THY Euroleague | Top 16'da 3. Hafta Panaroması..

Euroleague Top 16'sında 3. hafta maçları geride kalırken takımların dengeleri kendi tarafına çekme çabaları sürüyor. Bu mücadele içinde maalesef ki Galatasaray hala ilk galibiyetini ararken bu hafta evimizde Kuban'a karşı kritik bir mağlubiyet aldık. Öte taraftan Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes de deplasmanlarda kaybederken böylece Türk takımları da Top 16'ya toplamda 0/9'la başlamış oldu. Birbirine yakın geçen birçok maçı izleme şansı bulurken bunlardan en dikkat çekeni de herhalde Partizan'ın kendi evinde CSKA'yı devirdiği maç olmuştur. İşte bu haftanın görünümü:

BARCELONA PİRE'DEN ÇIKMAYI BAŞARDI
Haftanın kağıt üstünde en büyük gözüken mücadelesinde Barcelona Pire deplasmanında Olympiacos'a konuk oldu. Geçen hafta gruptaki direkt rakiplerinden Fenerbahçe Ülker'i deplasmanda yenmeyi başaran Barça bu hafta da bir diğer önemli rakibi Olympiacos'u yine deplasmanda yıktı ve ilk 2 yarışı açısından ciddi bir avantajI ele geçirdi. Maça Olympiacos daha iyi giriş yapmasına rağmen denge çabuk kurulurken çekişme sonlara kadar sürdü. Ama maçın karar bölümlerinde Navarro'nun ön plana çıkması ve Olympiacos'un yaptığı basit hatalar belirleyici oldu. Son 2 sezonun şampiyonu Acie Law ve Brent Petway'in sakatlıklarının etkisini henüz üstünden atamamış gözüküyor. Haftanın bir diğer maçında gruptaki ilk galibiyetini kovalayan Fenerbahçe Ülker, umduğunu Malaga deplasmanında da bulamadı. Karşılaşmanın büyük bölümü yakın geçerken son 4 dakikaya Fenerbahçe 75-74 önde girdi. Ancak geri kalan sürede Zoran Dragic'in önderliğinde müthiş bir sekans oynayan Malaga 15-0'lık bir seri yakaladı ve rakibine gruptaki 3. mağlubiyetini tattırdı. Fenerbahçe'de eksikler günden güne daha da göze batıyor. Olympiacos'u 30 sayı farkla yenerek büyük sükse yapan EA Milano yine kendi evinde oynadığı maçta bu sefer Laboral Kutxa'yı mağlup etmeyi başardı. Maçın çok büyük bölümünü 10 sayı civarında farkla önde götüren İtalyan'lar rakibinin dönme çabalarına karşılık fazla hata yapmazken karşılaşmayı 83-76 kazanmayı bildi. Langford-Hackett-Moss-Jerrells-Gentile gibi dış oyuncular galibiyetin mimarları oldular. Laboral ise üst üste 2. mağlubiyetini aldı ancak grupta yine de ilk 4'e oynama iddiaları olacaktır. Haftanın en tek taraflı gözüken maçlarından birinde ise Panathinaikos evinde Efes'i 78-64'le rahat geçti. Yunanlılar ilk yarıda vitesi çok yükseltmeyince Efes skor olarak oyunun içinde kaldı ancak ikinci yarının genelinde PAO biraz daha sertleşince maçı kopardı ve Efes'i OAKA'dan çıkarmamış oldu. Lasme bu hafta da pota altında etkili olurken Diamantidis ise geçen sezonki bir parça düşen performansının aksine bu yıl özellikle Top 16'da çizgisini yeniden yukarı çekmiş gözüküyor. 

