ELW | Rakip tanımıyoruz!

Sezona yaptığı hızlı başlangıçla dikkatleri çeken Galatasaray Odeabank, Euroleague Women 2. hafta mücadelesinde deplasmanda karşılaştığı Novi Zagreb'i de 67-92'lik skorla mağlup etmeyi başardı. Karşılaşmanın ilk yarısı yakın geçerken ikinci yarıda savunma farkını ortaya koyan Ekrem Memnun'un öğrencileri maçı bu bölümde koparmayı başardılar. Zellous geldiği günden bu yana en etkili oyununu oynarken karşılaşmayı 32 sayıyla tamamladı. Alba Torrens 22, Nevriye de 16 sayısıyla galibiyette öne çıkan diğer isimler oldular. 

Maçın ilk yarısında Alba Torrens&Zellous önderliğinde sayı bulmakta zorlanmayan ve iyi bir hücum performansı gösteren takımımız aynı şeyi savunmada ise yapamadı. 46 sayı üreterek her ne kadar kendi ortalamamızın üstüne çıkmış olsak da potamızda gördüğümüz 41 sayı da bir devre için fazlaydı ve maç ortada gidiyordu. Ancak ikinci yarıda bu durumu değiştirmeyi başardık. Hücumda Zellous-Alba ikilisinin yanına Nevriye'nin de eklenmesiyle üretkenliğimiz düşmezken savunmada toparlanıp kendi standartlarımıza çıkınca üçünü çeyrekte farkı 15'e kadar çıkardık. Son periyotta ise farkı arttırmayı sürdüren takımımız yine 46 sayı attığı bu devrenin sonunda sadece 26 sayı yiyerek savunma karakterini ortaya koydu ve maçı 92-67 kazanmayı bildi. Bu maçta bizim adımıza en çok dikkat çeken şey ilk haftaki Euroleague maçımızda olduğu gibi hücumda üst düzey bir performans sergilemiş olmamız.. Bunun yanında bir devre boyunca iyi savunma yapmak da farklı galibiyeti getirdi. Ayrıca dış atışlarda 8/12 gibi çok iyi bir isabet oranı yakalamış olmak da fark yaratan noktalardan biriydi bizim adımıza.. Dış atış konusunda 4/5'le oynayan Alba Torrens 22 sayıyla maçı tamamladı ve bu sezonki istikrarlı çizgisini sürdürdü. 2/2 üçlük atmasının yanında toplamda 32 sayı üreterek şu ana kadarki en yüksek skoruna çıkan ve bu anlamda kendi Euroleague kariyer rekorunu da kıran Zellous ise maçın yıldızı oldu. Ayrıca sezon içinde şu ana kadar olumlu performans gösteren bir başka yıldız oyuncumuz Nevriye de 16 sayıyla mücadele etti. Kelsey Bone 10 sayı - 8 ribaund, Işıl da 5 sayı - 9 asistle diğer dikkat çekici performanslara imza attılar. 

Geçen sezon da farklı bir galibiyet elde ettiğimiz Zagreb deplasmanından benzer bir skor elde ederek dönüyoruz. Sezona hızlı bir başlangıç yapan takımımız, ligde zaman zaman zorlansa da Euroleague'deki ilk 2 maçında çok iyi performanslar sergileyip farklı galibiyetler aldı. Daha bu takıma Sancho gibi çok büyük bir silahın daha eklenme durumu var ki o zaman işler daha da iyiye gidebilir. Tabi daha fazla sakatlık sorunu yaşamadan ve bazı pozisyonlardaki dar rotasyonun etkilerini minimize edebildiğimiz sürece... Sıradaki maçımıza ise Pazar günü saat 17:00'de Canik Belediyesi deplasmanında çıkacağız. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0