Shrewsbury'e karşı antrenman havasında...

Sezon hazırlıklarına ilk olarak İstanbul'da başlayan ve daha sonra İngiltere'ye gidip yıldız oyuncuların da katılımıyla çalışmalarına devam eden takımımız çıktığı ilk hazırlık maçında Premier League'in bir alt seviyesi olan League One ekiplerinden Shrewsbury Town'ı 3-0'lık skorla mağlup etti. Maçı baştan sona rahat bir tempoda götüren ve oyunu istediği gibi kontrol eden takımımızın gollerini Emre Çolak, Amrabat ve oyuna sonradan dahil olan Wesley Sneijder kaydetti.

Karşılaşmaya; Eray, Eboue, Ceyhun, Gökhan Zan, Hakan, Sabri, Yekta, Engin, Amrabat, Emre, Elmander 11'iyle çıkarken henüz karşılaşmanın 4. dakikasında Emre Çolak'ın attığı şık golle öne geçtik. Sabri'den aldığı pasta kaleyi hafif sağ taraftan ve yaklaşık 25 metrelik bir mesafeden gören Emre yere paralel düzgün bir vuruşla rakip kaleciyi avlayınca 1-0 öne geçtik. Sonrasında oyunun kontrolünü elinde bulundurup ve kalabalık orta sahamızla bol pas yaparak rakibe yaklaşma şansı tanımazken 37. dakikada farkı ikiye çıkardık. Orta sahanın kendi alanına bakan tarafında topla buluşan Emre, rakip savunmanın öne çıkmasını iyi değerlendirdi ve attığı klas ara pasıyla Amrabat'ı savunma arkasına kaçırdı. Geniş alanı bulan Amrabat ise ceza alanına sol taraftan girdikten sonra sol ayağıyla kalecinin soluna doğru yaptığı vuruşta topu ağlarla buluşturarak skoru 2-0'a getirdi. İlk yarı bu skorla kapanırken ikinci yarının başında oyuna Aykut Erçetin ve Erman Kılıç dahil oldular. Oyun ise aynı rölanti ve temposuzlukta geçerken ne biz ne de rakip takım çok fazla fırsat bulamadı. İlerleyen bölümlerde ilk olarak 67. dakikada Drogba-Selçuk-Burak-Sneijder 4'lüsü oyuna girerken 76. dakikada ise Gökhan Zan-Ceyhun ikilisi yerlerini Chedjou-Dany'e bıraktılar. Maçın son bölümlerinde kontrolü yine elinde tutan takımımız, 87. dakikada Yekta'nın hazırladığı pozisyonda ilk olarak Burak'la gole yaklaştı ancak onun şutunu rakip savunmacı çizgiden çıkardı. Şut elle çıkarılmış olmasına rağmen hakem top Sneijder'in önüne düşünce avantajı oynattı ve oyuna sonradan dahil olan Sneijder de rahat bir vuruşla topu ağlara göndererek skoru belirledi: 3-0...

Yaklaşık 10 bin kapasiteli New Meadow'da oynanan maçta tribünler yarıdan biraz daha fazla denecek oranda doluydu. Galatasaray taraftarı da maç boyunca desteğini verirken İngiliz taraftarlar ise özellikle Drogba'nın ısınmaya ilk çıktığı anda ve oyuna girerken ona destek verdiler. Maça gelirsek ilk dakikalardan itibaren oyunun kontrolünü tamamen elinde bulunduran takımımız golü de erken bulunca çıktığı bu ilk hazırlık karşılaşmasında kendini çok zorlamadı. Devamında bulduğu 2 golle birlikteyse net bir skora ulaşarak sezona galibiyetle başlamış oldu. Bireysel performanslara baktığımızda Emre Çolak oyunda olduğu bölüm içinde etkiliydi. Hem orta sahadaki çalışkanlığı ve oyuna katkısı hem de yaptığı 1 gol, 1 asist dikkat çekti. Tabi bu performansı devam ettirebilmesi onun adına kritik nokta olacak ilerisi için... Onun haricinde Yekta, oyuna sonradan giren Erman Kılıç ve Sneijder de performanslarıyla öne çıkan isimler arasında sayılabilir. Bu oyuncularımız haricinde oynayan isimlerden bir tek Elmander hiç hazır olmayan bir görüntü çizerken geri kalanlar ise hazırlık kampının bu aşaması için normal performanslar ortaya koydular. Sezonun ilk maçını kazanan takımımız bir sonraki karşılaşmada ise 16 Temmuz Salı günü saat 21:30'ta yine League One'da mücadelesini sürdüren Notts County ile oynayacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0