ELW | Polkowice bu sefer eli boş gitti!

Euroleague Women'da 5. maçına çıkan Galatasaray Odeabank geçen sezon şansının pek tutmadığı CCC Polkowice'yi bu sefer mağlup etmeyi başardı. Abdi İpekçi Arena'da oynanan maçın belli bölümlerinde zorlansa da 62-49'luk skorla kazanmayı başaran takımımız böylece gruptaki 4. galibiyetini de aldı. Euroleague'de şu ana kadar en skorer oyuncumuz olan Zellous bu maçta da bu ünvanını korurken tam 22 sayı üreterek yıldızlaştı.  Nevriye de 10 sayı üreterek çift hanelere çıkan diğer ismimiz oldu.

Son haftalarda biraz karakter edinmeye başladığımız ilk çeyreklere özellikle savunmada iyi girememe durumu bu maçta da ortaya çıktı ve kendi evimizde ilk 10 dakikada 17 sayı yedik. Hücumda ise çok ekstra bir üretim gelmeyince bu bölüm 17-17 berabere geçildi. İkinci çeyrekte ise Zellous'un hücumda biraz daha fazla katkı verebilmesiyle birlikte öne geçip farkı da bir miktar açtık. 38-31'le girilen devrenin dönüşünde ise maçı koparacak hamleyi beklerken hücum performansımızın yine yetersiz kalışı rakibi oyunun içine soktu ve son periyot öncesi 50-46'yla farkı 4'e kadar düşürdüler. Maçın final çeyreğinde ise savunmamız devreye girdi ve maçı koparmamızı sağladı. 10 dakikada rakibine sadece 3 sayı atma şansı tanıyan Sultanlar hücumda çok etkili olmasa bile son bölümü rahat geçip maçı 62-49'la kazanmayı başardı. İlk haftalardaki yüksek skorlu galibiyetleriyle birlikte Euroleague genelinin en skorer takımlarından biri olan takımımız son haftalarda yeniden savunmacı kimliklerine dönüyor. Bu maçın skoru da bunu tek başına anlatmaya yeter aslında. Tabi Ekrem Hoca, hücumun daha iyi olmasını istiyor ama en azından Sancho dönene kadar bu o kadar kolay olmayacak gibi gözüküyor. Zira o olmadan Zellous-Alba-Nevriye'den her maç ortalama 15-20 sayı arası katkılar almamız lazım ki bu yoğun maç trafiğinde 3 ismin bu yükü taşıması neredeyse imkansız. Ama en azından her zaman için güvenebileceğimiz bir savunmamız var ve Sancho da geldiği zaman hücumda biraz daha çeşitlilik, biraz daha yüksek etkinlik kazanabiliriz. Zellous bu maçı 22 sayıyla tamamladı ve en skorer ismimiz oldu. Nevriye 10, Alba, Kelsey Bone ve Işıl da 8'er sayıyla oynadılar. Takım olarak ise en ciddi farklardan biri ribaundlarda sağladığımız 40-27'lik üstünlük oldu. 

Polonya temsilcisi CCC Polkowice'yle geçen sezon ilk tur gruplarında 2, F-8'de ise 1 kez olmak üzere toplam 3 kez karşılaşmıştık. Grup maçında deplasmanda kazanıp, kendi evimizde ise beklenmedik bir biçimde kaybetmiş, çok kötü geçirdiğimiz F-8'de de yine onlara mağlup olmuştuk. Bu sefer ise herhangi bir sürprize izin vermeden galibiyeti almayı başardık. Zaten Polkowice de geçen seneki kadar iyi durumda sayılmaz. Sezonun bu noktasına kadar kazanmamız gereken bütün maçları kazanıp herhangi bir sürprizle karşılaşmadan geldik. Bu artı bir nokta tartışmasız. Şimdi ise önümüzde bir hedef maçı var, o da haftasonunda Kayseri KASKİ deplasmanında olacak. Ligde bizim ardımızdan gelen Kayseri temsilcisini deplasmanda mağlup edebilirsek normal sezon yarışı için çok büyük bir avantaj ele geçirmiş olacağız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0