Roberto Mancini: Elimizden gelen herşeyi yapacağız..

Spor Toto Süper Lig'e verilen devre arası nedeniyle çalışmalarını Antalya'da sürdüren ve Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final grup maçları kapsamında Medical Park Antalyaspor ile karşılaşacak olan Galatasarayımızda teknik direktör Roberto Mancini bugün öğle saatlerinde Lig TV'e önemli açıklamalarda bulundu. Ligin ilk yarısından transfer çalışmalarına, takımın oyun anlayışından Türk futboluna kadar bir çok konuda görüşlerini dile getiren İtalyan teknik adam şampiyonluk yolunda puan kaybına tahammülü olmadığını ve ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını belirtti. Roberto Mancini'nin yapmış olduğu açıklamaların tamamı şu şekilde...

KAMP DÖNEMİ
Aslına bakıldığı zaman tabi ki bir takımla sezon başı kampını geçirmek daha da önemlidir. Sezon başı kampında daha fazla gün beraber olma şansınız var, daha fazla çalışma şansınız var. Şuan içinde bulunduğumuz durum kötü bir durum değil, 2 haftanın da kötü bir süre olduğunu düşünmüyorum. Bu sürecin etkileri maçlara da mutlaka yansıyacaktır.

BRUMA'NIN SAKATLIĞI
Bruma'nın sakatlığı için elbette çok üzüldük. Bruma bizim çok şeyler beklediğimiz, gelecek vaadeden önemli bir oyuncuydu. Süratli bir oyuncu, kuvvetli ve iyi bir oyuncuydu bizim için. Sakatlığını ilk duyduğumuzda çok üzüldük. Umarım iyi bir ameliyat dönemi geçirecek, tedavi süreci geçirecek ve en iyi şekilde aramıza dönecektir.

TRANSFER DÖNEMİ
Başkanımızla görüştüğümüzde amacımız kadromuzu gençleştirmekti. Biraz daha genç oyuncuları takıma kazandırmaktı. Hajrovic, Umut, Salih, Telles gibi 21-22 yaşlarındaki genç oyuncuları takıma kazandırdık. Hem kaliteli oyuncular, hemde genç oyuncular. Mutlaka daha çok çalışmaya, kendilerini geliştirmeye ihtiyaçları olacaktır. Biz zaten bunun için buradayız, bu çalışmaları kendileriyle birlikte yapacağız. Galatasaray'ı daha iyi yerlere getirmeye çalışacağız. Takıma başka bir takviye yapacakmısınız diye sorarsanız, belki defans bloğuna tecrübeli bir oyuncu takviyesi yapabiliriz.

Telles'in çok iyi bir transfer olduğunu düşünüyorum. Kendisini 3-4 aydır izliyoruz ama ben onu daha önceden de tanıyorum. Böyle bir oyuncunun varlığından haberim vardı. İyi bir sol bek, süratli ve kuvvetli bir oyuncu, sol ayağına hakim ve ayağını çok çok iyi kullanan bir oyuncu olarak kendisini tanımlayabilirim.

SAVUNMA SIKINTILARI
Geliştirmemiz gereken, hep konuştuğumuz birşey var. Galatasaray takımının kesinlikle gol yememeye başlaması lazım. Defansif anlamda kendimizi geliştirmemiz gerekiyor ve antrenmanlarda bu tip şeylere önem veriyoruz, bu tarz çalışmalara ağırlık veriyoruz. Gol yemediğimiz zaman daha güzel sonuçlar elde edebiliriz. İkinci yarıda bizi çok zor bir lig bekliyor, rakibimizle aramızda 8 puanlık bir fark var. Son oynadığımız maçlarda iyi bir performans gösterdik, gol yemediğimiz maçlar oldu. Gol yemediğimiz maçlarda olduğu gibi iyi futbol oynayıp aramızdaki 8 puanlık farkı kapatmamız gerekiyor.

SÜPER LİG
Yurtdışında çalıştığınız zaman Türkiye Ligi'ni takip etme şansınız olmuyor. Yayın anlamında Türkiye Ligi çok fazla gösterilen, izlenen bir lig değil. Bu yüzden takımları takip etme ve fikir sahibi olma şansınız olmuyor. Milli takım anlamında tanıyorsunuz ancak ligdeki diğer takımları, oyuncuları ve oynanan futbolun kalitesi anlamında bilgi sahibi olamıyorsunuz. Şuanda buradayım ve Türkiye Ligi'nin içinde yer alıyorum. Türkiye Ligi'nin önemli ve kaliteli bir lig olduğunu düşünüyorum, Türkiye'nin bunu hak ettiğini düşünüyorum. Bazı şeylerin değişmesi gerekiyor. Bunun başında da yabancı kuralı geliyor, çünkü yabancı oyuncu sayısını serbest bırakırsanız Türkiye Ligi'nin kalitesi ve tanınırlığı artacaktır. Türk milletinin çok şanslı olduğunu düşünüyorum, Fatih Terim gibi çok önemli bir teknik adama sahipler. Kendisinin hem milli takımla, hemde Galatasaray ile önemli başarıları var. 2000 yılında UEFA Kupası'nı kazandı, ardından gelen Süper Kupa var. İtalya'da da çalıştı kendisi.. Çok tecrübeli bir teknik adam ve şuanda milli takımla da başarılara imza atabilir.

Ligin ilk yarısına bakıldığında lider bitiren Fenerbahçe var, bence lider bitirmeyi hakettiler. Ligin ikinci yarısı mutlaka zor geçecektir, 8 puanlık var. Biz bu puan farkını kapatmak için elimizden gelen herşeyi yapacağız, bu doğrultuda çalışıyoruz. Ligin ikinci yarısındaki ilk maçtan itibaren tüm maçları kazanmak için oynayacağız, puan kaybı lüksümüz olmayacak. Oynanacak olan tüm maçları kazanıp puan farkını kapatıp, şampiyon olursak büyük bir iş başarmış olacağız. Bunun için mücadele edeceğiz ve çalışacağız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0