UEFA: "Mancini, son 16 konusunda iyimser"

Teknik direktörümüz Roberto Mancini ile gerçekleştirilen ve UEFA.com'da yayınlanan "Mancini upbeat about Galatasaray's last-16 hopes" başlıklı röportajın çevirisidir.

Şimdilerde 5. kez oturduğu teknik direktörlük koltuğundaki Roberto Mancini, bu sezon Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki gittikçe daralan alandaki konumları hakkında oldukça azimli bir etki bıraktı.


"Galatasaray, bu sezon iyi işler yapabilme potansiyeline sahip çok iyi bir takım. Şampiyonlar Ligi'nde işler hiçbir zaman kolay olmamıştır ve bizim grubumuz da bilhassa zorlu bir grup. Buna rağmen ilerleyebiliriz." diyor takımı 4. maçta Kopenhag karşısında 1-0 kaybederek bocalayan 48 yaşındaki teknik adam.



"Ben hala son 16 için kendimize güveniyorum. Takım olarak kendimizi geliştirmeliyiz; ama gelecek maçımızda Real Madrid karşısında iyi bir sonuç alacağımızdan umutluyum. Ondan sonra da evimizde Juventus'a karşı oynarken elimizden gelen her şeyi yapacağız. Futbolda her zaman dedikleri gibi, asla asla deme." diye devam ediyor sözlerine Fiorentina, Lazio, Inter ve Manchester City'i yöneten teknik adam.



Mancini, Cimbom ile birlikte iyi bir izlenim bırakmaya çalışan eski İtalyan forvet, Galatasaray 2000 yılında UEFA zaferini yaşarken, 6 Süper Lig Şampiyonluğunda ve 2012'13 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 8'e kalınırken dümende olan taraftarın favorisi Fatih Terim'in yerine gelmenin verdiği baskının da farkında.



"O, burada bir efsane. O'na çok fazla saygım var; çünkü O, Avrupa'daki en iyi teknik direktörlerden biri. Siz de bilirsiniz ki bu işte, koltuğunuz asla güvende değildir. Fatih'e ve Türk Milli Takım'ı ile yaptıklarına da çok saygım var." 


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0