BBL | İlk devrenin kapanışını farklı yaptık..

Beko Basketbol Ligi'nin ilk devresinde son haftaya girilirken kapanış maçını Mersin BŞB'yle yapan Galatasaray Liv Hospital rakibini 85-60 mağlup etti. İlk yarıyı 37-33 geride kapayan takımımız bunun dönüşünde ikinci yarıda ise çok net bir üstünlük kurarken farklı ve rahat bir galibiyete imza atarak devreyi sorunsuz kapatmış oldu. Arroyo 21 sayı - 6 asistiyle maçın adamı olurken son haftaların formda ismi Erceg 14, Cenk Akyol da 12 sayıyla galibiyette ön plana çıktılar. 

Karşılaşmaya Arroyo'nun hücumdaki organizatörlüğü ve Cenk-Erceg ikilisinin bitiriciliğiyle iyi bir giriş yapan takımımız savunmada da son haftalara oranla sağlam bir görüntü çizince bu bölümü 23-15 önde geçti. Ancak ikinci çeyrek bizim için pek istenildiği gibi gitmedi. Kenardan gelen oyuncularla birlikte hücumda bir türlü istediğimiz üretkenliği sağlayamazken savunmayı sertleştirmeyi başaran Mersin BŞB dönüşünde hücumda da Jordan Theodore önderliğinde ardı ardına sayılar buldu ve öne geçmeyi başardı. Sonradan oyuna as oyuncularımızı yeniden dahil etsek de geri kalan sürede  istediğimiz momentumu yakalayamadık ve soyunma odasına 37-33 geride gittik. Soyunma odasından dönüşte ise tamamen farklı bir görüntü vardı. Özellikle Erceg'in çok çabuk bir şekilde bulduğu 8 sayıyla birlikte hemen üstünlüğü geri alan takımımız savunmada da Mersin'in silahlarını iyi kitleyince fark da yavaş yavaş açılmaya başladı. Bu periyotta rakibine sadece 9 sayı atma şansı tanıyan Yenilmez Armada çeyrek bitiminde Macvan'ın bizim yarı sahamızdan attığı üçlükle de birlikte skoru 59-46'ya taşıyarak farkı iyice açtı. Son 10 dakikalık bölümde de oyunun gidişatında çok fazla bir değişiklik olmadı. Mersin BŞB gibi dağınık ve disiplinini çok çabuk kaybedebilen bir takım karşısında özellikle savunma anlamında iyi bir görüntü sergileyen Ergin Ataman'ın öğrencileri bu sefer oyuna kenardan dahil olan oyuncuların hücumda daha etkili olmasıyla da birlikte farkı git gide açtı ve maç sonunda 85-60'lık bir galibiyet aldı. 

Karşılaşmanın ikinci çeyreğindeki kötü görüntümüz bir kenara geri kalan 30 dakikanın skoruna bakarsak durum: 75-38. Zaten 3 çeyreği bu kadar dominant oynayabilince aradaki bir çeyrekte ortaya konan kötü oyunun telafisi rahat olabiliyor. Hele hele Mersin gibi bir rakibe karşı.. Bu maçta en dikkat çekici yön ise bir rakibimizi haftalar sonra ilk kez bu kadar düşük skorda tutmamızdı. Mersin BŞB dağınık bir takım olabilir ama skor potansiyeli de fena değildir. Buna rağmen sadece 60 sayı atmalarına izin vermemiz önemliydi. Ve bunda da tartışmasız bir biçimde savunmamızın temel direkleri Bonsu&Furkan'ın dönmüş olması belirleyici oldu. Özellikle Furkan bu maçta tam 6 blok yaptı ve oraları rakip adına kararttı. Bu ikilinin iyi bir görüntü çizebilmesi savunmanın ayakta kalabilmesi adına hep kritik olacak. Bu maçta belki Mersin'in aldığı 19 hücum ribaundu çok fazlaydı ama en azından bunun dönüşünde ikinci şans sayılarını bulmalarına pek izin vermedik. Hücum kısmına baktığımızda son haftalardakinden farklı olarak bu maçta dış atışlarda 6/20'yle aslında kötü bir yüzde yakaladık. Ancak buna rağmen 85 sayıya maçı tamamlamış olmamız(27/36 iki sayılık-%75) hücumda ne kadar esnek ve çok yönlü olduğumuzun bir göstergesiydi. Bireysel anlamda Arroyo sahada olduğu dakikalarda yine oyuna hükmederken 21 sayı - 4 ribaund - 6 asistlik bir performansla maçın yıldızı oldu. Son Real Madrid maçında da önemli skor katkısı veren Erceg-Cenk ikilisi Mersin karşısında da bunu devam ettirirken Erceg 14, Cenk 12 sayıyla oynadı. Geri kalan isimlere baktığımızda ise Göksenin hariç forma giyen bütün oyuncularımızdan skor bulduğumuzu ve bu anlamda homojen bir dağılım yakaladığımızı da son olarak ekleyelim.

Abdi İpekçi'de aldığımız bu farklı galibiyetle birlikte ligin ilk yarısını toplamda 12 galibiyet - 3 mağlubiyetle kapatmış olduk. Belki hesapta olmayan bazı yenilgiler aldık ama sonrasında iyi toparladığımızı da söyleyebiliriz. Şu an itibariyle 9 maçlık bir galibiyet serimiz bulunuyor ve ikinci devredeki maçlarda da bunu olabildiğince sürdürmemiz gerekecek. Zira Banvit&Fenerbahçe Ülker deplasmanlarına da gideceğimiz düşünülürse mağlubiyet kredimizi aslında tükettik. Şimdi lige Beko All-Star Organizasyonu nedeniyle 1 hafta ara verilecek ama tabi bizim için ara yok. Perşembe akşamı Euroleague'deki gidişatımız açısından neredeyse hayati bir önemi sahip Kuban maçına çıkacağız. Oradan da alacağımız bir galibiyet ligde son bölümdeki toparlanmamız gibi Euroleague'de de önümüzü açacaktır.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0