STSL | Zirve takibi..

Hafta içerisinde Real Madrid deplasmanından farklı mağlubiyetle dönen Galatasaray, zirve yarışından kopmamak ve ilk yarıyı mümkün olduğunca en az hasarla atlatmak için Süper Lig'deki mücadelesine devam ediyor. Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında deplasmanda ligin formda ekiplerinden Kasımpaşa ile karşılaşacak olan Roberto Mancini'nin öğrencileri, bu zorlu mücadeleden mutlak galibiyetle ayrılarak puan tablosunda ikinciliğe yükselmenin peşinde. Bu akşam RTE Stadyumu'nda  saat 19:00'da oynanacak olan karşılaşmayı Hüseyin Göçek yönetirken, karşılaşma öncesi son bilgiler, istatistikler ve mini analizler şu şekilde..

SÜPER LİG:  ZİRVE TAKİBİ
Süper Lig'de geride bıraktığımız 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında da hemen hemen aynı puanı alan fakat bu haftaları lider olarak geride bırakan Galatasaray, bu sezon rakiplerinin daha fazla puan toplamasının yanı sıra gösterdiği istikrarsız performans nedeniyle de zirve takibinde yer alıyor. Ezeli rakibi Fenerbahçe'den bir maç eksikle 10 puan geride dördüncü sırada bulunan Roberto Mancini'nin öğrencileri, bu akşam oynanacak olan Kasımpaşaspor karşılaşmasından galibiyetle ayrılması halinde puanını 25'e yükseltecek ve puan tablosunda ikinci sıraya yükselecek. Galatasaray ligde daha önce Beşiktaş'ı deplasmanda hükmen 3-0 mağlup etmiş ve ezeli rakibi karşısında ikili averajı eline geçirmişti. Kasımpaşa deplasmanında alınacak galibiyet, ligde üst sıraları zorlayan mavi-beyazlı ekibin ikili averajda önüne geçilmesini sağlayacak. 

100: BURAK YILMAZ
Geçtiğimiz hafta Sivasspor karşısında takımımızın ilk golünü atan Burak Yılmaz, kariyerinin 100. lig golüne imza attı. Daha önce Beşiktaş, Manisaspor, Fenerbahçe, Eskişehirspor, Trabzonspor forması giyen tecrübeli oyuncu kariyerinin 192. lig maçında rakip filelere 100. golünü attı ve 100'ler kulübünün 35. üyesi olmayı başardı. Son üç sezonda sırasıyla 24, 33 ve 24 gol atan Burak Yılmaz, geride kalan 12 hafta sonunda Galatasaray formasıyla ligde 5 kez gol sevinci yaşadı. Geçtiğimiz sezon müthiş bir performans göstererek Şampiyonlar Ligi'nde de gol krallığı yarışında Ronaldo ve Messi'yi zorlayan Burak Yılmaz, sarı-kırmızılı forma altında çıktığı 42 Süper Lig maçında rakip filelere 29 gol bırakırken, takım arkadaşlarına da 13 kez golden önceki pası veren isim oldu. Takımımız adına ligde en çok forma giyen isim olan Burak Yılmaz, geride kalan 12 maçta ilk 11'de sahaya çıktı ve 991 dakika sahada kaldı. 

GEÇMİŞ: 12/18 GALATASARAY
Kasımpaşaspor ile tarihteki 19. lig randevusuna çıkacak olan Galatasaray'ın rakibine karşı ezici bir üstünlüğü bulunuyor. Son dönemde yaptığı yatırımlar ve aldığı bir takım destekle dikkat çeken Kasımpaşaspor ile geride kalan 18 lig maçında 12 galibiyetle sahadan ayrılan Galatasaray, rakip filelere 36 gol bıraktı. Galatasaray'ın kazandığı 12 maçın dışında oynanılan 6 maçta ise 2 kez sahadan galibiyetle ayrılan taraf Kasımpaşaspor olurken, dört maç eşitlikle tamamlandı. 2007-2008 yılından itibaren Süper Lig'de mücadele eden Kasımpaşaspor ile geçtiğimiz sezon ligin ilk haftasında karşılaşan takımımız sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılmış, deplasmanda oynadığı ikinci yarının ilk maçında ise rakibine aynı skorla mağlup olmuştu. İki takım arasında genel toplamda ise 1939-40 sezonundan itibaren 58 maç oynandı. Bu karşılaşmalarda Galatasaray sahadan 49 kez mutlu sonla ayrılırken, 2 kez üzgün ayrılmıştı. 19 Eylül 1943 yılında oynanılan karşılaşma ise iki takım arasındaki en farklı skorun ortaya çıktığı maç olmuştu. Rakibini kendi evinde ağırlayan takımımız sahadan 9-0lık galibiyetle ayrılmayı başarmıştı.

EKSİKLER: MUSLERA, DANY, HAMİT, SNEIJDER..
Süper Lig'in 13. maç haftasında deplasmanda Kasımpaşaspor'a konuk olacak olan Galatasaray'da çeşitli nedenlerden ötürü dört eksik bulunuyor. Sakatlıkları sebebiyle Fernando Muslera, Hamit Altıntop ve Wesley Sneijder bu karşılaşmada forma giyemezken, geçtiğimiz hafta Sivasspor karşılaşmasında ikinci sarı karttan oyun dışı kalan Dany Nounkeu da bu karşılaşmada görev alamayacak. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0