Roberto Mancini: Sistem değil, önemli olan mentalite..

Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma başarısını göstererek adını son 16 takım arasına yazdıran Galatasaray'da teknik direktör Roberto Mancini, resmi kanalımız Galatasaray TV'e açıklamalarda bulundu. Önemli bir başarı elde ettiklerini fakat daha çok çalışmaya devam etmeleri gerektiğini dile getiren İtalyan teknik adam, adaptasyon sürecini atlatmaya başladığını ve takımı daha iyi tanıdığını dile getirdi. Transfer konusuna şuanda değinmemeleri gerektiğini dile getiren Roberto Mancini'nin açıklamalarının tamamı şu şekilde..

Tüm futbolcularımı tebrik ediyorum, çok önemli bir iş başardılar. Çocukluğumda Juventus taraftarıydım, Juve ile ne zaman karşılaşsırsanız karşılaşın zor maç olur ama benim için dün kazanmak çok önemliydi. Bir takım için motivasyon çok önemliydi, biz de Juve maçına çok iyi bir şekilde motive olduk. İyi bir takıma sahibiz, 3 maçtır iyi gidiyoruz daha çok maç için konsantrasyona ihtiyacımız var. Dün de söylediğim gibi galibiyeti taraftarlarımıza armağan etmiştik. Onlar dün olduğu gibi bizi her zaman desteklesinler..

Yeni bir takıma geldiğiniz zaman takımı, ülkeyi ve ligi tanımanız süre alabiliyor. Sistemlerde numaralar önemli değildir, mentalite önemlidir. Oynadığınız sistemin çok önemi yoktur istediğiniz mentaliteyi sahaya yansıtırsanız sonucunu mutlaka alır ve başarılı olursunuz. Sneijder bizim için çok önemli bir oyuncu oyun kuruyor, orta sahaya yardım ediyor ve gol atıyor bunlar çok önemli artılar. Keza Muslera da çok önemli bir oyuncu ikisi de kritik Fenerbahçe ve Kopenhag maçlarını kaçırdılar, onların yokluğu takımı olumsuz etkiledi. Sneijder hakkında çıkan transfer dedikoduları çok normal, iyi oyuncular hakkında her zaman bu tür haberler duyabilirsiniz. Gökhan Zan bizim için önemli bir futbolcu ona güveniyoruz çünkü çok kaliteli. Hamit çok tecrübeli ve çok değerli bir futbolcumuz çünkü farklı pozisyonlarda oynatabileceğiniz bir futbolcu. Sakin ve sabırlı bir şekilde takıma dönmesini bekliyoruz. Çok zor bir gruptan çıktık fakat artık bu geçmişte kaldı. Önümüzdeki 3 maça odaklanarak 2013'ü iyi bir şekilde noktalamak istiyoruz. Şu an için hangi mevkiye transfer yapacağız bunlar şimdi konuşulacak konular değil.

Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağınız her maç çok önemlidir. Bu turda oynayacağınız her takım zor olacaktır, bir seçim yapmanız çok zor. Rakiplerimiz Avrupa'nın en güçlü takımları herhangi bir takım seçemem.

Türkiye Kupası çok uzun bir format tabiri caizse Şampiyonlar Ligi kadar uzun sürüyor. Umarım bu format değişir, ligde forma şansı bulamayan oyunculara şans veriyoruz. Bu onlar için önemli onları lige hazırlıyor ve ligde forma giyebilecek gibi hazır oluyorlar.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0