BBL | Kontrol altında bir galibiyet..

Haftaiçi aldığı Olympiacos yenilgisinin ardından Beko Basketbol Ligi'nin 8. haftasında evinde Royal Halı Gaziantep BŞB'yi ağırlayan Galatasaray Liv Hospital rakibini 79-69 mağlup etti. Maçı sürekli önde götürse de son çeyreğe kadar oyunu koparamayan takımımız, son bölümde ise oyuna ağırlığını koydu ve maçı almayı bildi. Sezonun en yüksek süresini alan Milan Macvan karşılaşmayı 17 sayı - 12 ribaundla tamamlarken Cenk Akyol da 15 sayı - 4 asistle oynadı. 

Maçın ilk çeyreğine iyi savunma yaparak başlayan ve rakibini 11 sayıda tutan takımımız hücumda yeterli hareketi ve enerjiyi sağlayamayınca bu bölümde farkı açma fırsatını pek kullanamadı. 16-11'le geçilen bu çeyrekten sonra ise Antep ekibi biraz daha oyuna ısındı. Hücumdaki hareketliliklerine çok çözüm bulamadığımız rakip takım Mutlu'nun dış atışlarda isabet bulmasıyla birlikte bu bölümde tam 24 sayı üretti. Ergin Ataman'ın öğrencileri ise ilk çeyreğe göre daha iyi hücum etti ama bu savunma performansından ötürü devreye 39-35 önde girebildik. Üçüncü çeyreğe Arroyo yerine Ender'le başlayan ve hücumda daha organize gözüken takımımız topu iyi çevirip istediği atışları bularak skor üretimine devam etti. Ancak Gaziantep temsilcisi de oyunda tutunmayı sağlayacak sayıları zaman zaman ekstra olan atışlarla üretti. Bu bölümlerde bizim de savunma sertliğimizin çok üst düzeye çıktığını söyleyemeyiz. Son 10 dakikalık periyotta ise konuk ekibin daha fazla hamle yapacak enerjisi kalmazken biz de maçtaki farkı ilk kez 10 sayı civarında sabitleyip rahat bir maç sonu oynadık ve karşılaşmadan 79-69 galip ayrıldık.

Maçla ilgili olarak şunu söyleyebiliriz ki zaten iyi durumda olmayan bir rakibe karşı belki çok rahat geçen bir karşılaşma olmadı ancak yine de sürekli önde olup kazanmayı bildik. Takımın geçtiği zor zamanlar ve hem psikolojik hem fiziksel yorgunluklar gaza basıp farkı açmamızı engelliyor ancak oyunu kontrol altında tutup galibiyeti almaya yetecek kadar eforu da sarfettik sonuç olarak.. Teknik olarak ise son maçlarda iyice göze batmaya başlayan birşey şu ki Ender sahada olduğu zaman Arroyo'nun sahada olduğu dakikalara oranla daha organize gözüküyoruz. Bunun da en büyük sebebi Ender'in dribling ve delicilik üzerinden birşeyler ortaya koyması.. Arroyo penetre üzerinden oynamayı çok tercih etmediği için o sahadayken rakip savunmaların dengesini bozmak daha zor oluyor. Ender ise bu konuda daha üretken bir isim ve muhtemelen Ergin Ataman'ın da talimatiyla geçen sezona oranla çok daha fazla zorluyor bunları.. Geçen sezonu hatırlarsak şutu üzerinden daha fazla oynuyordu. Tabi sezonun geri kalanı için bu kalıcı bir çözüm sayılmaz ama özellikle Engin'in dönüşü ve ilk 5'te Arroyo'yla beraber yer alabilmesi bu konuda bize kolaylık sağlar. Antep karşısındaki bireysel performanslara baktığımızda Macvan'ın 17 sayı - 12 ribaundu dikkat çekiyor şüphesizç. Sırp oyuncu özellikle hücumda rakip 4 numaraların pozisyonlarına göre kısa kalmalarından ötürü sırtı dönük oyununu iyi kullandı ve ribaundları da topladı. Savunmada birkaç pozisyon alma hatası olsa da genel anlamda bu performansını devam ettirmesi bize yardımcı olacak. Onun haricinde Cenk, çok dominant gözükmese de özellikle dış şutlarıyla etkili olurken 15 sayı attı. Ayrıca topun iyi dolaştığı dakikalarda da 4 asistlik bir katkı verdi. Bonsu sahada kaldığı 23 dakikayı 12 sayı - 10 ribaundla tamamlarken Göksenin de 18 dakikada 10 sayı üretti.

Üst üste oynayacağımız önemli maçlar öncesi RH Gaziantep karşılaşması bir geçiş niteliği taşıyordu ve bunu bir kazaya uğramadan galibiyetle tamamlamayı bildik. Ergin Ataman'ın da maçtan sonra söylediği üzere takımın üstündeki mental yorgunluk göze çarpıyor ve bu yüzden maçı koparmak kolay olmuyor ama dünkü maçta bir sürprize izin vermedik. Zamanla birlikte eksiklerimizi tamamlamak bizim için önemli olacak. Özellikle Engin'in form tutmasının bize çok yardımcı olacağını tahmin ediyorum. Şimdi ise önümüzde üst üste içeride oynayacağımız 3 kritik maç var: Malaga, Fenerbahçe Ülker ve Stelmet... Eğer buradan 3/3'le çıkarsak hem Euroleague'de 2.lik biletini cebimize koyacağız, hem ligde Fenerbahçe'yi yakalayıp normal sezon yarışındaki kayıplarımızı bir parça olsun telafı edeceğiz hem de zor günlerden kurtulabilmek anlamında bir çıkış kapısı bulmuş olacağız. Umudumuz o ki Abdi İpekçi'de oynayacağımız bu maçlarda taraftar desteğiyle de birlikte bir galibiyet serisi yakalar ve sorunlarla boğuştuğumuz bu dönemde düzlüğe çıkma fırsatını buluruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0