TKBL | Bu sene o sene!

TKBL'nin son haftasında normal sezon liderliğini kazanabilmek için Fenerbahçe'yle karşılaşan Galatasaray Odeabank ezeli rakibini 78-75'lik skorla devirmeyi başardı ve 1.lik koltuğunun sahibi oldu. Özellikle 2. yarıda müthiş bir efor sergileyen takımımız taraftarının da desteğiyle birlikte hakettiği bir galibiyeti ve sonucunda da hakettiği bir liderliği almış oldu. Shavonte Zellous 17 sayıyla en skorer oyuncumuz olurken, Alba Torrens de özellikle kritik anlarda aldığı sorumluluk ve ürettiği 14 sayıyla öne çıkan isimlerden biriydi.

Bu önemli karşılaşmaya Fenerbahçe pota altında yakaladığı üstünlükle daha iyi başlayan taraftı. Quanitra'yla birlikte özellikle hücum ribaundlarında da etkili olan rakip karşısında ilk çeyrekte hücum etmekte de zorlandığımız için bu bölümü 13-19 geride kapattık. İkinci çeyreğe çok agresif bir başlangıç yapıp oyunu dengeledik. Özellikle Kelsey Bone'un pota altına girişi Fenerbahçe'nin oradan yakaladığı üstünlüğü yok etti, ancak çeyreğin ilerleyen dakikalarında yine işler biraz rakibin istediği gibi gitmeye başladı. Hakemlerin de fauller konusunda standart tutturmakta zorlandığı bu bölümde rakip yeniden üstünlüğü ele aldı ve devreye 29-34 önde gittiler. İkinci yarıda ise daha farklı bir Galatasaray vardı. Ekrem Memnun'un takımı bu devreye çok daha agresif girerek Fenerbahçe'ye uzun süre sayı attırmadı ve bu arada öne geçmeyi de başardı. Özellikle Şebnem'in dış atışlarda verdiği katkıyla birlikte hücumda rahatlayan takımımız son bölüm öncesi 52-49'luk üstünlüğü sağladı. Son 10 dakikalık bölümde ise işi Alba&Sancho'yla bitirdik. Skor uzun süre yakın gitse de oyun disiplini konusunda daha ağır basan takımımızda iki İspanyol yıldız da hücumda sorumluluk aldılar. Fenerbahçe ise özellikle Angel ve ona yardımcı olarak Cappie'yle hücum etmeye çalıştı. Ancak bunlar onlar için yeterli olmazken farkı yavaş yavaş 8-10 sayı bandına çektik ve maçın son 1.5 dakikasına girerken rahatlamaya başladık. Bu bölümlerde Angel çok zor şutlar sokmasına rağmen bu ancak farkı biraz daha eritmelerine yardımcı oldu ve oyuna geri dönemediler. Biz de maçı 78-75'le kazanarak çok büyük bir galibiyet aldık.

Sarayın Sultanları, rakibine göre daha dar rotasyona sahip olmasına ve zaman zaman kalite problemleri de yaşamasına rağmen; savunması, müthiş mücadele gücü ve isteğiyle birlikte aradaki farkı kapatıyor. Burada aslan payı Ekrem Hocam'ızın tabi.. Bu maç özelinde baktığımızda, özellikle ikinci yarıda mücadele gücümüz arttı. Belki daha fazla sayı yedik gibi gözüküyor ama bunda özellikle rakipte Angel'ın ikinci yarıda çok ekstra oynaması ve 27 sayıya ulaşmasının etkisi var. Buna karşılık olarak ise böylesine üst düzey bir maçta 78 sayıya çıkabilmiş olmak önemliydi. Maçın farklı bölümlerinde farklı kahramanlar çıkardık. İlk yarıda Nevriye, Bone, Zellous; ikinci yarıda ise Şebnem'den 3 tane dış atış, son bölümde Alba'nın birebirde sorumluluk alması, Sancho'nun hem savunma hem hücumda öne çıkmasıyla iyi bir maç oynadık. Zellous maçın geneline yayılan bir oyun ortaya koydu ve son bölümde faul çizgisine gelmesinin de yardımlarıyla 17 sayıya ulaştı. Alba 14, Nevriye 11, Sancho 10, Işıl 9 ve Bone da 8 sayıyla oynadı. Özellikle Bone daha fazla sayı atabilirdi, biraz kolay atışlar kaçırdı ama genel olarak herkesten gerekli skor katkılarını aldık diyebiliriz. Joker ise, tekrardan söylemek lazım ki 9 sayıyla oynayan Şebnem'di.. Özellikle büyük maçlarda, önemli şutları eli titremeden kaldırıp atıyor ve sokuyor.. Eyvallah Şebo! Son olarak şunu da eklemek lazım ki sezona çok iyi girip sonrasında düşüşe geçen Nevriye son maçlarda yeniden toparlanmış bir görüntü çiziyor. Onun bu çizgiyi koruyabilmesi sezonun devamında da bizim için önemli olacak.

Sonuna kadar hakettiğimiz, büyük bir emek verdiğimiz bu normal sezonda 1.liği son maçla da olsa cebimize koyduk ve play-off'larda ev sahibi avantajını ele geçirdik. Bu da şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj. Esas rakibimizden daha fazla 'takım' olmamızın yanında bunu da kullanarak artık son yıllardaki kör talihi yeneceğimize inanıyorum bu yıl.. Ekrem Memnun ve kızlar hep birlikte bu yıl şampiyonluğu getirecekler ve 14 senelik çileyi bitirecekler. Şimdi TBF'nin koyduğu sıkışık fikstürden ötürü doğru düzgün ara vermeden direkt play-off'lara başlayıp, sonra o play-off'lara ara verip Euroleague F-8'ine gidip geri dönüp play-off'ları tamamlamak zorunda olacağız. Mantıksız ve saçma bir durum ama bunu da aşıp eldeki tüm avantajları kullanarak şampiyonluk kupasını getireceğimize de inanıyorum.. Bu sene o sene!

1 yorum:

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0