BBL | Seri 2-0 oldu..

Cumartesi akşamı serinin ilk maçında çok iyi oynamasa da Karşıyaka'yı 16 sayı farkla geçen Galatasaray Medical Park ikinci maçta daha fazla zorlanırken yine de maçı kazanmayı bildi. Maç içinde iki taraf adına oldukça fazla sayıda iniş çıkış yaşanırken kafaya kafaya girilen son 2 dakikayı daha iyi oynayan taraf olduk ve karşılaşmadan 64-59 galip ayrılarak seriyi 2-0'a taşıdık. Carlos Arroyo 14 sayıyla takımımızın en skoreri olurken tecrübeli uzunumuz N'dong da 12 sayı - 8 ribaundla galibiyette büyük rol oynadı.

İlk maçın aksine bu sefer kötü bir başlangıç yaptık. İlk dakikalarda Karşıyaka savunmada sağlam dururken hücumda da dış atışları yüzdeli sokmalarıyla 10-3'lük bir giriş yaptılar. Ancak bu dakikadan sonra toparlanan takımımız oyunu çabuk dengeledi. Yine de bu bölüm 15-17 Karşıyaka üstünlüğüyle geçildi. İkinci periyodun ilk dakikalarını da yine konuk takım daha iyi geçirirken farkı yeniden 7'ye çıkarttılar. Ancak bu dakikadan sonra takım adeta bir karakter savaşı başlattı ve devre bitene kadar müthiş bir direnç gösterdi. Savunmada rakibe potayı zor gösterirken hücumda ise çok kolay olmasa da sonuca gitmeyi başardık ve hücum ribaundlarının yardımıyla da devreye 34-26 önde girdik. İkinci yarıya da kaldığımız yerden başladık aslında. Gordon ve Furkan'ın basketleriyle fark bir anda 13'e kadar çıktı. Ancak bu dakikadan sonra Karşıyaka toparlandı ve skoru 39-38'e getirdi. Yine de sonlarda kontrolü çok kaybetmezken son çeyreğe 47-43 üstün girmeyi bildik. Maçın final periyodunda yaklaşık ilk 5 dakikada işler tam istediğimiz gibi gitti. Savunmada müthiş bir duruş sergilerken uzun süre periyot skoru 2 sayıda kaldı rakip takımın. Ufuk Sarıca ve Evren Büker'in aldığı teknik faullerle de fark açıldı ve 11'i buldu. Ama geri kalan bölümde Karşıyaka pes etmedi ve çok çabuk geri geldi. Biz hücumda oldukça durağanlaşırken savunmamız da bir parça düşüş yaşadı ve fark yine 1'e kadar indirdiler. Ancak son dakikalarda savunmada yeniden toparlanan ve hücumda paniklemeyen Yenilmez Armada sağlam bir duruş gösterebildi ve karşılaşmayı 64-59'la kazanıp seride çok önemli bir avantajı eline geçirdi. 

Maçın teknik analizini yapmak kolay değil. Açıkçası ilk maçta olduğu gibi Karşıyaka'nın bizi bozduğunu ve hücum ritmimizin dışına çıkardığını söyleyebiliriz. Bunu ilk maçta ilk çeyrek hariç sürekli yapabilmişlerdi. Buradaysa çok ufak tefek sekanslar haricinde genele yaydılar. Zaten toplamda attığımız 64 sayı da bunun bir göstergesi. Tabi onların iyi savunmalarının yanında bizim de hücumda yaptığımız hatalar ve konsantrasyon konusundaki sıkıntılarımız göze battı. Kritik dakikaları takım olarak sahip olduğumuz alışkanlıklarla geçirebilmiş olsak da bu maçta Ergin Ataman'ın ve bazı oyuncuların yeterince oyunun içine giremediğini gözlemledik. Burada tekrardan Karşıyaka'nın hakkını teslim edebiliriz, ama onlar için de şöyle bir gerçek var ki ellerinde avuçlarında ne varsa sahaya yansıtmalarına rağmen bu bizi geçmelerine yetmiyor. Burada rakibimize karşı ağır bastığımızı tekrardan görebiliriz. Ayrıca kötü hücum etsek de özellikle ilk yarıda aldığımız 13, toplamda da 16 hücum ribaundunun bize dönüşleri olumlu oldu. Bireysel anlamda Arroyo çok çok üst düzey bir maç çıkarmasa da kritik yerlerde öne çıktı diyebiliriz. Karşıyaka saha içinde onun üstüne biraz oynuyor ama onun ne kadar akıllı bir oyuncu olduğunu biliyoruz. Tuzağa düşmeyecektir. Öte taraftan N'dong'un performansı bu maçta oldukça belirleyici oldu. Sıkışık geçen bu tarz maçlarda sorumluluk almayı seviyor Boni ve bu maçta da bunu tekrardan gösterdi(12 sayı - 8 ribaund). Olumsuz olarak söyleyebileceğimiz şey ise Jamont'un hücum performansı. Savunmada çok iyi efor sarfetmiş olabilir hakkını yemeyelim ama hücumda Tofaş serisindeki o dominant ve bir o kadar olgunlaşan tarzından rakip biraz zorlaşınca hemen çıktığını gördük. Umarım bu ileride düzelir ya da büyük sorun teşkil etmez bizim adımıza.

Zorlu geçmesini tahmin ettiğimiz ama açıkçası şu ana kadar beklentilerimizden de fazla zorlandığımız bu seride herşeye rağmen 2-0 öne geçtik. Kötü olurken de kazanabilmek ve sahaya bazı alışkanlıkları-karakteri vs. koyabilmek tam bir contender özelliği. Buna sahibiz. Öte taraftan şu ana kadar maçların büyük bölümü Karşıyaka'nın istediği şekilde geçti. Belki bu şekil onların normaldeki oyun tarzına çok uygun değildi ama yine de denediler. Fakat sonuç anlamında başarısız oldular. Tabi bu bizim rahatlamamız anlamına gelmemeli kesinlikle. Karşıyaka kendi evinde çok daha farklı bir basketbol oynayabiliyor. Bu sefer bizi bozmanın üstüne kendi oyunlarını ve tempolarını da ortaya koymak isteyeceklerdir ancak güçlerinin ölçüsü tartışılır yine de. Biraz daha toparlanmış ve rakibinin kendisine aldığı önlemlerin üstüne daha iyi giden bir Yenilmez Armada, İzmir'den en kötü ihtimalle 3-1 yaparak geri dönecektir diye tahmin ediyorum. Final şimdi daha yakın yeter ki biraz daha iyi olalım...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0