Özel Çeviri | Euroleague'in Fan-Mail'deki konuğu Carlos Arroyo'ydu..

Euroleauge'in resmi sitesi euroleague.net'in klasiklerinden biri olan fan-mail organizasyonunda bu sezonun ilk konuğu takımımızın yıldız oyuncusu Carlos Arroyo oldu. Avrupa'nın pek çok farklı yerinden gelen taraftar sorularını cevaplayan Arroyo kariyerindeki geçmiş zamanlarla ilgili yaşadıklarını paylaşırken özellikle bu sezonki hedeflerimize dair de önemli mesajlar verdi. Orjinaline buradan ulaşabileceğiniz metnin ve soru-cevap ksımının çevirisi ise şu şekilde:

Çok az sporcu, Galatasaray Liv Hospital'in yıldız guardı ve Porto Riko milli takımıyla başarılar kazanan Arroyo gibi bir 'ulusal kahraman' ünvanını elde edebilir. Yeni THY Euroleague sezonunun ilk Fan-Mail konuğu olan Arroyo,  Porto Riko'nun altın jenerasyonun attığı bütün büyük adımlarda direksiyonun başındaki isimdi. 2004 yılında 25 sayı - 7 asist - 4 top çalmayla başrolde olduğu ve Amerikan milli takımının olimpiyatlardaki 12 yıllık yenilmezlik serisini kırdıkları karşılaşma tarihi bir maçtı. Tarih yazmadığı zamanlarda ise kendi adasının kültürünü yansıtan reggaeton müziğiyle uğraşmakta ve kendisi aynı zamanda Akademi Ödüllü aktör Benicio Del Toro'nun da kuzeni... Geçen hafta, 4 yıllık aranın ardından Euroleague'e dönen Arroyo 21 sayısıyla Galatasaray'ın ilk haftaki maçta deplasmanda Siena'yı yenmesine öncülük etti. Bu hafta ise Perşembe günü kendi evlerindeki ilk maçlarında karşılaşacakları ve haftanın maçı seçilen mücadelede takımına son 2 sezonun şampiyonu Olympiacos karşısında liderlik edecek. Bu iki maç arasında, Arroyo pek çok Galatasaray taraftarının gönderdiği ve özellikle takımın F-4 şansını merak ettiği sorulara da cevap vermek için zaman ayırdı. Bir kombine kart sahibi taraftarının Final-Four'la ilgili sorusuna ''Bütün olarak, takım olarak bunu yapabileceğimize inanmalıyız.'' derken ''Her zaman bir şansımız var bunun için ama takım olarak kendimize inanmalıyız. Çok uzun ve zorlu bir yol olacak, ama başarılı bir sezon geçirmek için gerekli olan tecrübe ve yeteneğe sahibiz ve tabi ki gerekli olan koça da...'' diye ekledi.

Selam Carlos, Sırbistan'dan sevgiler! Kariyerinde seni savunmasıyla en çok zorlayan oyuncu kim oldu? Saygılar. / (Zeljko Vojinovic-Sırbistan)
Wow... Dürüst olmak gerekirse bunun hakkında daha önce hiç düşünmedim! Şunu biliyorum ki, bir oyun kurucu olarak, herşeyden önce ilk olarak takım arkadaşlarımı işin içine sokmalıyım. Skor üretmeye çalışmaktan önce doğru pası vermek benim için her zaman daha önemli olmuştur. Pek çok durumda, oyunun getirdiklerine göre hareket ederim ama karşılaştığım en zorlu savunma her zaman ikili sıkıştırmalar olmuştur. Eğer pick&roll oyunlarını doğru oynuyorsak bazı takımlar bunu oynamaya başlamadan önce kesmek ve beni durdurmak için ikili sıkıştırma getirmiştir. Savunmasıyla beni en çok zorlayan bir isim aklıma gelmiyor ama benim savunurken zorlandığım bir isim söyleyebilirim! Sanırsam bu isim asistleri ve paslarıyla ünlü olan Steve Nash'ti. Benim için onu savunmak gerçekten çok zordu. Onu skor atmaktan alıkoyabilirdiniz ama yeteneği, saha görüşü, sabrı ve oyun bilgisiyle arkadaşlarını daha iyi bir hale sokmasını durdurmazdınız. Arkadaşlarını çok iyi kullanma yeteneklerinden ötürü onu durdurmak zordu.

