BBL | Lige galibiyetle döndük!

Barcelona serisiyle Euroleague'e çeyrek finalde veda ettikten sonra lige dönen Galatasaray Liv Hospital, erteleme maçlarının ilkinde karşılaştığı Trabzonspor Medical Park'ı deplasmanda 69-75'lik skorla geçmeyi başardı. 40 dakikanın tamamı yakın bir skorda geçerken hep bir adım önde kalmayı başaran takımımız en sonunda galibiyeti almayı da bildi. Zoran Erceg 19 sayıyla takımın en skoreri olurken Carlos Arroyo da 13 sayı - 6 asistlik bir performans ortaya koydu. 

Karşılaşma her iki taraf adına da oldukça kısır başladı ve skor ilk dakikalarda düşük gözüktü. Rakibe sayı atma konusunda sorun yaşatsak da Erceg'in dış atışları hariç biz de çok fazla skor üretemedik ve bu bölümü 11-12 önde geçtik. İkinci çeyrekte kenardan gelen Engin&Furkan ikilisi etkili oldular. Engin ikili oyunlarla topu içeri indirirken Furkan da bunları çok iyi bitirdi, ancak rakip kritik isabetler bularak skordan kopmamayı başardı ve ilk yarı da 34-35 üstünlüğümüzle geçildi. Üçüncü çeyrekte oyunu biraz daha forse etmeye başladık. Trabzon'un faul hakkının da erken dolmasından faydalanarak sık sık çizgiye geldik ve hücumda oldukça üretken oynayıp bu bölümü 52-58 önde geçtik. Son çeyrekte ise kovalamaca oldu iki taraf arasında. Bir türlü farkı açıp maçı koparamadık ama Trabzon'a da geçilmemeyi başardık. İki tarafın da karşılıklı hatalarının olduğu bu bölüm sonucunda daha tecrübeli olmanın da etkisiyle ağır bastık ve 69-75'lik skorla galip gelmeyi bildik.

Trabzonspor ligin formda ve tehlikeli ekiplerinden birisi.. Özellikle Hakan Demir geldikten sonra bir toparlanma dönemi içerisine girdiler ve düşme hattından play-off hattına doğru kendilerini attılar. Bizim de Euroleague sonrası ilk lig maçımız ve üstüne bir de deplasman olduğu için zorlu bir karşılaşmaya çıktığımız açıktı. Ancak bu konuda sınavı geçtik diyebilirim. Bu şartlarda çıkıp rakibi eze eze yenmek kolay değildi zaten, ama takılmadan galibiyeti alabilmek öyleydi ve biz de bunu başardık. Bunun yanında bazı isimleri de play-off başlayana kadar forma sokmak önemli bizim açımızdan. Arroyo, Erceg, Furkan, Markoishvili, hatta Hairston zaten iyi durumdaki isimler. Bunlara genellikle kenardan gelen Sinan'ı da ekleyebiliriz belki ama bunun yetersiz olduğunu söylemeye gerek yok herhalde. Ataman özellikle Ersin'i olayın içine dahil etmeye çalışıyor ki onun pota altına kattığı şeylere çokça ihtiyacımız var. Bunun yanında dün Ender de sakat olduğu için forma şansı bulan Engin özellikle ilk yarıda iyi bir performans ortaya koydu. Zaten ikili oyunlar üzerinden pek çok şeyi yönlendiren bir takım olarak, iyi bir Engin'in takıma katacağı çok şey var, daha önce de buradaki satırlarda belirtmiştik. Dün ikinci çeyrekte 3 asist yaptı ki Erceg'in de Engin'in bir asistini yediğini söyleyebiliriz. Bu dakikadan sonra ne olur tahmin etmek güç ama hep dediğimiz üzere iyi bir Engin çok önemli katkı sağlar. Umarım geri kalan süreçte de onu sahada daha fazla görebiliriz, bunun için gerekli koşul sadece Ender'in sakatlığı olmamalı. Ve tabi Bonsu, Cenk gibi yeri geldiğinde çok ciddi katkı verebilen adamların da biraz daha kendini bulmasını bekliyoruz.

Euroleague arenasında önemli bir mücadele verirken ligi önemli ölçüde boşlamış ve geride kalmıştık. Ancak şimdi bizi geride tutan herhangi başka bir nokta yok ve bu yüzden kaybetmek için mazeretimiz de olmayacak. Bu anlamda ilk sınavı verdik, ancak önümüzde yoğun bir sınav haftası var ve bizim alttan ders bırakmaya hakkımız kalmadı. Bir sonraki rakip Pazartesi günü deplasmanda karşılaşacağımız TED Kolejliler olacak. Hem maçları, hem de henüz form tutamamış bench oyuncularını kazanmaya devam etmek zorundayız, duramayız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0