E-bilet devri resmen başlıyor..

Bir süredir hayata geçmesi beklenen e-bilet devri yeni sezonu beklemeden uygulamaya konulacak. Süper Lig'de geride kalan yedi haftalık süre içerisinde bir nevi yeni sezona hazırlık ve uygulamanın test aşamasını göreceğimiz elektronik bilet uygulamasında Türkiye Futbol Federasyonu, kulüplerin tüm maliyetini üstlenecek olan Aktif Bank ile yaptığı anlaşma sonrasında PassoLig uygulamasıyla e-bilet devrini resmen başlatmış oldu. 14/04/2014 tarihinden itibaren tüm spor müsabakalarının yapıldığı alanlarda görmeye başlayacağımız e-bilet uygulaması, yeni sezonda istisnasız olarak tüm stadyumları ve kulüpleri kapsayacak. Peki nedir bu PassoLig kartlar? 

İşin doğrusu, her ne kadar endüstriyel futbola karşı da olsak bazen kulüplerin ciddi meblağlar ile hayatlarını devam ettirdiklerini unutuyoruz. Her sene bir öncekinden farklı olarak satışa çıkan formalar, ürünlerin yanı sıra futbolcuların giydiği her ürüne uygulanan ürün/marka yerleştirmesi futbolun ne denli büyük bir ekonomiye sahip olduğunu kanıtlıyor. Ancak bir kulübün en büyük gelir kaynağı taraftarlar adına en büyük gelir kalemi hiç kuşkusuz sezonluk kombine kartı ve maç biletleri. Peki bu biletler artık elektronik ortamda olacaksa, kulüpler bundan ne kazanacak? İşte bu sorunun cevabın, TFF'nin yeni iş ortağı AktifBank kendisi yanıtlıyor. PassoLig nedir ve kulüplere ne gibi katkı sağlayacak, buyrun cevapları;

PASSOLİG KART NEDİR?
14 Nisan 2014 tarihinden itibaren uygulanmaya başlayacak yeni yasal düzenleme ile kağıt biletler tamamen ortadan kalkacak, maçlara artık sadece PASSOLİG Kart ile girilecek. Kartlandırmanın başlamasıyla basılı bilet derdi sona erecek, maçlar elektronik biletlere tanımlanarak müsabakalara çok daha hızlı bir şekilde, beklemeden girmek mümkün olacak.

MAÇ BİLETİ VEYA KOMBİNE KARTLAR NE OLACAK?
PASSOLİG Kart sahibi olan sporseverlerin maç biletleri, kartlarına otomatik olarak yüklenecek. Kombine biletler de artık PASSOLİG Kartlar'ına tanımlanacak. Satın alınan maçın bilgisi, tüm detaylarıyla kart sahibinin e-posta adresine ve cep telefonuna gönderilecek.

TÜRK FUTBOLUNA VE KULÜPLERE KATKISI NE OLACAK?
#Türk futboluna, proje süresince PASSOLİG Kartlar vasıtasıyla yaratılacak gelirlerle oluşacak en az 150.000.000 TL tutarında nakit akışı sağlanacak. Kulüplerimiz oluşan bu ciddi gelir havuzundan kendi kartları oranında pay alacak.

#Kulüplerimizin, 53.000.000 $ maliyeti olan dünya standartlarında güvenlik ve geçiş kontrol sistemleri yatırımlarını da üstleniyoruz. Bu sayede kulüplerimizi ciddi bir yatırım maliyetinden kurtarıyoruz.

#Sistem sayesinde Türk futbolunun büyük sorunlarından biri olan stadyum olayları en aza inecek. Böylelikle daha fazla seyirci maçlara gelip, takımlarını destekleyebilecek. PASSOLİG Kartlar, kulüplerimiz için büyük bir maddi kayıp olan saha kapatma ve para cezalarının bir daha oluşmaması için çok önemli bir araç olacak.

#PASSOLİG Kart vize bedellerinin sadece 7,95 TL’si kartları basan finansal kuruluş tarafından alınırken, geri kalan tutarın tamamı kulüplerimize finansal katkı sağlamak üzere oluşturulan gelir havuzuna aktarılmaktadır. Ayrıca sitede gördüğünüz üzere PASSOLİG Kart sahibi taraftarlara sunulan kampanya ve avantajlar dünyası, vize bedellerinin çok üzerinde bir maddi değer yaratmaktadır. Ayrıca PASSOLİG Kartlar'ı ile yapılan alışverişlerden de kulüpler ciddi maddi kazanım sağlayacak. Her satılan kartın yanında alışverişlerde kullanılan her kartta Türk futboluna finansal bir artı değer yaratacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0