STSL | Zamanı geldi..

Spor Toto Süper Lig'de son iki sezonun şampiyonu Galatasaray, her ne kadar son dönemde sıkıntılı günler geçirmesine karşın ligin 11. haftasında ezeli rakibi Fenerbahçe'ye konuk oluyor. Şampiyonlar Ligi'nde hafta içerisinde deplasmanda Kopenhag'a mağlup olan Roberto Mancini'nin öğrencileri, lider pozisyonunda bulunan ezeli rakibi ile arasındaki puan farkını 3'e indirmek ve şampiyonluk yarışında olduğunu göstermek için Kadıköy'de sahaya çıkacak. 10 Kasım Pazar akşamı saat 19:00'da oynanacak olan ve Bülent Yıldırım'ın yöneteceği derbi öncesi istatistikler, iki takımın analizi ve maç öncesi analizler şu şekilde..

SÜPER LİG: 19 PUANLA ÜÇÜNCÜ SIRADA..
Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 10 haftalık sekansta rakipleri karşısında 11 puan kaybeden Şampiyon Galatasaray, geride kalan 3 maçlık galibiyet serisinde KDÇ Karabükspor, Kayserispor ve Konyaspor karşısında sahadan üç puanla ayrılarak geçen sene şampiyonluk yolunda elde ettiği en önemli unsurlarından birisi olan "kazanma alışkanlığını" yeniden kazanmış oldu. Hafta içinde Kopenhag deplasmanından mağlubiyetle dönen takımımız, ligde topladığı 19 puanla puan tablosunda üçüncü sırada yer alıyor. Sivasspor ile birlikte aynı puanı paylaşan Mancini'nin öğrencileri, bu karşılaşmalarda rakip filelere 17 gol atarken kalesinde 10 gol gördü. Süper Lig'de geride kalan 10 haftalık bölümde lider Fenerbahçe'nin 25, takipçisi Kasımpaşa'nın ise 21 puanı bulunuyor.

2013, SÜPER KUPA: ŞAMPİYON GALATASARAY
Süper Lig ve Türkiye Kupası'nın şampiyonlarının karşılaştığı ve bir önceki sezonun kapanış - yeni sezonun açılış maçı olarak kabul edilen TFF Süper Kupa mücadelesinde bu sezon yine ezeli rakibi Fenerbahçe ile karşılaşan Galatasaray, geçtiğimiz sezon startını verdiği "ezeli rakibe karşı, kupa kazanma" geleneğini sürdürmeye devam etti. Kayseri Kadir Has Stadı'nda oynanılan karşılaşmanın normal süresi golsüz eşitlikle sona ererken, ilk uzatma devresinde (99.dakika) Didier Drogba'nın golüyle takımımız galibiyete uzandı. Galatasaray bu galibiyetle birlikte yeni sezona da tıpkı geçtiğimiz sezon olduğu gibi kupayla başlamış olurken, iki yıl üstüste yaşadığı lig şampiyonluğunun ardından bu organizasyonda da iki yıl üstüste şampiyon olma başarısını gösterdi.

BEREKETLİ TOPRAKLAR: KADIKÖY
Bir önceki futbol sezonunda normal sezon ve play-off maçları dahilinde toplam 40 maç üzerinden gerçekleştirilen Spor Toto Süper Lig organizasyonunda mutlu sona Kadıköy'de ulaşan Galatasaray, şampiyonluk kupasıyla ayrıldığı ezeli rakibinin stadına geçen sezon "şampiyon" ünvanıyla gitmiştim. Play-off oynanılan 2011-2012 sezonunda bitime 3 hafta kala 9 puan farkla normal sezonun şampiyonluğunu Kadıköy'de ilan eden Galatasaray, puanların yarı yarıya bölünüp oynatılan play-off maçlarında da son hafta karşılaşmasında ezeli rakibine konuk olmuştu. Kadıköy'de oynanılan ve golsüz eşitlikle tamamlanan karşılaşma sonrasında 2011-2012 Spor Toto Süper Lig ve Süper Final şampiyonluğunu kutlayan Galatasaray, uzun bir süre şampiyonluk kupasını beklemek zorunda kalmıştı. Basın mensuplarının kamera ışıkları altında, karanlıklar içerisinde, şampiyonluk kupasını alan Galatasaray, geçtiğimiz sezonun 32. haftasında Ali Sami Yen Arena'da ilan ettiği şampiyonluğun ardından ezeli rakibine konuk olduğu 33. hafta karşılaşmasına da "ŞAMPİYON" ünvanıyla gitti. 12 Mayıs 2012 ve 12 Mayıs 2013 tarihlerinde "Şampiyon" ünvanıyla Kadıköy'den ayrılan Galatasaray, bu hafta rakibine şampiyonluk mücadelesinde kalmak için sahaya çıkacak.