F GRUBU: İLK SÜRPRİZ PARTİZAN'DAN
Grubun ve aynı zamanda 3. haftanın açılış maçında Real Madrid, gruba 2/2'yle giren Bayern Münih'i konuk etti. Oynadıkları oyun tarzları birbirine benzeyen ancak aralarında ciddi bir seviye farkı olan bu iki takımın mücadelesinde ilk yarı çok ortada geçerken Real Madrid üstünlüğü ancak Sergio Rodriguez'in devre biterken attığı üçlükle ele alabildi. Ancak 3. çeyrekte çok farklı bir görüntü çizen ve rakibine tam 41 sayı atarak sezonun en görkemli hücum sekanslarından birini oynayan İspanyollar burada maçı kopardı ve devamında 111-87'yle galip gelmeyi de bildi. Rudy Fernandez 30 verimlilik puanıyla haftanın en iyi performanslarından birine imza atarken grupta ilk yenilgisini alan Bayern'de Delaney'nin performansı dikkat çekti. Grup içi dengeleri etkilemesi bakımından büyük öneme sahip maçta ise 0/2'la başlayan iki takım kozlarını İstanbul'da paylaştı ve kazanan taraf Lokomotiv Kuban oldu. Maç içinde birçok kez oyunu koparma fırsatı eline geçmesine rağmen gerekli hamleleri yapamayan Galatasaray Liv Hospital, Kalnietis'in 4 saniye kala attığı üçlüğe teslim olurken 3 hafta sonunda 0 çekmiş oldu. Grupta ilk 2'ye girme iddiasında olan Maccabi bu hafta Litvanya deplasmanında Zalgiris'e konuk oldu ve önceki 2 hafta olduğu gibi yine son çeyrekte maçı kopararak galibiyete uzandı. Guardların düellosuna dönüşen bu maçta Justin Dentmon yine iyi bir performans ortaya koymasına rağmen bu yine galibiyete yetmedi. Maccabi'deyse Tyrese Rice 20 sayıyla, Ohayon da 11 asistle bu alanlarda kariyer rekorlarını kıracak kadar etkili bir görüntü çizdiler ve galibiyetin başrolüne soyundular. Ve haftanın en büyük çekişmeye sahne olan maçlarından birinde Partizan kendi evinde CSKA'yı 73-72 yenmeyi başardı. Kendisinden çok daha güçlü rakibine karşı büyük bir mücadele örneği gösteren genç Sırp'lar kendileri açısından değerli bir galibiyete imza atarken özellikle hücumda zaman zaman dağınık bir görüntü çizebilen CSKA Top 16'da ilk kez takılmış oldu. 


HAFTANIN TAKIMI: PARTİZAN
Bu hafta buraya aday olabilecek bazı başka takımlar vardır belki ama alınan sonuçları güç dengelerine göre oranlarsak haftanın en değerli galibiyetini şüphesiz ki Partizan elde etti. Rakip CSKA'nın özellikle Nenad Krstic'i çok etkili kullandığı bir günde dar rotasyonlarına rağmen müthiş bir inat ve mücadele gösteren Partizan, Bogdanovic önderliğinde galibiyeti koparmayı başardı. Son top CSKA'ya kalmışken rakibin oynaması muhtemel 1'e 1'ine karşı koç Vujosevic'in eşleşmeli alan savunması hamlesini yapması ve bunun CSKA hücumunu durdurması da yine haftanın dikkat çekenleri arasına girdi.


HAFTANIN OYUNCUSU: BOGDAN BOGDANOVİC
3. haftada şüphesiz ki göze batan birçok önemli performans oldu. Misal Malaga'nın Fenerbahçe Ülker'e karşı son bölümde kopardığı maçtaki Dragic'in oyunu veya Rudy'nin Bayern karşısındaki performansı gibi. Ama haftanın en çok dikkat çeken galibiyetinde takımını taşıyan isim olarak Bogdanovic burada ön plana çıkmayı hakediyor. Özellikle Leo Westermann'ın sakatlığıyla sezonu kapatmasından sonra takımdaki rolü iyice büyüse de 21 yaşındaki oyuncu bunun altından şu ana kadar kalkmayı başarmış gözüküyor. Bu hafta Kombank Arena'da 16 bini aşkın taraftarın önünde CSKA'yı devirdikleri maçta attığı 27 sayı da şüphesiz ki çok ama çok değerliydi.

HAFTANIN BEŞİ: Zoran Dragic (Malaga), Juan Carlos Navarro (Barcelona), Bogdan Bogdanovic (Partizan), Rudy Fernandez (Real Madrid), Nenad Krstic (CSKA)

HAFTANIN EN GÜZEL 10 HAREKETİ

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0