Ergin Ataman: "A Lisansını hakettimizi gösterdik."

Çok yakın geçen ve 75-78'lik skorla kaybedilen Euroleague play-off serisi 3. maçı sonrasında basın toplantısında konuşan baş antrenörümüz Ergin Ataman maç boyu iyi mücadele ettiğimizi ancak son toplardaki hatalardan ötürü mağlup olduğumuzu belirtti. Bunun yanında gelecek döneme dair de konuşan Ataman, Galatasaray'ın bu sezon gösterdiği performansla da birlikte A Lisansını hakettiğini belirtti:

Maç genelinde özellikle ilk yarı iyi bir basketbol oynadık ve Barcelona’ya karşı üstün bir performans gösterdiğimizi söyleyebilirim. Bilhassa ikili oyunları başarıyla oynadık ve ilk devreyi istediğimiz gibi bitirdik. Ancak ikinci devrede skorda zorlandık. 3. çeyrek 12 sayı atabildik, top kayıpları yaptık ve boş atışları kaçırdık. Huertas savunmasında biraz hatalar yaptık. O da beklenmedik şekilde skora çok ciddi bir katkı yaptı. Her şeye rağmen son 50 saniye içinde 3 defa maç topunu elde ettik. Sonuçta çok iyi mücadele ettik, birkaç hatayı Barcelona iyi değerlendi ve 3-0 kazandı. 27 maçlık bir Euroleague maratonu yaşadık ve tüm sakatlıklara rağmen çeyrek final takımı olduğumuzu gösterdik. Bundan sonra tüm hedefimiz lig.

Galatasaray Spor Kulübü organizasyonu, seyircisi ve başarısıyla birlikte Euroleague'in önemli takımlarından biri olduğunu gösterdi. Euroleague yönetiminin bu başarıyı mutlaka dikkate alması lazım. Galatasaray A Lisansını hakettiğini bu sezon gösterdi. Galatasaray'ın Euroleague'de olmaması bizim adımıza bir kayıp ama Euroleague için de bizim olmamamız önemli bir eksiklik. Galatasaray'ın Euroleague'de sürekli oynayabilmesi için sürdürdüğü lobi faaliyetlerine THY'nin ve basketbol federasyonunun da destek vermesi gerekiyor. Galatasaray A Lisansını aldığı takdirde çıtayı daha da yukarılara koyacaktır.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0