Hazırlık Maçı | Siena'ya karşı bu kez galibiyet..

Sezon öncesi hazırlıklaır kapsamında İtalya'ya 2. kez giden Yenilmez Armada EA Milano maçını kazandıktan sonra Sardunya Adası'na geçmişti. Burada katıldığı hazırlık turnuvasında ilk maçına çıkan takımımız yaklaşık 15 gün önce karşılaşıp mağlup olduğu Siena'yı bu sefer yenmeyi başardı. Baştan sonra üstün götürdüğü maçta 73-63'lük skorla galibiyete uzanan takımımız böylece oynadığı son 4 hazırlık maçını da kazandı. Bu maçta takımın formda isimlerinden Jamont Gordon 19 sayıyla en skorerimiz olurken Furkan da 16 sayı - 18 ribaundluk performansıyla olumlu performanslarına bir yenisi ekledi.

Maça Arroyo - Jamont - Cenk - Erceg - Furkan beşiyle çıkan takımımız ilk dakikalardan itibaren kontrolü eline aldı. Özellikle ilk çeyrekte skor bulma konusunda sıkıntı çekmeyen takımımız Arroyo önderliğinde kendi oyununu oynarken ilk 5-6 dakika rakibe skor bulma konusunda da sorun yaşattı. Ancak daha sonrasında orta mesafeli şutlarda isabet oranı artan Siena oyuna tutunmaya çalıştı. 26-18'le önde geçtiğimiz bu çeyreğin ardından ikinci periyodun başındaki oyuncu değişiklikleriyle beraber hücumdaki verimliliğimiz düştü. Savunmadaki duruşumuzu korusak da skor bulamadığımız için Siena farkı 3'e kadar indirdi. Ancak Arroyo'nun yeniden oyuna dahil oluşuyla dengeyi kurup devreye 41-34 önde gittik. İlk yarıda hem kısalarla hem uzunlarla Siena'nın zayıf karnı gibi gözüken boyalı alanı kullanma fikrimiz genel anlamda iyi verim verdi. İkinci yarının ilk 10 dakikalık bölümünde ise takımımız pota altı kadar orta mesafe-dış şutlarla da skor bulurken Siena da aynı şekilde karşılık vermeyi başardı. İki tarafında sayı atmakta çok zorlanmadığı bu bölümü 58-51 önde geçtik. Maçın son periyodunda da oyundaki dengenin rakipten yana bozulmasına izin vermezken skor üstünlüğümüzü de koruduk. Bu dakikalarda maç boyunca pota altını domine eden Furkan daha da ön plana çıktı. Ayrıca son dakika içinde fark 5'e inmişken Arroyo'dan bizi rahatlatan bir 3'lük geldi ve devamında 73-63'lük skorla galibiyeti almayı bildik.

Toplamda 9. hazırlık maçımız olan bu karşılaşmada Euroleague'de de karşılaşacağımız Siena'ya karşı oynadık. İtalyan temsilcisi full kadro mücadele ederken bizde Domercant, Markoishvili, Jawai, Engin gibi isimler yoktu. Takım adına en sevindirici şey geçen sezon bıraktığımız yerden devam etmemiz kısaca.. Hücumda Arroyo önderliğinde kendi tarzını ortaya koyan takımımız öte taraftan savunma ciddiyetinden de ödün vermiyor. Zayıflamış da olsa tam kadrolu bir Siena'yı 63'te tutmak bu açıdan önemliydi. Bireysel performanslara bakıldığında ise bizi en çok sevindiren nokta şüphesiz ki Furkan'ın yakalamış olduğu iyi form.. Jawai transferi sonrası alacağı dakikaların ve sorumluluğun artmasını beklediğimiz Furkan şimdilik Ersin'le birlikte idare ettiği 5 numarayı çok iyi dolduruyor. 26 dakika süre aldığı bu maçta 16 sayı - 18 ribaund gibi dominant bir performans gösterdi, ayrıca 2 de asist yaptı. Öte taraftan TÜBAD Turnuvasında form grafiği artmış gözüken Jamont, Siena karşısında da iyi bir performans ortaya koyarak 19 sayı üretti. Arroyo da henüz tam hazır olmasa da geldiğini belli ederek hücumda takımı yönlendirmeye devam etti. Sardunya Adası'ndaki bir sonraki hazırlık maçımızı ise bugün turnuva finalinde Sassari'ye karşı oynayacağız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0