STSL | Serinin başlangıcı olsun..

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını liderin sekiz puan gerisinde ikinci sırada tamamlayan Galatasaray, şampiyonluk iddiasını korumak ve zirve takibin sürdürmek için Pazar akşamı Gaziantep deplasmanından mutlak galibiyetle ayrılmak istiyor. Devre arasında kadrosunu güçlendiren, Ziraat Türkiye Kupası'nda da grup aşamasında oynadığı 3 maçta 4 puan toplayan Roberto Mancini'nin ekibinin ligde puan kaybına tahammülü yok. Kamil Ocak Stadı'nda oynanacak olan karşılaşmayı İlker Meral yönetirken, karşılaşma öncesi iki takım hakkında analizler, istatistikler ve mini yorumlar şu şekilde..

SÜPER LİG: ZİRVEDEN 8 PUAN UZAK..
34 maç üzerinden oynanılan Süper Lig'de geride kalan 17 maçın sonunda 9 galibiyet - 6 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 33 puan toplamayı başaran Galatasaray, ligde ilk yarıyı ikinci sırada tamamladı. Ligin ilk yarısında deplasmanda oynadığı 9 karşılaşmada pek istikrarlı bir görüntü çizemeyen takımımız bu karşılaşmalarda da 3 galibiyet - 4 beraberlik ve 2 mağlubiyetle sahadan ayrılan taraf oldu. Süper Lig'in ilk yarısında rakip filelere 28 gol bırakan ve kalesinde 17 gol gören Roberto Mancini'nin öğrencileri, ligin en az gol yiyen 3. takımı konumunda bulunuyor. Son iki sezonun şampiyonu Galatasaray, ligin ilk yarısında son hafta Kayseri Erciyesspor ile deplasmanda karşılaşmış ve sahadan 3-1'lik farklı galibiyetle ayrılmayı başarmıştı.

DEVRE ARASI: THY KIŞ KUPASI
Devre arası hazırlıkları kapsamında çalışmalarını Antalya'da sürdüren ve iki dönemli kamp halinde burada ikinci yarıya hazırlanan Roberto Mancini'nin öğrencileri, burada hazırlık turnuvasına katıldı. Şampiyonlar Ligi ekiplerinden Celtic ve Ajax'ın da yer aldığı THY Kış Kupası'nda boy gösteren Galatasaray, turnuvanın ilk maçında Ajax karşısında sahadan 2-1 galip ayrıldı ve adını finale yazdırdı. İskoç ekibi Celtic ile finalde karşılaşan takımımız, normal süresi 0-0 biten karşılaşmada penaltı vuruşlarıyla sahadan 5-4galip ayrıldı ve THY Kış Kupası'nın sahibi oldu.

DEVRE ARASI: TÜRKİYE KUPASI
Türkiye Kupası'nın çeyrek final aşamasında B Grubu'nda yer alan Galatasaray, devre arasında grubunun ilk üç maçını oynadı. Kupada ilk maçında Tokatspor'u evinde ağırlayan takımımız sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılırken, grubunun ikinci maçında deplasmanda oynadığı Antalyaspor karşısında kalesinde son dakikada gördüğü golle sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Grubunun üçüncü maçında geçtiğimiz günlerde Elazığspor ile deplasmanda karşılaşan Roberto Mancini'nin öğrencileri, rakibi karşısında 1-0'lık mağlubiyetle sahadan ayrılırken 3 maç sonunda 4 puanla üçüncü sırada yer aldı. Türkiye Kupası'nda üç maçta alınan birer galibiyet, beraberlik ve mağlubiyetten daha çok Bruma ve Aydın Yılmaz'ın sezonu kapatması, Burak Yılmaz'ın son maçta kırmızı kart görmesi takım adına olumsuz noktalardı. 

DEVRE ARASI: TRANSFERLER
Süper Lig'in ilk yarısını ezeli rakibinin 8 puan arkasında ikinci sırada tamamlayan takımımız devre arasında kadrosunu Kayserispor'dan Salih Dursun, Bucaspor'dan Umut Gündoğan, Gremio'dan Alex Telles ve Grasshoppers'dan Izet Hajrovic ile güçlendirdi. Altyapıdan Emrecan Coşkun ve İbrahim Coşkun'u da takım kadrosuna dahil eden Roberto Mancini'nin bir sonraki transfer hamlesinin savunmaya olması bekleniyor. Şuana kadar kadrosundan herhangi bir yabancı oyuncuyu gönderemediği için Alex Telles ve Izet Hajrovic'e lisans çıkartamadı. Kısa bir süre içerisinde Yiğit Gökoğlan'ı bonservisiyle birlikte Gaziantepspor'a göndermeye hazırlanan takımımız, bu transfer pakedine Bruma'yı sezon sonuna kadar kiralık olarak ekleyerek yabancı kontenjanını açmış olacak. Bir diğer yabancı kontenjanının açılması için ise Riera, Amrabat veya Dany'in takımdan ayrılması beklenecek.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0