Ergin Ataman: Euroleague'in Türk takımlarına saygı duymadığını düşünüyorum!

                          
74-71'le kaybedilen CSKA Moskova maçı sonrasında basın toplantısında konuşan Ergin Ataman, maçı kaybetmelerinin sebeplerini sıraladı. Özellikle dar rotasyon ve bu rotasyon içindeki bazı isimlerden beklenen verimi alamadıklarını belirten Ataman, karşılaşmanın hakemlerine de büyük eleştiriler getirirken öte taraftan kulüp içindeki ödeme problemleri ve Cenk'in sakatlığıyla alakalı olarak da konuştu İşte açıklamaların tamamı:

Maçın birinci dakikasından son topa kadar galibiyet için savaştık. İyi de savunma yaptığımızı düşünüyorum. Euroleague’de şampiyonluk için kurulmuş bir takımla oynadık. İlk çeyrek dışında oyunu kontrol etmeyi başardık. Savunmamızı iyi bir şekilde yapmayı başardık. Hücumdaysa Arroyo ve Ender’in üzerine oyunu kurduk. CSKA Moskova’nın ikili oyun savunmasının zayıf olduğunu gördük ve bu şekilde hücumda etkili olduk. Biraz Pops biraz da Hairston katkı verdi ama üç buçuk adamla CSKA’yı yenmek çok zor. Macvan da yokken Erceg’e muhtaçtık. Erceg biraz katkı verse kazanabilirdik. Cenk Akyol’u da maçın içinde kaybetti. Ancak bunlar işin teknik tarafları. İşin bir diğer tarafı da Türkiye’de yabancı oyuncu kuralı olduğu sürece, takımlarımızın kapasitesi diğer rakiplere göre daha düşük. Euroleague’in ana sponsoru Turkish Airlines. Buraya para akışı Türkiye’den geliyor. Euroleague’in Türk takımlarına saygı duymadığını düşünüyorum. Bu saygı gösterilmedikçe sürece bir Türk takımının Final Four oynayabileceğini düşünmüyorum. Sponsorlar, kulüpler ve federasyonların gerekeni yapması lazım. Hem kendi takımıma hem diğer takımlara şans diliyorum. Bu atılım yapılmadıkça biz ancak aslan gibi mücadelelerle kendimizi avuturuz.

Hafta içinde bazı sıkıntılar olduğu ortaya çıktı. Galatasaray Avrupa’nın parlayan bir yıldızıdır. Fakat zaman zaman nakit akışlarında Avrupa’nın genelinde olabilir. Bunların hiçbirisi takımın içinde bir huzursuzluk yaratmıyor. Özellikle Markoishvili ve Ersin Dağlı döndükten sonra Türkiye Ligi’nde şampiyonluğun en güçlü adaylarından birisiyiz. Biz dimdik ayaktayız. Yeter ki sakatlarımız dönsün, yolumuza aynen devam edeceğiz. Hem Türkiye’de hem de Avrupa’da.

Cenk hastaneye kaldırıldı. Belinde ciddi bir yaralanma var. Cenk geçen sezon da bel sakatlığı nedeniyle bir buçuk ay oynayamamıştı. Ümit ediyorum ki önemli bir şey yoktur. Sakatlıklar bir türlü yakamızı bırakmıyor. Bugün mecburiyetten kullandığımız bir sistemdi. Hücumda oyunu açmayı başardık fakat savunmada o sıkıntıyı çektik. Bir molada hücumu anlattıktan sonra savunmada ne söyleyeceğimi bilemedim.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0