Ünal Aysal: Federasyonları biz yönetelim, daha ucuz olur..

Bugün gerçekleştirilen FOX International Channels imza töreninde basın mensuplarının karşısına çıkan başkan Ünal Aysal, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle gündemde yer alan Fatih Terim'in sözleşme konusu hakkında birinci ağızdan dikkat edilmesi gereken açıklamalarda bulunan Ünal Aysal, federasyondan bu konuda da anlayış beklediklerini dile getirdi. Ünal Aysal ayrıca bir basın mensubunun sorduğu "Ergin Ataman - Milli Takım" temalı soruya verdiği cevapla bu konuyu da noktalamış oldu. Ünal Aysal'ın basın mensuplarına gündeme dair yaptığı açıklamaların tamamı şu şekilde..


Fatih Hocanın başarıları alışılmadık başarılar değil. Alıştığımız ve kendisinden devamlı gördüğümüz başarılar. Galatasaray’daki başarılarına milli takımdaki başarılarının eklenmesi hocamız için sürpriz değil, bizler için de sürpriz olmaması gerekir. Bu kadar büyük hedefleri olan bir kulübün böyle bir dönemde 4 maç için hocasını milli takıma destek için göndermesi, Galatasaray’ın federasyona yaptığı en büyük destektir. Federasyon inşallah bunu takdir edecektir ve buna aynı incelik ve aynı anlayışla karşılık verecektir. Bundan da bir endişemiz yok. Hocamızın başarılarından da bir endişemiz yok. İleriye dönük olarak bu başarıların süreceğinden de sizlerin de endişesi olmasın.

Son günlerdeki gelişmelere bakarsanız Fatih hocanın çok meşgul olduğunu göreceksiniz. Önümüzdeki birkaç gün içinde de çok meşgul olacak. Hocanın şu anda kafasının özel işlerle bulandırılmasına ben karşıyım. Bu konuda ısrarlı olmayalım, bırakalım kendi oyunlarını oynasın. Hem kulübümüz hem milli takım için hayırlısı budur. Zamanı geldiğini vakit hoca kararını muhakkak açıklayacaktır.
Fatih Terim'in asla ve asla Galatasaraylılığını veya milli duygularını sorgulamamak gerekiyor.Bunların ikisinde de karşınıza hocadan önce Galatasaray Kulübü çıkar. Bütün arkadaşlarımdan rica ediyorum, bu konuda fazla sorgu içine girmeyelim. Önümüzdeki günleri iyi değerlendirelim. Galatasaray’ın dışarıda alacağı neticeler, milli takımın alacağı neticeler Türkiye’nin lehinedir. Burada hoca ciddi bir mesuliyet yüklenmiştir. Bize verdiği sözlerle de ciddi bir bağlantı içindedir. Federasyona verdiği sözlerle de. Hocanın yükünü arttırmak yerine, işini kolaylaştırmamız lazım. Medyadan bu konuda hem anlayış hem de destek bekliyorum. Bir görüşmem yok, ısrarlı değilim. Görüşmeyi zamanı geldiği vakit yaparız, hiç de acelesi yok.  
(Tanjevic'in yerine Ergin Ataman'ın geçeceği yönündeki iddialara ithafen) Böyle bir şey gündemimizde değil ama bu tip dedikodular her zaman dolaşır. Galatasaray her başarılı olduğu branştaki teknik direktörünü bir yerlere kaptıracaksa, federasyonların işini biz yapalım daha ucuza gelir.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde zor bir grupta bulunuyor ama en az rakiplerimiz kadar şansımız var. Bu zor gruptan çıkmanın yollarını arayacağız. Bu, beraberlik ve dirençle aşılabilecek bir zorluk. Bence olmayacak bir şey değil ama baktığınız vakit kolay bir netice de beklenmemeli. Ancak dünyanın da sonu değil, en kötü ihtimal üçüncü olursak UEFA Avrupa Ligi’nde oynayacağız. Ama ben Şampiyonlar Ligi’ndeki şansımızın diğer rakiplerimizden düşük olduğunu katiyetle düşünmüyorum. Bence Real Madrid ve Juventus’un ne kadar şansı varsa Galatasaray’ın da o kadar şansı vardır. Kopenhag dahil 4 takım da zor kura çekmiştir, hepsi birbirinden çok çekecekler. 
(Didier Drogba'nın sözleşmesinin uzatılıp, uzatılmayacağı ile ilgili soruya ithafen) Anlaşmalar normal olarak mevsimin ortasında, yani 5-6 ay kala konuşulur, uzatılır. Çok ciddi bir sorun çıkarsa veya oyuncudan ve hocadan talep gelirse bir sene evvelden uzatma yapılır. Her ikisinden de böyle bir talep gelmediğine göre biz de böyle bir acele içinde olmadık ve olmuyoruz. Drogba’nın sözleşmesinin uzatılması konusu şu anda konuşulmadı. Drogba 35 yaşında bir futbolcu. Her şeyden önce kendisinin performansıyla uzatmanın olup olmayacağına karar vermesi gerekir. Biz gayet tabi şu anda oyuncumuzu başarılı buluyoruz. Ekibimizin içinde tutmak istiyoruz. Zamanı geldiği vakit de bu uzatmayı çekinmeden yaparız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0