TÜBAD | İlk günde 2 farklı mağlubiyet..

8.sini düzenlenen Uluslararası TÜBAD Turnuvası'nın ilk gününde Banvit'le karşılaşan Galatasaray Liv Hospital rakibine 2 sayı farkla 80-78 mağlup oldu. Fazla sayıda eksikle çıktığımız maçta rakibin bize göre daha hazır gözükmesine karşın mücadeleyi bırakmayıp maçı son topa kadar taşıdık ama o hücumda basketi bulamayınca maçtan mağlubiyetle ayrıldık. Takımımızda Ersin Dağlı 18 sayıyla en skorer isim olurken Erceg ve Jamont Gordon da 12'şer sayıyla ona destek verdiler.

Maçın ilk çeyreğinden itibaren, tam kadroya yakın ve çok daha hazır olmasının da etkisiyle Banvit üstünlüğünü sahaya yansıttı. Hatta ikinci çeyreğin başlarında farkı 17'e de çıkardılar. Ancak bu dakikadan sonra geçen sezon da zaman zaman iyi verim aldığımız 3 uzunlu düzene dönen Ataman'ın öğrencileri toparlanıp farkı erittiler ve maça tutundular. İlk yarıyı 43-39 geride kapayan takımımız ikinci yarıda da rakibe oranla oldukça dar olan rotasyonuna rağmen mücadelesini sürdürdü. Farkın tek hanelerde gittiği tüm ikinci devre boyunca en sonda fark 2'ye düşmüşken ve maçın bitimine 8 saniye kala bir son top kullanma fırsatı bulduk. Burada ilk önce Erceg'in üçlüğü girmezken dönen topu Furkan zor pozisyonda iyi tipledi ancak top potanın içinden çıktı ve ilk maçımızdan 80-78 mağlubiyetle ayrıldık. Bu maçta pota altında oldukça etkili performans sergileyen Ersin 18 sayıyla bizim adımıza en skorer isim oldu. Onun haricinde Erceg&Jamont 12'şer sayıyla çift hanelere çıkarken Russell Walker, Furkan, Cenk 8'er Göksenin ve Macvan da 6'şar sayıyla oynadı. Kenarda hazır bulunan Mutlu Demir, Doğukan ve Nikolov ise süre alamadı.

Turnuvanın ilk maçında alınan bu mağlubiyete rağmen takımımızın mücadelesi ve maçı bırakmayan karakterini yeniden ortaya koyması güzeldi. Bu sezonki transferleriyle daha da iddialı bir hale gelen ve Mejia haricinde bütün önemli isimlerini oynatabilen Banvit'e karşı Arroyo, Ender, Engin, Domercant, Sinan, Marko ve Jawai'den yoksun oynamamıza rağmen maçı kazanma noktasına getirmiştik ama olmadı. Zaten bu kadar eksik varken skordan çok takımda bu mücadeleci havanın korunabiliyor olması bizim adımıza daha kritikti. O eksikler döndükçe bu tarz maçları da kazanmaya başlayacağız. Bu arada turnuvanın açılış maçında Rus temsilcisi Khimki Anadolu Efes'i 82-78 yenerek turnuvanın ilk gününü galibiyetle kapatan takımlardan oldu. Bugünün programına gelirsek ise saat 15:00'da Khimki'yle karşılaşacağız. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak maç Kanal 24'den de naklen yayınlanacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0