TKBL | Sultanlar finalde!

TKBL play-off yarı final serisinde İstanbul Üniversitesi BGD'yle 4. maça çıkan Galatasaray kadın basketbol takımı karşılaşmayı kazanarak durumu 3-1'e getirdi ve finale çıktı. Avcılar'da Prof. Dr. Turgay Atasü Spor Salonu'nda oynanan mücadeleye 52-72'lik skorla farklı kazanan takımımız böylece ligde üst üste x. kez final oynayacak. Bu maçta Ann Wauters 20 sayıyla en skorer ismimiz olurken birkaç maçtır durgunlaşan Sancho Lyttle da 15 sayı - 9 ribaundla oynadı. 

Aslında serinin 3. maçına benzer bir karşılaşma oynandı. İlk çeyrek skor olarak iki taraf adına yakın giderken ikinci periyottan itibaren bir taraf oyuna ağırlığını koyup kontrolü eline aldı ve maç sonuna kadar farkı açıp koruyarak net bir galibiyete imzasını attı. Ancak bu maçta roller değişti ve kazanan taraf biz olunca seriyi 3-1'e getirip finale yükselmeyi başardık. 3. maçta dış atışlarda yüksek bir yüzde yakalayan rakibimize karşı oyunu istediğimiz seviyeye çekerken hücumda ise pota altı elemanlarını daha iyi kullandık. İstatistiki olarak dikkat çekici noktalardan biri bağımlı olduğumuz 2 sayılık atışlarda 26/45 gibi isabet oranı yakalamamız oldu. Dış atışlarda ise alışılagelmiş şekilde kötü olmamıza rağmen kendi düzenlerimizi işleterek bu maçı kazandık. Fowles'ın yerine bu maçta kadroya alınan 20 sayıyla maçın en skoreri oldu. Sancho da 15 sayı - 9 ribaund - 5 asistle etkili bir görüntü sergiledi. 

Final biletini aldığımız bu karşılaşmanın sonlarında ise Bahar Çağlar maç boyu kendisiyle uğraşan İstanbul Üniversitesi oyuncusu Ebony Hoffman'la girdiği bir pozisyondan sonra rakibiyle kavgaya tutuşunca hakemler tarafından diskalifiye edildi. Bahar bunun üzerine soyunma odasına giderken cam panoya yumruklayınca elini kesti. Yapılan ilk müdahalede ise ciddi bir şeyi olmadığı ortaya çıktı ancak final serisinin ilk maçında oynaması zor gözüküyor. Hem elindeki sakatlıktan ötürü hem de rakibiyle kavga ettiği için alabileceği muhtemel cezadan ötürü... 1999-2000 sezonundan beri şampiyonluk göremediğimiz bu ligde tekrardan final oynayacağız ve rakibimiz son yıllarda ligi domine etmekte olan Fenerbahçe olacak. Bu yıl önceki birkaç sezona göre daha iddialı olduğumuz söylenemez ancak yine de mücadelemizi sonuna kadar verip şampiyonluk hasretini sonlandırmaya çalışacağız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0