Mercek Altında | Umut Gündoğan..

Ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirmenin yanı sıra rotasyona da gelecek vaadeden yerli oyuncuları ekleme çalışmalarını sürdüren Galatasaray, yedek kulübesine takviye olarak yorumlanabilecek bir hamle daha yapmaya hazırlanıyor. PTT 1.Lig ekiplerinden Bucaspor'da forma giyen ve sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan 1990 doğumlu orta saha oyuncusu Umut Gündoğan'ı takibe alan takımımız, genç oyuncuyu bir an evvel kadrosuna katmak için Ege temsilcisine de cüzi bir miktarda teklif yaptı. Son iki sezonda gösterdiği performansla milli takım karmasına seçilen Belçika doğumlu genç oyuncuyu mercek altına aldık ve biraz daha yakından tanıyalım istedik..

BELÇİKA - HOLLANDA - TÜRKİYE ÜÇGENİ..
70'li yıllarda Belçika'ya göç eden Türk bir ailenin küçük oğlu olarak 6 Aralık 1990 yılında Brüksel'de dünyaya gelen Umut Gündoğan'ın futbol kariyeri Türkiye - Belçika ve Hollanda arasında bir üçgen kurmuş durumda görünüyor. Belçika'nın en büyük ve köklü takımlarından RSC Anderlecht altyapısında futbol oynamaya başlayan Umut'un hikayesi, bir süre sonra kökeni olduğu topraklara dönecekti. 2003 yılında RSC Anderlecht altyapısında futbola başlayan ve altyapı eğitimini burada alan Umut, takvim yaprakları 2007'i gösterdiğinde ülkenin en büyük takımının rezerv takımında yer almaya başladı. 2007 yılının Ağustos ayında Hollanda'nın ikinci lig ekiplerinden MVV Maastricht'nin yolunu tuttu. Burada çok kısa bir süre forma giyen genç oyuncu, 2007 yılının Kasım ayında Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği'ne bedelsiz olarak transfer oldu. Bir dönem Hollanda ve Belçika'da görev yapan Fuat Çapa'nın o dönem kırmızı-siyahlı takımda teknik direktör olmasının bu transferde etkisi olduğu dile getirilirken, deneyimli teknik adamın ligin 6. haftasında görevden alınmasıyla Umut'un da kadrodaki statüsü değişmişti. Fuat Çapa'nın planlarında gelecek vaadeden genç oyuncu olarak yer alan Umut, yeni teknik direktörlerin gelmesiyle (ki o sezon Gençlerbirliği beş teknik adam değiştirdi) A2 takıma demir atmış durumdaydı.

2007-2008 sezonunda Gençlerbirliği forması altında PAF Ligi'nde tamamı ilk onbirde olmak üzere 25 müsabakaya çıkan Umut Gündoğan, bu karşılaşmalarda rakip fileleri 3 kez havalandırmayı başardı. 2008-2009 sezonuna da Ankara temsilcisinin kadrosunda başlayan genç oyuncu PAF Ligi'nde sadece 2 maçta forma giyerken, zaman zaman da A takımın kadrosunda yer aldı. Umut, maç tecrübesinin artması amacıyla TFF 2.Lig Klasman ekiplerinden Fethiyespor'a sezon sonuna kadar kiralandı ve burada altı aylık süre içerisinde 6 maçta forma giydi. İstediği süreleri bulamayan ve Gençlerbirliği'nde de kadroda düşünülmeyen Umut, sezon sonunda (2009, Ağustos) sözleşmesini fesh ederek Hollanda 2.Ligi ekiplerinden RBC Roosendaal ile sözleşme imzaladı. Fuat Çapa'nın görev yaptığı Hollanda ekibinde daha fazla süre bulacak olan Umut, gelişimi ve maç tecrübesi açısından da önemli bir fırsat elde etmişti.

2009-2010 sezonuna RBC Roosendaal forması altında başlayan genç orta saha oyuncusu beş maç dışında tamamı ilk onbir olmak üzere 25 lig maçında sahaya çıktı. Bu karşılaşmalarda 3 gol - 2 asistlik performans ortaya koyan Umut Gündoğan, kupada da tek maçta forma giydi ve kariyerinin ilk profesyonel kontratına sahip olduğu sezonu 26 resmi karşılaşma ile tamamlamış oldu. Fuat Çapa'nın sezon başında görevden ayrılmasıyla birlikte 2010-2011 sezonuna RBC Roosendaal forması altında başlayan fakat ligin ilk haftasının ardından 18 Ağustos 2010 tarihinde Belçika ekibi FC Brussels'e transfer olan Umut, burada sakatlığı sebebiyle uzun süre takımdan ayrı kalmasına rağmen dikkate değer sürelere imza attı. Belçika 2.Ligi olarak kabul edilen organizasyonda 18 resmi karşılaşmada forma giyen ve 2 gol - 2 asistlik hücum performansı sergileyen genç oyuncu, sakatlığı sebebiyle belli dönemlerde toplamda 8 hafta forma giyemedi. 2011-2012 sezonuna da FC Brussels forması altında başlayan genç orta saha oyuncusu istediği süreleri bulamadı. Bütün sezonda yalnızca 8 maçta forma giyebilen ve bu karşılaşmalarda da 1 asist yapan Umut, sezon sonunda sözleşmesini uzatmadı ve takımdan ayrılma kararı aldı. Genç oyuncu için 2011-2012 sezonu adeta boş geçmişti ve iki sezon üstüste önemli süreler bulan Umut için bu sezon zarar hanesine yazılmıştı.

