STSL | Emin adımlarla..

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yolunda zirve takibini sürdüren Galatasaray, hafta içi oynadığı Chelsea maçının ardından yeniden lige dönüyor. Beşiktaş karşısında aldığı galibiyetle şampiyonluk yarışında hem bir rakibini safdışı bırakan, hem de ezeli rakibinin puan kaybetmesiyle zirveye bir adım daha yaklaşan Roberto Mancini'nin öğrencileri şampiyonluk yürüyüşüne Çaykur Rizespor deplasmanında da kayıpsız devam etmek istiyor. Deplasmanda bu sezon parlak bir grafik çizemeyen takımımız 2 Mart Pazar günü Yeni Rize Şehir Stadyumu'nda sahaya galibiyet için çıkacak. Karşılaşma öncesi iki takım hakkında analizler, istatistikler ve maç önü bilgiler şu şekilde...

SÜPER LİG: FARK DÖRT DEĞİL..
Süper Lig'de geride kalan 22 haftada 44 puan toplamayı başaran Galatasaray, zirvede yer alan ezeli rakibi Fenerbahçe'nin (maç eksiğiyle) yedi puan gerisinde şampiyonluk iddiasını sürdürmeye devam ediyor. Sezonun ikinci yarısında Gaziantep ve Antalya deplasmanlarında dört puan bırakan Roberto Mancini'nin ekibi, iç sahada oynadığı Bursaspor - Eskişehirspor ve Beşiktaş karşılaşmalarında rakip filelere 10 gol bırakırken kalesinde gol görmedi ve şampiyonluk yolunda iç sahada ne kadar dominant bir takım olduğunu perçinledi. Son şampiyon Galatasaray, geçtiğimiz hafta evinde konuk ettiği ezeli rakibi Beşiktaş karşısında Selçuk İnan'ın penaltıdan bulduğu golle mağlup etmeyi başarmış ve zirve yarışında bir rakibini saf dışı bırakmıştı. Çaykur Rizespor karşısında alınacak galibiyet hem deplasman fobisini yenmek, hemde zirveye bir adım daha yaklaşmak anlamına gelecek.

ALİ SAMİ YEN ARENA: YENİLGİSİZLER ORDUSU
Sezon başında 47bine yakın kombine kart satan ve yeni sezonda taraftarıyla birlikte rakiplerine iç sahayı cehenneme çevirmeyi amaçlayan Galatasaray, sezon içerisinde gösterdiği performansla ile Ali Sami Yen Arena'yı adeta bir kaleye çevirdi. Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 22 hafta sonunda iç sahada rakiplerini 11 kez ağırlayan sarı-kırmızılı ekip, bu karşılaşmalarda rakipleri karşısında 9 kez sahadan mutlu ayrılırken, 2 kez de beraberlikle ayrılmayı başardı. Ali Sami Yen Arena'da sadece Antalyaspor ve Çaykur Rizespor'a puan bırakan takımımız, iç sahada oynadığı son üç karşılaşmada ise rakip filelere 10 gol bırakırken kalesinde gol görmedi. Roberto Mancini yönetiminde çıktığı (kupa ve Şampiyonlar Ligi dahil) 16 iç saha maçında mağlubiyet yüzü görmedi. Son olarak geçtiğimiz hafta ligde ezeli rakibi Beşiktaş'ı konuk eden ve tek golle deviren Aslanlar, hafta içinde de Şampiyonlar Ligi'nde ikinci turun ilk maçında konuk ettiği Chelsea karşısında sahadan beraberlikle ayrıldı.

DEPLASMANDA KAYBEDİLEN 18 PUAN
Şampiyonluk yolunda ezeli rakibi ile çekişmeye devam eden ve ligin bitimine 12 hafta kala dört puan geride bulunan Roberto Mancini'nin öğrencilerinin, ligde geride kalan 22 haftalık süreçte deplasman karnesi pek parlak değil. Geride kalan haftalarda 11 kez deplasman takımı ünvanı ile sahaya çıkan Galatasaray, bu karşılaşmalarda sadece 3 galibiyet elde ederken 2 karşılaşmadan da mağlubiyetle ayrıldı. Dış sahada 6 maçtan da beraberlikle ayrılan sarı-kırmızılılar şampiyonluk yolunda her bir puanın bile önemli olduğu deplasmanda toplamda 18 puan kaybetti. İç sahada ligde maç kaybetmeyen takımımız, deplasmanda ise en son 28 Aralık 2013 tarihinde oynanılan Kayseri Erciyesspor karşısında sahadan galibiyetle ayrıldı. Geride kalan 11 karşılaşmada rakip filelere 16 gol bırakan Galatasaray, kalesinde ise 12 gol gördü. Şampiyonluk yolunda deplasmanda oynayacağımız diğer maçlar ise şu şekilde;
  • Karabükspor
  • Torku Konyaspor
  • Sivasspor
  • Elazığspor
  • Trabzonspor

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0