Merhaba Carlos, Olympicos'la olan bu haftaki karşılaşmanız ne kadar zorlu olacak? / (Olga Ilias-Yunanistan) 
Eğer iki kere Euroleague şampiyonu olmuş bir takımla karşılaşıyorsanız bu maçın oldukça zorlu geçeceğini bilirsiniz. Buna çok iyi hazırlanmanız gerekir. Büyük beklentilerimiz var ve taraftarımız önünde iyi bir oyun çıkarmak bizim elimizde. Tabi ki Olympiacos'a ve oyuncularına büyük bir saygı duyuyoruz ama sahip olduğumuz bu kadroyla oynayacağımız herhangi bir maçı kazanma şansımız da mevcut. İyi bir maç geçirmeyi umuyoruz ama gerçekten zorlu bir rakiple karşılaşacağımızın da farkındayız.

Selam Carlos, normalde Avrupa'da sezonun ilk yarısında çok nadiren oynarsın. Galatasaray bu konudaki fikrini nasıl değiştirdi. Saygılarımla.. / (Ahmet Erol-Türkiye)
Baktığımızda, en başından beri burada olmak oldukça önemli, hele takımımıza yeni oyuncular da gelip adapte olmaları gerektiğinde.. Böylesine uzun bir sezon başlamadan önce en iyi şekilde adapte olmaya çalışırsınız ve en başta tam kadro olabilmek bu adaptasyon sürecine yardımcı olur. Başarının en önemli noktalarından birisidir. Burada sezonun en başından itibaren olabildiğim için mutluyum. Özellikle ters ayağımızın üstüne düşmeden, doğru bir başlangıç yapabildiğimiz için de mutluyum.

Merhaba Carlos, ben Siena'dan Mario... Biraz üzülsek de geçen haftaki galibiyetinizden ötürü tebrikler. Siena'yı nasıl gördün? Sence Top 16'ya ulaşabilecek miyiz? / (Mario Cimbrellini-Siena)
Montepaschi, Avrupa'daki diğer birçok takım gibi finansal sebeplerden ötürü değişiklikler yapmak durumunda kaldı. Takımın yetenek seviyesi biraz düştü ama kadro takımın saygınlığını ve itibarını doğru bir şekilde koruyabilmek için görev alan genç oyuncularla dolu. Ben böyle görüyorum. Yeni oyuncuların birkaç veteranla birlikte bir araya gelip ellerinden gelenin en iyisini yaparak büyük başarılar kazanmayı deneyebilmesi de bir gelişim sürecidir.

Selam Carlos, İspanya, İtalya, Yunanistan gibi daha mücadeleci liglerde oynamaktansa neden Galatasaray ve Beşiktaş'ı seçtin? Türkiye'de mutlu musun? Saygılarımla.. / (Enis Tirpan-Türkiye)
Türkiye'de çok mutluyum. İstanbul'u ve Türk kültürünü seviyorum. Buranın kültürüne çok saygı duyuyorum ve buraya ilk oynamaya geldiğimden beri birçok müthiş insanla tanıştım. O insanlar ki onları arkadaşım olarak görüyorum. Burada olmayı seviyorum ve koç Ergin Ataman tarafından burada oynama fırsatı bana sunulunca da bunu kullandım. Tüm Avrupa'da gördüğü büyük saygı gibi ben de ona büyük bir saygı duyuyorum. Benim için müthiş bir fırsat olduğunu anlamıştım. Buraya Beşiktaş'ta oynamış olan Deron Williams'ın yerine gelmiştim. Takım arkadaşlarım beni olabilecek en iyi şekilde karşıladılar ve orada evimde gibi hissettim. Gerisi de onların da söylediği gibi tarihi oldu. Şimdi ise müthiş bir tarih ve geleneği olan, heryerde saygı gören bir takımda olmaktan ötürü mutluyum. Takım arkadaşlarımla birlikte uzun yıllar sonra buraya şampiyonluk getirebilmek beni gururlandırdı. Eurolague'e Galatasaray'la dönmüş olmaktan dolayı da mutluyum, biliyorum ki üzerimizde büyük beklentiler var. 

