Ergin Ataman: Her takımın kötü günü olur..


Beko Basketbol Ligi'nde play-off yarı finalinde eşleştiği Pınar Karşıyaka'yı ilk iki maçta mağlup ederek final kapısını aralayan Galatasaray Medical Park'ta, dün oynanılan maçtan sonra baş antrenör Ergin Ataman basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Dün zorlu bir maç oynadıklarını dile getiren tecrübeli baş antrenör, her takımın zaman zaman kötü gününde olabileceğini dile getirdi. Pınar Karşıyaka karşısında seride 2-0 önde olan Yenilmez Armada'nın başarılı çalıştırıcısı Ergin Ataman'ın basın toplantısındaki açıklamaları şu şekilde oldu..


"Her takımın kötü bir günü olur. Biz de yaklaşık beş ay sonra ilk kez çok kötü oynadık. Hücum yüzdelerine baktığınız zaman hem iki sayılık atışlarda hem de üç sayılık atışlarda normal yüzdelerimizi tutturamadık. Sadece dokuz asistle oynayabildik. Maça zaten kötü başladık. Maçın başında bir türlü o ivmeyi yakalayamadık. Daha sonra aslında maçın kırılma anlarında 10 sayılık, ciddi bir avantaj elde ettik. Fakat Karşıyaka takımı dört kısaya dönünce bizim biraz savunma dengemiz bozuldu, eşleşmelerde. Hücumda da dört kısayı görünce içeriye yüklenmek istedik ancak her gittiğimizde top kayıpları yaptık, onların yaptıkları ikili sıkıştırmalar karşısında. Ve maçı riske ettik. Hücum ribaundlarında ciddi bir üstünlüğümüz vardı, Karşıyaka'nın savunmasının da etkisiyle. Karşıyaka iyi oynadı. Özellikle Dixon zaman zaman çok yüzdeli atışlar soktu. Diebler maçın başında iyiydi. Bu seride her oyuncum normal sezon performansının altında oynuyor ama kazanma alışkanlığı çok önemli. İşler kötü gittiği anda bile maçı bırakmıyoruz bu alışkanlıkla. Bir hücum ribaunduyla, ekstra bir basketle veya ekstra bir savunnmayla maçı kazanmasını biliyoruz. Maçın son topunda Gordon'un yapmış olduğu savunma çok değerliydi. Tabii Karşıyaka da çok kritik faulleri kaçırdı. 2-0'lık avantaj ile gidiyoruz İzmir'e ama tabii ki seri bitmedi. Bunun bilinci içindeyiz.

Son olarak da şunu söylemek istiyorum; iki takım taraftarı arasında bir gerginlik olduğunu biliyoruz seriden önce. Ama Galatasaray taraftarına burada teşekkür ediyorum. Zaman zaman bazı belki kötü sözler olmuş olabilir ama çok kısa süreli ve hiçbir şekilde Karşıyakalı oyuncuları, Karşıyaka takımını taciz edici bir boyuta gelmedi. Sahaya en ufak bir yabancı madde atılmadı. Galatasaray seyircisi önemli bir sınavı geçmiş oldu. Onları kutluyorum. Ümit ediyorum aynı atmosferi İzmir'de de yaşarız. Tabii ki Karşıyaka orada bize ağır bir atmosfer yaşatacak, ev sahibi olarak. Ama fair play kuralları içerisinde serinin devam etmesini diliyorum. Biz oraya kazanmak için gideceğiz. Kaybedersek de 2-0'lık bir avantaj ile gidiyoruz."

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0