Ergin Ataman: Şampiyonluk için salona gelin..

Beko Basketbol Ligi'nde normal sezonu lider bitiren ve oynadığı son 20 maçtan galibiyetle ayrılarak kulüp rekorunu her geçen maç haftasında geliştiren Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı, play-off yarı finalinin ilk maçında Pınar Karşıyaka karşısında sahadan 16 sayı farkla ayrılarak seride durumu 1-0'a getirdi. Zorlu mücadele sonrasında basın toplantısı yapan baş antrenör Ergin Ataman, sarı-kırmızı renklere gönül veren tüm taraftarları şampiyonluk için bizzat salona davet etti. Galatasaray Medical Park bünyesi altında bu sezon kulüp rekorlarını birer birer kıran ve başarılar elde eden Ergin Ataman'ın maç sonrasındaki açıklamaları şu şekilde oldu..

"Maçın analizine geçmeden önce farklı bir konuyla giriş yapacağım. Sanırım Beko Basketbol Ligi'nde daha play-offların heyecanı başlamamış. Bu heyecanı yeteri kadar kamuoyuna, taraftarlarımıza duyuramamışız. Bugünkü maçta salonun 23 yıllık özlemi olan Galatasaray'da taraftarınca hınçahınç doldurulmasını bekliyordum. Açıkçası bu durum beni üzdü. Bakalım göreceğiz. Yarın da Anadolu Efes ile Banvit maçı var. Basketbol heyecanını biraz daha yaymamız lazım. Burada hepimize görev düşüyor. Galatasaray taraftarına çağrıda bulunuyorum. Şampiyonluk kolay gelmiyor. Şu anda herkes; Beşiktaş elendi, Fenerbahçe Ülker elendi, Anadolu Efes sıkıntı deniyor ama bu yaklaşım doğru değil. Şu anda play-offa devam eden tüm takımlar şampiyonluk mücadelesi veriyor. Hiç kimse bizi favori görmesin.

Bugün maç ilk periyodunda mükemmel bir oyun sergiledik. Son 20 maçtaki oyunu gösterdik. Ama ondan sonra biraz kötü bir günümüzde olduğumuz zaman, biraz takım disiplininden uzaklaştığımız zaman, Karşıyaka takımının nasıl 17-18 sayı gerilerden geldiğini gördük. Teknik açıdan değerlendirme yaparsak bu maçı elbette analiz edeceğiz. Bizim için bir tehlike bu maç. Bu kadar iyi başladığımız bir oyunda ondan sonra gevşeyip, oyun disiplininden kopup erken uzak mesafeli atışlara yönelmek, pota altından atışlar kaçırmak, üst üste hızlı hücumlarda top kayıpları yapmak ve Karşıyaka'ya kolay sayı imkanı tanımak bizim son haftalarda kabul etmediğimiz bir oyun tarzı. O açıdan bugünkü maçta yalnızca birinci çeyrekten memnunum. Kötü oynadığımız bir üç periyot sonunda bile ligin flaş takımlarından Karşıyaka'yı 16 sayı ile yeniyorsak bu da bizim gücümüzü gösteriyor. Gücümüzü daha iyi kullanmamız gerektiğini düşünüyorum, özellikle bundan sonraki maçlarda.

Pazartesi günkü maç, hemen iki gün sonra. Apayrı bir maç olacak. Çok dikkat etmemiz gerekiyor. 1-0'lık avantaj hiçbir şey ifade etmiyor. İzmir'de mutlaka çok ağır şartlarda oynayacağız seyirci açısından. Onun için buradan 2-0 ile gitmemiz lazım. Buradan da tekrar taraftarımıza çağrı yapıyorum. Daha iyi bir atmosfer yaratmamız şart. Buraya gelenler müthiş katkı verdiler ama bu salonun dolu olması Galatasaray'ın basketbola yapmış olduğu yatırımı ve bundan sonraki yatırımlarının da bir ışığı olacaktır."

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0