KANITLAMA DÖNEMİ: BUCASPOR..
2012-2013 sezonu öncesinde PTT 1.Lig ekiplerinden Bucaspor ile iki yıllık sözleşme imzalayan Umut Gündoğan, böylece üç yıl aradan sonra yeniden Türkiye'ye dönmüş oldu. Dönemin teknik direktörü Sait Karafirtinalar tarafından takımın önemli isimleri arasında yer alan ve beş maç dışında tamamı ilk onbirde olmak üzere 35 maçta forma şansı bulan Umut Gündoğan bu karşılaşmalarda rakip filelere 2 gol bırakırken, arkadaşlarına da 3 kez golden önceki pası veren isim oldu. Geçtiğimiz sezon PTT 1.Lig organizasyonunda 32 resmi müsabakaya çıkan ve takımının Süper Lig'e yükselmek için play-off aşamasına katılmasında önemli bir yere sahip olan Umut, yarı final turunda sarı-lacivertli takımın Konyaspor'a elenmesine engel olamamıştı. Umut kariyerinde ilk kez böylesine düzenli ve istikrarlı bir şekilde forma giymiş, performansıyla takımın önemli isimlerinden birisi olmuş konumdaydı. Genç oyuncunun potansiyelini göstermesi, oynadıkça açılan bir profile bürünmesi ve zamanla takımın liderliğine soyunması pek fazla uzun sürmemişti. Ligin ikinci yarısından itibaren, Umut Gündoğan her ne kadar yeni takımında ilk yılını geçirmiş olsa da performansıyla göz dolduruyordu.

2013-2014 sezonuna da Bucaspor bünyesi altında başlayan Umut Gündoğan takımın değişmez isimlerinden birisi oldu. Genç orta saha oyuncusu PTT 1.Lig'de 16 resmi karşılaşmanın tamamında ilk onbirde görevlendirilirken, 2 kez de Türkiye Kupası'nda forma şansı buldu. Geride kalan 18 haftalık PTT 1.Lig'de bir kez sarı kart cezalısı olduğundan, bir kez de kırmızı kart cezalısı olduğundan dolayı forma giyemeyen 1990 doğumlu orta saha oyuncusu Ziraat Türkiye Kupası'nda takımının beşinci turda Antalyaspor'a tek golle elenmesine engel olamamıştı. Dördüncü tur karşılaşmasında Beşiktaş karşısında sahadan 2-1 galip ayrılan Ege temsilcisinin ilk golünü kaydeden Umut, gösterdiği performansla futbolseverlerin takdirini kazanmış ve Beşiktaş karşısında takımını galibiyete taşıyan isimlerin başında gelmişti. Umut, gösterdiği performansın ardından TFF'nin bu sezon yürürlüğe koyduğu "PTT 1.Lig Karması" takımına seçildi ve milli takım antrenörleri tarafından izlemeye alındı. 23 yaşındaki orta saha oyuncusu böylece Ocak ayında gerçekleştirilen milli takım seçmelerine katılmış oldu.

ORTA SAHADA 3 FARKLI MEVKİ..
Bucaspor forması altında PTT 1.Lig'de bir buçuk sezondur izleme şansı elde ettiğimiz Umut, orta sahanın ortasında üç farklı pozisyonda da forma giyebiliyor. Geçtiğimiz sezon başında teknik direktör Sait Karafırtınalar tarafından defansın önünde oyun kurucu olarak oynayan 1990 doğumlu orta saha oyuncusu, dönem dönem merkez orta sahada da forma giydi. Bu sezon teknik direktör Kemal Kılıç yönetiminde ilk olarak savunmanın önünde forma giymeye devam ederken, yaşanan teknik direktör değişikliği sonrası göreve gelen Mustafa Bahadır tarafından merkez orta sahada oynamaya başladı. Bucaspor adına atakların organizasyon aşamasında yer alan Umut, son dönemde ofansif orta saha olarak tek forvet arkasında görev yapmıştı. Her iki ayağını kullanabilen, ceza sahası çevresinden rakip kaleye sert şutlar atabilen Umut'un en dikkat çeken özelliği ise maç içerisinde gösterdiği tempolu oyunu olarak göze çarpıyor. Mücadeleden kaçmayan bir yapıya sahip olan Umut, topla birlikte dikine oldukça süratli bir görüntü sergilerken pas organizasyonu konusunda da takım arkadaşlarına oldukça iyi servisler yapabiliyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0