Hazırlık Maçı | Gollü beraberlik..

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında İngiltere kampının tamamladıktan sonra yurda dönen Galatasaray, üçüncü hazırlık maçına İspanyol temsilcisi Malaga karşısında çıktı. İzmir Atatürk Stadyumu'nda çok büyük oranda dolan tribünlere karşı oynanan maçta takımımız rakibiyle 3-3 berabere kaldı. Gollerimizi 12. dakikada Sneijder, 45+'da Drogba ve 89. dakikada Kazım atarken Dany ise 74. dakikada gole giden rakibine yaptığı faulden ötürü kırmızı kart gördü.

Bu sezon oynadığımız 3. hazırlık maçında, ilk kez yedek ağırlıklı olmayan bir kadroyla çıktık. Eray, Eboue, Dany, Gökhan, Riera, Hamit, Selçuk, Engin, Emre, Sneijder, Drogba 11'yle başladığımız maçta golü bulmamız da gecikmedi. 12. dakikada Drogba'nın attığı güzel pasa hareketlenip hücuma destek veren Dany, sağ kanattan bir bek gibi hücuma çıktı ve topu kendisine destek veren Sneijder'in önüne yuvarladı. Hollandalı yıldız ise ceza alanının hemen dışında sağ çaprazdan çok sert bir vuruşla mükemmel bir gole imza atarken takımımızı 1-0 öne geçirdi. Devrenin geri kalanı dengeli geçerken dakikalar 45'i gösterdiğinde savunmamızın yarattığı boşluğu ve hataları iyi değerlendiren Malaga ani bir atak sonucunda Santa Cruz'un bulduğu golle durumu 1-1'e getirdi. Ancak hemen ardından ilk yarının uzatma dakikalarında Emre-Riera ikilisinin soldan geliştirdiği atakta İspanyol oyuncu çok şık bir orta yaptı ve Drogba ceza alanı içinde buluştuğu topu kafayla ağlara göndererek üstünlüğün yeniden bize geçmesini sağladı. İkinci yarıya oyuncu değişiklikleriyle giren takımımız tek santrafordan çift santraforlu düzene döndü ve orta saha direncinde düşüş yaşadı. Devamında 57. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Jesus Gamez'in yaptığı ortayı kafa vuruşuyla gole çeviren Anderson skoru yeniden eşitledi. Takım savunmasında sıkıntı yaşadığımız dakikalar devam ederken 74. dakikada gelişen atakta kaleci Eray'ı geçen rakibini arkadan müdaheleyle düşüren Dany penaltıya sebebiyet verirken  kırmızı kart gördü. Topun başına geçen Duda, Eray'ı ters köşeye yatırırken Malaga'yı maçta ilk kez öne geçirdi. Geri kalan süreçte 10 kişi kalmamıza rağmen rakip yarı sahaya sık sık yerleşen takımız 89. dakikada ise beraberlik golünü buldu. Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Sabri etkili bir orta yapınca Burak'ın kafayla vuramadığı topu takip eden Kazım yaptığı net vuruşla golü buldu ve skoru 3-3'e getirip sonucu da tayin etti.

Maçı ilk yarı ve ikinci yarı diye ayırabiliriz kısmen.. İlk yarıda tam olarak ideal bir 11 olmasa da kalabalık orta sahayla birlikte oyunu kontrol ediyor oluşumuz ve devre sonunda art arda gelen birkaç hatanın ardından yediğimiz gole rağmen karşılığında hemen cevap verebilmemizle soyunma odasına önde gittik. Ancak ikinci yarıdaki oyuncu değişiklikleriyle birlikte bir taraftan orta saha direnci zayıflarken öte taraftan Sabri-Chedjou-Dany-Hakan Balta savunma 4'lüsü de oldukça kötü bir performans sergileyip derinliklerini ve kademe anlayışlarını kaybettiler. Bu maçta ilerisine dair en önemli çıkarım bu olacak gibi gözüküyor: Takım savunmasını düzeltmek. Geri düştükten sonra eksik olmamıza rağmen büyük takım reaksiyonuyla rakip yarısahaya yerleşmemiz ise olumluydu ve bunun da karşılığını alarak en azından berabarliği kurtardık bu maçta. Bireysel olarak İngiltere kampında da oldukça olumlu bir görüntü çizen Sneijder'in formunu koruduğunu görüyoruz. Attığı şık gollerin yanında sahadaki gerçek kondisyonunu ve çevikliğini geri kazanmış görüntüsü önümüzdeki sezona dair umut verici.. Olumsuz olarak ise Chedjou'nun henüz kafa olarak buraya gelmediğini görmek mümkün. Öte taraftan ilk goldeki olumlu katkısına rağmen Dany'nin yediğimiz gollerde bazı hataları vardı ve son olarak Hakan Balta'nın da artık son birkaç senede klasikleşen görüntüsünden çıkamayacak gibi bir görüntüsü var şimdilik. Takımımız hazırlık dönemi kapsamında ise yarın, Slovenya'ya giderek ayın 28'ine kadar burada çalışmalarını sürdürecek ve daha sonrasında 29'unda oynayacağı Napoli maçı için İtalya'ya geçecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0