Roberto Mancini: Ciddiyetimizi kaybetmememiz gerekiyor..

Süper Lig'de haftanın açılış maçında kendi evinde Elazığspor'u ağırlayan ve sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılan Galatasaray'da teknik direktör Roberto Mancini karşılaşma sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Takımın performansından memnun olduğunu fakat oyun içerisinde zaman zaman ciddiyetten uzaklaştıklarına dikkat çeken İtalyan teknik adam, savunma performansının sahaya çıkan formasyondan değil oyunculardan kaynaklandığının altını çizdi. Roberto Mancini'nin karşılaşma sonrasında basın toplantısında yaptığı açıklamaların tamamı şu şekilde..

"Maça iyi başladık ve erken goller bulduk. Ama futbolda şakaya yer yok. Bunu Ziraat Türkiye Kupası maçında da gördük. Girdiğimiz gol fırsatlarını değerlendirebilmeliydik. Skor 2-0 olunca maçın bittiğini düşündük. Bu durumda sistemden ziyade sahaya çıkan oyuncuların mentalitesi önemli. Bugün gol yememek önemliydi çünkü uzun bir periyottur her maçta gol görüyorduk. Bugün gol yemeden maçı tamamlama isteğimize ulaştık. Benim yönetiminde ilk kez bir maçı gol yemeden tamamladığımız için futbolculara akşam yemeği ısmarlayacağız.

Her maç farklıdır. Her maçın atmosferi de farklıdır. Bugünkü oyunla Juventus maçına yönelik karşılaştırma yapmak doğru olmaz. O gün taraftar faktörü de daha etkili olacaktır. Sisteme çok takılmamak gerek. Sonuçta mentaliteler hep aynı. Önemli olan futbolcuların ne kadar ciddi hazırlandıkları, ne kadar performanslarını sahaya yansıtabildikleri. Eğer iyi hazırlanılmadıysa, 12-13 kişi de oynasanız mağlup olabilirsiniz.

Ceyhun genç bir arkadaşımız ve öğrenmeye çok açık. Devamlı dinleyen, ciddi çalışan biri. İyi bir futbolcu ve çabuk öğreniyor. Kendisi orta sahada da savunmada da oynayabilir. Burada önemli olan onun yaklaşımı ve tabi ki göstereceği performans.

Burak, çok iyi bir futbolcu ve çok iyi bir insan. Yaşadığımız şeye tartışma diyemeyiz. Büyütülecek bir şey de yok. Orta sahada topu kontrol ettiğinde, tek pasla verip ileri koşması gerekiyordu. Orada gayri ciddi davrandı. Kesinlikle potansiyeli daha fazla olan bir oyuncu. Bugüne kadar elde ettikleriyle mutlu olmamalı. Çok daha iyisini yapabilir. Kendisi de bunun farkında. Kesinlikle attığı golle yetinmemesi gerekli. Örneğin Messi, maçta bir gol attığında yetinmez. İkinciyi, üçüncüyü ister. Burak da böyle devam ederse daha iyi yerlere gelecektir."

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0