ELW | Sultanlar dolu dizgin!

Lige yaptığı iyi başlangıcın ardından Euroleague Women'da da sezonu açan Galatasaray Odeabank ilk karşılaşmasında evinde ağırladığı Parfumerias Avenida'yı 81-56'lık skorla farklı mağlup etti. Abdi İpekçi Arena'da maalesef yine boş tribünlere karşı oynanan bu maçta ilk çeyrekte çift hanelere çıkardığı farkı maç sonuna kadar koruyan takımımız rahat bir galibiyet elde etti. Sezona çok iyi giren Nevriye bu maçtaki 23 sayısıyla en skorer isim olurken Zellous 18, Alba 15 sayıyla ön plana çıkan diğer isimler oldular. 

Maça iki taraf da karşılıklı basketlerle başladı. İlk 6 dakikada özellikle Alba&Bone ikilisiyle etkili olan takımımız savunmada ise çok iyi gözükmedi ve bölüm 18-14'le geçildi. Ancak çeyreğin geri kalan 4 dakikasında savunma olarak da oyunun içine girerken kısa sürede 14-0'lık bir seri yakalamayı başardık ve bu bölümü 32-14'le geçerek farkı açtık. İkinci çeyrekte vites düşürürken az atıp az yiyen görüntümüze geri döndük ve üstünlüğümüzü koruyarak devreye 46-26 önde girdik. Üçüncü periyot ise yine vitesi arttırdığımız ve farkı iyice açtığımız bölümdü. Savunmada yine müthiş bir direnç gösterirken hücumda Zellous'un başrole geçtiği bu çeyrekte toplam 25-8'lik bir üstünlük kurduk ve farkı 71-34'le 40 sınırına dayandırdık. İlk 3 çeyrekte maçın bu şekilde kopmuş olması son çeyrekte gevşememize sebep oldu ve rakip final periyodunda farkı biraz eritti. Ancak bu sonuca yönelik çok fazla bir etki yapmazken takımımız 81-56'yla net bir galibiyet aldı. Bu maçta en dikkat çeken istatistiklerimizden biri sahaiçi isabet yüzdemizin toplamda %47.7 olmasıydı. Ayrıca 23 asist ürettiğimiz de dikkate alınırsa oldukça akıcı ve iyi hücum ettiğimizi söyleyebiliriz. Savunmada ise son çeyrekte yenen 22 sayı hariç ilk 3 çeyrek gösterdiğimiz direnç ve rakibe sadece 34 sayı izni vermiş olmamız bizim karakteristik özelliğimiz olarak ortaya çıktı tekrardan.. Bireysel anlamda Nevriye karşılaşma genelinde etkili bir görüntü çizerken 23 sayı - 10 ribaundla maçın yıldızı oldu. Ayrıca Zellous 2/3 üçlük isabetleriyle dış atışlarda ilk kez beklenen katkıyı verirken toplamda ise 18 sayı üretti. Ve şu ana kadarki maçlarda performansında bir standart yakalayan Alba da bu maçı 15 sayıyla bitirdi. Bu üçlünün ve onlara sonradan katılacak Sancho'nun sezon içindeki hücum performansları bizim için oldukça belirleyici olacak. Ayrıca son olarak kaptan Işıl da 8 sayı - 8 ribaund - 10 asist'lik bir performans ortaya koydu bu maçta..

Euroleague'e böyle ezici bir galibiyetle girmiş olmak şüphesiz ki etkileyiciydi. Her zamanki savunma karakterimizin yanında ayrıca bu maçta ilk 3 çeyrekte ortaya koyduğumuz hücum performansı da ayrı bir alkışı hakediyor. İspanyol temsilcisine karşı aldığımız bu galibiyetle birlikte resmi maçlardaki galibiyet serimiz de 6 oldu. Tabi tüm bunlar olumlu, ancak takımla direkt ilgili olmasa da olumsuz bir yana da değinmek gerekiyor. Biliyorsunuz ki lig maçları hiçbir TV kanalından naklen verilmiyor, ama federasyonun TBF TV uygulamasıyla birlikte internet üzerinden maçları izleyebiliyoruz. Fakat Euroleague maçlarında böyle bir uygulama olmuyor tabi. Ve bu durumda bile, başka hiçbir TV kanalı da maçı vermezken, kulübümüz kanalının da buna zaman ayırmıyor oluşunun hiçbir izahı yok. Son dönemlerde daha çok magazin-eğlence eksenine kayan bir yayıncılık anlayışıyla yönetilen GSTV, kadın takımının hiçbir yerde yayınlanmayan Euroleague maçını da veremiyorsa ne işe yarıyor ve ne diye hala var anlamıyorum. Her ne kadar sanmasam da bu konuda temennim ileriki zamanda biraz daha hassas davranılması.. Neyse, bunun galibiyetin önüne geçmesine izin vermeyelim. Bu güzel performansınız ve farklı galibiyet için tekrardan tebrikler kızlar..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0