Merhaba Carlos, Baskonia birkaç aylığına da olsa senin ilk Euroleague takımındı. Bizim şehrimizde bulunmak ve takımımızla birlikte Euroleague'de oynamak nasıldı? Galatasaray'da sana iyi şanslar, tabi bizimle oynamadığınız sürece! / (Nekane Atxa-Vitoria)
(Gülüyor). Bakın, o günlerde takımın bir parçası olabildiğim için mutluyum. Bu oyunun içinde oldukça saygı duyulan isimlerle oynama şansım olmuştu - Nocioni, Oberto, Scola, Sconochini, Tomasevic... Müthiş bir gruptu o ve ben de 21 yaşında veteran isimlerden öğrenen çok genç biriydim. Orada yaklaşık bir ay kalmama rağmen güzel zamanlarım oldu. İnsanlar beni ve eşimi Vitoria'da çok iyi karşıladılar. Orada kısa bir süre kaldık ama şehri çok sevmiştik.

Selam Carlos. 2004 yılındaki Olimpiyatlarda Porto Riko Amerika'yı yenerken Atina'daydım. Öyle bir takımın parçası olmak senin gibi bir Porto Riko'lu için ne kadar özeldi? / (Ioannis Kitsoulis-Yunanistan)
Gurur, saygı ve şeref anıydı. O anın tadını çıkarabilmiş olmaktan ötürü belli ki çok şanslıyım. O tarihi anı yaşamış olmak için hepimiz seçilmiş insanlardık. Ülkemizin spor tarihinde her zaman hatırlanacak birşeyin parçası olmuştuk. Bugünlerde bile insanlar hala bunun hakkında konuşuyorlar ve bunun bir parçası olduğum için çok gurur duyuyorum. Böyle bir deneyim yaşadığım için çok mutluyum.

Selam Carlos, ben İstanbul'dan Ufuk. Büyük bir Galatasaray taraftarıyım ve kendimi senin gibi bir efsaneyi neredeyse her hafta izleyebildiğim için çok şanslı hissediyorum. Bu sezon Final-Four oynama şansımızı nasıl görüyorsun? Kendine iyi bak ''La Leyenda''(*). / (Ufuk Erdur - Türkiye)
Wow, böyle bir lakabım olduğunu hiç bilmiyordum! Bence bu konuda iyi bir şansımız var. Bütün olarak, takım olarak bunu yapabileceğimize inanmalıyız.  Her zaman bir şansımız var bunun için ama takım olarak kendimize inanmalıyız. Çok uzun ve zorlu bir yol olacak, ama başarılı bir sezon geçirmek için gerekli olan tecrübe ve yeteneğe sahibiz ve tabi ki gerekli olan koça da... Kulüp, takımı geliştirmeyi başardı ve bizim gibi başarıyı getirebilecek olan oyunculara yatırım yaptı. Bunu yapabileceğimize inanıyorum. Taraftarlar ve kulüple birlikte böyle bir sorumluluğa sahibiz. Eğer bu sorumluğu yerine getirdiğimizde neleri elde edeceğimizi anlayabilirsek iyi bir sezon geçiririz, kendi evimizde oynayacağımız ilk Euroleague maçından başlayarak...

Selam Carlos, ben bir Galatasaray taraftarıyım. Sen Galatasaray'a geldikten sonra takımın 26 maçının 25'ini(**) kazanmış olması gerçeği hakkında neler hissediyorsun? Ayrıca, bu sene Euroleague'de ne kadar şansımız var? İyi şanslar! / (Görkem Demiray - Türkiye)
Tekrar söylemek gerekirse, ardı ardına bu kadar fazla maç kazanabilen bir takım olmak gerçekten zordur, sezon içinde olabilecek şeyleri de hesaba katarsak. Çok şey yaşadık ve sakatlanan bazı oyuncularımız oldu ama konsantrasyon ve motivasyonumuzu koruduk, kendimize inandık ve kimle hangi şartta karşılaşırsak karşılaşalım yeneceğimizi düşündük. Takım olarak oldukça büyüdük, çok daha olgunlaştık. Euroleague için şansımıza gelince, daha önce dediğim gibi böyle bir kadroya sahip olunca ortaya çıkan beklentileri anlıyoruz. Umuyoruz ki herkesin bizden olmamızı beklediği gibi bir takım olacağız. 

La Leyenda; İspanyolca'da efsane anlamına gelmektedir.
** Son 26 maçın 25'i denmiş soruda, ancak normalde ligdeki son 27 maçın 26'sını kazanmıştık.

FCN BLOG ÖZEL ÇEVİRİSİDİR.
KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0