TKBL | Finaldeyiz!

Avrupa şampiyonu apoletiyle lige dönen Sarayın Sultanları yarı final serisindeki ilk 2 maçta aldığı galibiyetlerin ardından Adana Botaş'ı deplasmanda da yenip seriyi 3-0'a getirdi ve ligde finale yükseldi. Özellikle ikinci çeyrekten itibaren oyunda ağırlını hissettirmeye başlayan takımımız maç sonunda 43-65'lik net bir galibiyet alarak şampiyonluk yolunda bir engeli daha aşmış oldu. Bu karşılaşmada Nevriye ürettiği 12 sayıyla birlikte en skorer ismimizdi.

Karşılaşma karşılıklı serilerle başladı. Oyuna 4-0'lık ufak bir seriyle girsek de buna karşılık ev sahibi ekip 9-0'lık bir karşı seri yakaladı ve öne geçti. Bunun devamında ise Işıl'ın hem sayı, hem asistleriyle birlikte bir toparlanma yaşadık ve ilk bölümü 13-17 önde geçtik. İkinci 10 dakikalık dilimde ise oyunda yavaş yavaş ağırlığımızı hissettirmeye başladık. Özellikle devreye yaklaştıkça oyunun iki tarafında birden daha iyi oynayan Sultanlar, Şebnem'in yaptığı skor katkısının da yardımıyla devreye 26-35 önde girdi. Üçüncü çeyreğe özellikle Sancho'nun etkili oyunuyla giriş yaparken farkı da ufak ufak açmaya devam edip 30. dakika sonunda skoru 36-47'ye getirdik. Son 10 dakikada ise Adana Botaş karşısında özellikle oyun disiplinimiz çok ağır bastı. Tamamen dışarıdan zorlama atışlara yönelen ev sahibi ekip karşısında biz kendi iç-dış dengemizi ve savunma disiplinimizi koruyarak oynayınca fark da git gide açıldı ve maç sonunda oluşan 43-65'lik skorla galip gelip seriyi 3. maçta sonlandırmış olduk. Karşılaşmada en büyük farkı yaratan nokta özellikle son çeyrekte ortaya çıkan takım disiplini farkıydı. Sahaiçinde uygulamak istediklerini çok daha kararlı ve düzenli bir şekilde uygulayan taraf biz olunca en sonunda net bir galibiyet almayı da başardık. Üstelik bunu yaparken bazı isimlere çok fazla yük binmesine de gerek kalmadı. Bu maçta en skorer 3 ismimiz 12 sayıyla oynayan Nevriye ve 10'ar sayı üreten Şebnem&Bone oldu ki bunu özellikle Euroleague arenasında görmemiz pek mümkün değildi. Diğer yabancı oyuncuları normale göre daha fazla dinlendirme imkanı bulduğumuz bu karşılaşma sonunda final biletini de aldık. 

Çok yoğun bir Euroleague döneminin ardından geri dönüş yaptığımız TKBL play-off'larında yarı final serisini kayıpsız ve görece rahat diyebileceğimiz bir biçimde geçip final biletini aldık. Final serisinde ise rakibimiz bu sezonki tüm finallerde olduğu gibi Fenerbahçe olacak. Ev sahibi avantajına sahip olacağımız bu seride 3 galibiyet almak şampiyonluğu getirecek ve bu sezonki Türkiye Kupası'yle Euroleague şampiyonluklarının yanına bir de Türkiye Ligi şampiyonluğunu ekleme şansını doğuracak. Sezonu olabilecek en güzel şekilde bitirmek ve 14 senelik şampiyonluk hasretini sonlandırmak için takımımızın yanında olalım. Serinin Cuma günü Abdi İpekçi'de başlıyor!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0