BBL | Kötü oyuna rağmen 16 sayılık fark..

Şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Galatasaray Medical Park, Beko Basketbol Ligi play-off yarı final ilk maçında konuk ettiği Karşıyaka'yı 70-54'lük sonuçla mağlup etti. İlk çeyrek haricinde çok iyi bir görüntü çizemeyen ve hücumda istediklerini yapamayan takımımız rakibini de kötü hücum etmeye zorlayınca maçı pek tehlikeye sokmadan 16 farkla kazanmayı bildi. Bu maçta Jamont Gordon 16 sayıyla en skorer ismimiz olurken Arroyo da 14 sayıyla galibiyete katkıda bulundu.

Maça aslında müthiş başladık. Klasik olarak hem savunmada rakibini durduran ve devamında bunun cezasını hücumda çok iyi kesen takımımız, başta Jamont Gordon olmak üzere yüzdeli dış şut attı. Arroyo liderliğinde topu iyi çevirdiğimiz bu bölüm sonunda Macvan'ın son saniye basketiyle birlikte ise ilk çeyreği 28-12 gibi ezici bir skorla üstün geçtik.  İkinci çeyreğe de kötü başlamasak da Karşıyaka'nın neredeyse tamamen pota altını savunmaya yönelik oynaması karşısında biz tamamen dış atışlara kaldık. Buradaki yüzde pek iyi olmayınca ve skor olarak kısır dakikalar oynarken iyi yaptığımız savunmaların devamında da fast-breakleri sayıyla bitiremeyince hücumda tıkandık. Ve tüm bunların dönüşünde Karşıyaka Diebler'ın yüzdeli atışlarıyla bir anda farkı 6'ya kadar indirdi. Ancak devrenin son birkaç dakikasında toparlanıp daha fazla yaklaşmalarına izin vermeden soyunma odasına 37-29 önde gittik. İkinci yarıya da aslında çok iyi bir giriş yapmadık. Hatta fark bir kerelik de olsa 4'e indi. Ama paniklemeyen oyuncularımız savunmada daha sert durmaya başlarken hücumda da ideal seviyede olmasa da dengeli bir görüntü çizdiler. N'dong'u biraz daha iyi kullandığımız bu dakikalar sonucunda ise son çeyreğe 52-45 üstünlükle girdik. Maçın son periyodunda hücumda yine istediğimiz akışkanlık olmamasına karşın savunmada sağlam durmamız ve Karşıyaka'nın şut yüzdesinin düşmesiyle birlikte iyi oynamasak da fark yavaş yavaş açıldı. Son bölümlerde Markoishvili'nin de hücum katkısı vermesiyle birlikte 70-54'lük skora ulaştık ve serinin ilk maçını kazandık. 

Bu maç açıkçası son haftalardaki performansımız ve genel çizgimize kıyasla daha kötü olduğumuz bir maçtı diyebiliriz. İlk çeyrek haricinde istediklerimizi, özellikle hücumda yapamadık. Son haftalarda yakaladığımız olumlu iç-dış dengesi, hücumda akışkanlık gibi noktalardan uzaklaştık maalesef. Yüzdemiz de yine ilk çeyrek haricinde oldukça düşüktü. Ancak savunmamız, 2. çeyrekte üst üste dış şut yediğimiz bir bölüm haricinde ki o bölümde de oyun kontrol dışı bir noktaya gelmişti, genel anlamda iyiydi. Rakibi sık sık top kaybına ve düşük yüzdeli oynamaya ittik. Dolayısıyla savunmamızın bizim için her zaman önemli bir dayanak olduğunu yeniden gördük. Ancak iyi savunduğumuz rakip hücumların devamında bile kötü fast-break'ler yapmamız bu maç özelinde düşündürücü. Hücumun daha derli toplu bir görüntü çizmesi lazım. Yalnız burada maç boyunca aldığımız 18 hücum ribaundunun da altını çizelim. Böylesine hücumda kötü olduğumuz bir günde bize ikinci şans sayıları konusunda bir fırsat tanıdı. Bireysel olarak iyi durumda olduğunu söylediğimiz Jamont bu maçta takımın en skoreri olsa da Tofaş serisindeki sahaya ağırlık ve liderlik koyan bir isimden çok yine o tamamen bitirici oyuncu rolündeydi. Bir önceki seride yakaladığı çizgiyi koruması önemli zira Ender de hiç iyi durumda değil ve olayı tamamen Arroyo'nun üstüne yıkmamak lazım . Bunun haricinde sevindirici olan Markoishvili ve N'dong'un olumlu katkıları olurken Ersin ve Cenk'in biraz daha ön plana çıkabilmelerini de serinin devamında bekleyeceğiz. 

Karşıyaka serisinin ilk maçı sonuç olarak çok beklenmedik olmasa da maçın gidişatı ve aldığı şekil açısından hesaplarımızın biraz dışında gelişti. Açıkçası Karşıyaka ilk çeyrek haricinde bizim de buna biraz müsaade etmemizle birlikte hücumda bizi bozdu ve kötü tercihler yapmaya, düşük yüzdeyle oynamaya doğru itti. Ancak bu bizi bozdukları oyun da onların oynamak istedikleri tempolu basketbola ters ve biz de burada son 3 çeyrekte 42 sayı atabilmemize rağmen ki bu bizim bir devre ortalamamız yaklaşık olarak, onların skor olarak yükselmelerine izin vermeden 16 farkla kazandık. Yani onların kendi oyunlarından biraz vazgeçip bizi bozmaya yönelik oynamaları kendilerine pek birşey kazandırmadı, ama yine de bizim buradan çıkaracağımız dersler var. Bunların üstüne Ergin Ataman ve staff iyi gidecektir. Bu maçlık ise iyi olmadığımız bir günde bile bu skorla kazanabilmenin ve bir iş kazası yaşamadan seride 1-0 öne geçmenin keyfi yaşanabilir. Tabi bu keyfi salonda yaşamak daha güzel!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0