SÜPER LİG: 15 DERBİDE 2 MAĞLUBİYET
Süper Lig'de arka arkaya iki sezonda şampiyonluk kupasını müzesine götürmeyi başaran Galatasaray, son iki sezonun yanı sıra bu sezonla birlikte oynadığı toplam 15 derbi maçında rakipleri karşısında sahadan sadece 2 mağlubiyetle ayrılarak önemli bir istatistiğe imza attı. 2011-2012 sezonunda ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş ile normal sezonda 4, play-off maçlarında da 4 kez karşılaşan Galatasaray, geride bıraktığımız 2012-2013 sezonunda ezeli rakibi Fenerbahçe ile birisi sezon başında oynanılan Süper Kupa olmak üzere 3, Beşiktaş ile sezonun genelinde 2 kez karşılaştı. Şampiyon Galatasaray, son olarak bu sezon ezeli rakibi Fenerbahçe ile Süper Kupa'da karşılaşırken, bir diğer rakibi Beşiktaş ile ligin 5. haftasında karşılaştı. Galatasaray bu maçlarda rakipleri karşısında 8 galibiyet - 5 beraberlik performansı sergilerken 2 kez sahadan üzgün ayrıldı.

İSTİKRAR ABİDELERİ: DROGBA & KUYT
Galatasaray adına geride kalan 10 maç haftasında en istikrarlı isim Didier Drogba olurken, derbiye ev sahipliği yapacak olan Fenerbahçe adına da ligin en istikrarlı ismi Hollandalı forvet oyuncusu Dirk Kuyt oldu. İki yıldız oyuncu da takımları adına tüm maçlara ilk 11'de sahaya çıkarken, ilginç bir istatistiğe imza atarak takımları adına en golcü isimler olmayı da başardılar. Galatasaray adına geride kalan 10 haftada toplamda 876 dakika sahada kalan Didier Drogba, sarı-kırmızılı forma altında 6 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. Fenerbahçe'nin en istikrarlı ismi olmayı başaran Hollandalı oyuncu Dirk Kuyt ise, geride kalan 10 haftada toplamda 868 dakika sahada kalırken, rakip filelere 5 gol bırakarak Ersun Yanal'ın takımında Moussa Sow ile birlikte en golcü isim oldu.

LİGİN EN GOLCÜ TAKIMI: FENERBAHÇE
Sezon başında Aykut Kocaman ile yollarını ayıran ve Ersun Yanal'ı teknik direktörlük görevine getiren Fenerbahçe, geride kalan 10 haftalık bölümde lig maçlarında rakip filelere attığı 24 golle ligin en golcü takımı olmayı başardı. Rakip kaleye maç başına 16.6 şut ortalaması ile oynayan ezeli rakibimiz, %48 şut isabeti tutturmayı başardı. Geride kalan 10 haftalık bölümde maç başına 2.4 gol ortalaması ile oynayan Ersun Yanal'ın öğrencileri, rakipleri karşısında da oyunu 46 metrelik alana sıkıştırırken %56 topa sahip olma istatistiğini elde etti. Ersun Yanal'ın takımında rakip kaleye en çok şut atan isim ise 25 şut denemesi ile Moussa Sow oldu.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0