Sarayın Sultanları | Yükselme dönemindeyiz!

Son birkaç haftada aldığı galibiyetlerle toparlanmaya başlayan Galatasaray Odeabank, son olarak kazandığı 2 maçla birlikte yükselişini sürdürdü. İlk olarak geçen hafta sonu Ceyhan Belediye'ye konuk olan takımımız 87-52 gibi farklı bir galibiyet alırken devamındaki haftaiçi mücadelesinde Euroleague Women grubundaki son maçına Litvanya temsilcisi Vilnius karşısında çıktı ve bu maçı da 81-60 kazanarak galibiyet serisini sürdürdü. Bu sonuçlarla ligdeki liderliğini sürdüren takımımız, Euroleague grubunda ise 3. oldu ancak yine de ev sahibi avantajını ele almayı başardı.

Ligde 21. hafta mücadelesine Adana'da Ceyhan Belediye karşısında çıkan takımımız, rahat bir galibiyete imza attı. İlk çeyrekte ev sahibi rakibe karşı üstünlük sağlayamayıp 19-16 geri düşse de ikinci periyottan itibaren oyuna ağırlığını koymaya başladı ve özellikle Alba Torrens'in dominant oyunuyla birlikte öne geçip farkı çift hanelere çıkarttı. 47-34'lük üstünlükle girdiği devre sonrası 3. çeyrekte de etkili oyununu sürdüren Sultanlar bu bölümde farkı daha da açarak skoru 68-46'ya taşıdı. Son bölümde ise farkın iyice açılmasının da verdiği etkiyle az süre alan isimlerimiz şans buldular ve karşılaşmadan 87-52 galibiyetle ayrıldık. Alba Torrens 17 sayı - 6 ribaund - 6 asistle en çok göze batan isim olurken Bone 16, Zellous 15 ve Bahar da 11 sayıyla çift hanelere çıkan diğer isimlerimiz oldular. Bu galibiyetle birlikte ligdeki 20. galibiyetini alan takımımız galibiyet farkıyla liderliğini de sürdürmüş oldu. Çarşamba akşamı ise Euroleague grubundaki son maçına çıkan takımımız grubun son sırasındaki Kibirkstis Vilnius'u 81-60 mağlup etti. İlk çeyrek yine ortada giderken, ikinci 10 dakikalık bölümde oyuna ağırlık koyan takımımız bu bölümde farkı açtı ve devreye 47-32 önde girdi. İkinci yarının başında yakaladığı seriyle farkı eriten ve tek hanelere indiren rakibe reaksiyon göstermeyi başaran Ekrem Memnun'un öğrencileri kendi yakaladığı seriyle buna karşılık verdi. Son bölüme 13 sayı farkla önde girerken bu dakikalarda rakibi oyuna daha fazla ortak etmeden, özellikle uzunlardan iyi faydalanarak 21 sayılık galibiyete uzandık. Alba Torrens 19 sayılık performansıyla bu maçta da en skorer oyuncumuz olurken uzun rotasyonumuzdan Sancho 13, Bone 12, Nevriye 10 ve Bahar da 8 sayıyla oynadılar. Bu 2 maçta özellikle Alba'nın hastalık dönüşü iyi toparladığını ve normal çizgisini çabuk tutturduğunu gördük. Bunun yanında Kelsey Bone da son haftalarda pota altındaki etkili performansını sürdürüyor. 

Birkaç maçtır toparlanma emareleri gösteren ve özellikle Polkowice deplasmanındaki dominant oyun-farklı galibiyetle birlikte bunu iyice yukarı taşıyan Sarayın Sultanları devamındaki 2 maçı da kazanarak çıkışını sürdürmüş oldu. Euroleague Women'da grubunu 3. sırada tamamlayan ancak buna rağmen play-off turunda ev sahibi avantajını elinde tutmayı başaran takımımız bu turda İspanyol temsilcisi Perfumerias Avenida'yla karşılaşacak. Rakibini elemesi takdirindeyse F-8 biletini yeniden cebine koyacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0