ELW | Salamanca'da bileti kaptık

Euroleague Women'da F-8'e 1 galibiyet uzaklıkta olarak Salamanca deplasmanına Perfumerias Avenida'yla karşılaşmaya giden Galatasaray Odeabank rakibini 54-75'lik skorla farklı mağlup etti ve son 8'e kalmayı başardı. Maçın ilk dakikalarından itibaren ele geçirdiği üstünlüğü ikinci yarıda katlayarak büyüten Sarayın Sultanları zor bir atmosfere sahip salondan rahat bir galibiyet çıkarttı. Zellous 22 sayısıyla en skorer ismimiz olurken Alba Torrens de 21 sayıyla başrolü oynayan isimlerdendi.

Maçın tamamına hakim olduğumuzu söylemek mümkündü. Büyük oranda dolu bir salon önünde ve canlı bir atmosferi arkasına alarak oynayan rakibe karşı özellikle savunma disiplinimizin maç genelinde düşmediğini görmek bizim adımıza en pozitif noktaydı. Öyle ki ilk 2 çeyrekte 12'şer sayı atan rakip 3. çeyrekte 16 ve son çeyrekte 14 sayı atmıştı. Buna karşılık ilk yarıyı 34-24 önde geçen takımımız ikinci yarıda özellikle Zellous'un etkinliğinin tavan yapmasıyla birlikte hücumda da vites arttırdı. Bu devrenin skoru ise toplamda 41-30 oldu. Son birkaç dakikada turun gelmesinin verdiği rahatlıkla rakip farkı bir parça eritti ama bunun bir önemi olmadı ve İspanya deplasmanından oldukça net bir skorla galip döndük. Zellous'un 2. yarıda artan performansıyla birlikte bulduğu 22 sayı, bunun yanısıra Alba'nın da 21 sayıyla oynaması galibiyetin en çok öne çıkan satırbaşlarıydı. Sancho'nun 13 ve pota altında son birkaç ayda formu yükselen Kelsey Bone'un 10 sayılık katkıları da dikkat çekti. Rakibini toplamda %35.3 gibi bir sahaiçi yüzdede tutan Sultanlar ayrıca Avenida'ya 16 top kaybı yaptırdı. Euroleague'in en ribaundçu takımlarından birine karşı da bu alanda ezilmeden 35-35'lik bir eşitlik kurduk.

Genel anlamda formda olduğumuz bir dönemde bu seriyi oynamış olmak bizim için şanstı ve bu şansı iyi kullanarak 2 maçta işi bitirdik. Böylece son 8'e kalmayı başaran takımımız eğer ekstrem durumlar olmazsa orada da geçen sezonkinden daha iyi bir performans gösterecektir. Belki bir takviyeyle birlikte orada finali de kovalayabiliriz ancak şampiyonluk hele hele ev sahipliği yine Ekaterinburg'tayken yakın bir ihtimal gibi gözükmüyor. Tabi F-8'in başlamasına yaklaşık 3 hafta daha bulunuyor, bu yüzden çok net konuşmak için de erken olduğunu belirtelim. Bu süreçte takımımızın esas hedefi de şu an elinde bulundurduğu lig liderliğini koruyup play-off'larda ev sahibi avantajını ele almak olacak. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0