona saygı duymaya devam ediyor. Son bir hafta yaşadığı şeylerden sonra çeyrek finalde Real Madrid'e karşı şu mücadeleyi sergileyebiliyorsak bu onun sayesindedir. Yok yaptığı hareketler şampiyonluğa mal olabilirmiş, onun yüzünden şampiyonluğu kaybedebilirmişiz. En azından kendi kazandığı şeyleri kaybetme riski var. Bazıları gibi hiç bir şey vermeden kaybettirmiyor. 2 sene önceyi hatırla ey Galatasaray'lı! O zaman elini taşını altına soktu ve şu an bu takımı onun sayesinde izliyorsun. Sneijder'i, Drogba'yı, Semih Kaya'yı görüp mutlu oluyorsan yine onun sayesinde. Çeyrek finalde dünyanın en iyi takımlarından biriyle oynuyor eleniyor ama sahadan başın dik bir şekilde ayrılıyorsun. Daha ne istiyorsun bu adamdan? Sonuçtan, oyundan bağımsız bu adama destek vermek zorundasın! Eğer ben Galatasaray'ı seviyorum diyorsan Galatasaray için gecesini gündüzüne katan bu adamı desteklemek boynunun borcudur. 

2 yorum:

  1. tamam destekliyoruz zaten fatih hocayı ancak biraz daha sakin olmasını istemekte suç olmasa gerek. en ihtiyacımız olan zamanda onu saha kenarında görememek bizlere sıkıntı veriyor.

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle haklısınız. Ama hoca eminim bundan ders çıkaracaktır.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0