TKBL | Sultanlar son çeyrekte maçı kopardı!

Haftaiçi USK Prague'a deplasmanda kaybederek 11 maçlık galibiyet serisini bozan Sarayın Sultanları ligde ise galibiyet almaya devam ediyor. TKBL'nin 9. haftasında deplasmanda Orduspor'a karşılaşan takımımız ilk 3 çeyrek boyu zorlanıp üstünlüğünü hissettiremese de son periyotta özellikle Zellous&Nevriye ikilisinin sorumluluk almasıyla birlikte maçı kazandı. Son haftalarda formu iyice artış gösteren Zellous karşılaşmayı 23 sayıyla tamamlarken Nevriye Yılmaz da 17 sayıyla oynadı.

Maç trafiğinin artması ve deplasmanların üst üste gelmesinin de etkisi olacak ki takımımız ilk 3 çeyreği kendi istediği şekilde oynayamadı. Belki son periyoda 59-55 önde girdik ancak ilk 3 çeyrek yenen 55 sayı bizim savunma karakterimize çok uymadı. Zaten Orduspor da ligin orta sıra takımlarına oranla biraz daha yüksek skorlu maçları geride bırakmıştı önceden.. Final periyodunda ise Zellous-Nevriye ikilisi hücumda takımı sırtlarken bu bölümde toplam 20 sayı bulduk ve savunmada da vidaların biraz sıkılmasıyla birlikte sonlarda maçı kopararak 79-67'lik bir galibiyet aldık. Ligdeki 9. maçını da kazanan takımımızda son haftalarda iyice form grafiğini arttıran ve takımın en skoreri ünvanını Alba'dan alan Zellous 23 sayıyla en skorer ismimiz oldu. Ayrıca çok iyi girdiği sezonda son haftalarda biraz yavaşlayan Nevriye de özellikle son çeyrekteki önemli katkılarıyla birlikte toplamda 17 sayı üretti. Bahar&Bone 11 ve Alba da 10 sayıyla birlikte çift hanelere çıkan diğer isimlerimiz oldular. Takım olarak en dikkat çekici istatistiğimiz ise bulduğumuz toplam 30 sahaiçi isabetin sadece 6'sının asist üzerinden gelmiş olmasıydı ki bu da birebirlere biraz fazla kaldığımızı gösterebilir, ama yine de kazanmayı başardık. Yoğun maç trafiğine denk gelen takımımız bu hafta Euroleague Women'ı bay geçecek ve bir sonraki maçı haftaya Cumartesi günü Abdi İpekçi'de Tarsus Belediyesi'ne karşı olacak. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0