STSL | Bir maçtan daha fazlası..

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk şansını tabiri caizse mucizelere bırakan Galatasaray, ligin son yedi haftalık virajına girerken ezeli rakibi Fenerbahçe'yi evinde ağırlıyor. Son dönemde yeşil sahada aldığı başarısız sonuçlarla birlikte taraftarıyla arası açılan ve tepkilerin her geçen hafta arttığı Roberto Mancini'nin öğrencileri sezonun telafisi gözüyle baktığı karşılaşmada ezeli rakibi karşısında sahadan mutlak galibiyetle ayrılarak bir nevi kendisini affettirmek ve Şampiyonlar Ligi yarışının içerisindeki yerini perçinlemek istiyor. 6 Nisan Pazar akşamı Ali Sami Yen Arena'da oynanacak olan karşılaşmayı Bülent Yıldırım yönetirken, karşılaşma öncesi dikkat çeken bilgiler şu şekilde..

SÜPER LİG: SON YEDİ HAFTA.. 
Spor Toto Süper Lig'de son iki sezonun şampiyonu ünvanına sahip olan Galatasaray, sezon içerisinde yaşadığı bir takım sıkıntılarla birlikte sezonun son bölümüne girilirken dar rotasyonun da kurbanı oldu ve 3 kulvarda ilerleyen takımımız bir hafta içerisinde önce Süper Lig, ardından da Şampiyonlar Ligi yarışından koptu. Ligde son yedi haftalık bölüme girilirken ezeli rakibinin (bir maç fazlasıyla) 10 puan gerisinde bulunan Roberto Mancini'nin öğrencileri şampiyonluk şansını kelimenin tam anlamıyla mucizelere bırakırken, ligi ikinci sırada bitiren takımın Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma hakkı elde edebilecek olması nedeniyle bir diğer ezeli rakibi Beşiktaş ile ikincilik mücadelesi veriyor. Süper Lig'de son üç maçını kazanamayan ve geçtiğimiz hafta Konya deplasmanında iki puan bırakarak deplasmandaki başarısız form grafiğini sürdürmeye devam eden Roberto Mancini'nin öğrencileri bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak son dönemde oldukça üzdüğü (ve hatta tepkiler gördüğü) taraftarıyla barışmak için derbiden mutlak galibiyetle ayrılmak zorunda.

ROBERTO MANCINI: İÇ SAHADA 1 MAĞLUBİYET
Göreve geldiği günden itibaren Galatasaray teknik direktörü sıfatıyla Ali Sami Yen Arena'da çıktığı dokuz lig maçında sahadan 8 galibiyet - 1 beraberlikle ayrılan Roberto Mancini, istikrarlı form grafiğini Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Kupası'nda da sergiledi. İtalyan teknik adam son olarak geçtiğimiz hafta Kayserispor karşısında son dakikada yenilen golle namağlup ünvanını kaybederken, iç sahada bu sezon oynadığı 13 maçta 32 puan toplayan ve 30 gol atan bir Galatasaray yarattı. Bu sezon deplasmanda 24 puan kaybeden Galatasaray, iç sahada ligin en iyi performanslarına sahip takımlar arasında yer alıyor. Lider Fenerbahçe'nin ardından en iyi iç saha performansına sahip olan Roberto Mancini'nin öğrencileri, iç sahada rakip fileleri 30 kez havalandırmasına karşın kalesinde sadece 9 gol gördü ve en iyi savunma performansına imza attı. 

LİGDE İKİNCİ: 11 BERABERLİK
Süper Lig'de ezeli rakibinin on puan gerisinde zirve takibini sürdüren Galatasaray, deplasmanda inanılmaz puan kayıpları yaşarken ligde geride kalan 27 haftalık maç sekansında aldığı 11 beraberlikle ligin en çok berabere kalan ikinci takımı olmayı başardı. Rakipleri karşısında 9 kez deplasmanda berabere kalan Mancini'nin öğrencileri, iç sahada ise sezonun ilk haftalarında Fatih Terim yönetiminde MP Antalyaspor ve Ümit Davala & Hasan Şaş ikilisinin yönetiminde de Çaykur Rizespor karşısında sahadan beraberlikle ayrıldı. Geride kalan 27 hafta sonunda 13 kez sahadan mutlu ayrılan Galatasaray, neredeyse kazandığı maç sayısı kadar da berabere kalarak zirve yarışında kendisine ağır bir darbe vurmuş oldu. Ligin en çok berabere kalan takımı ise, geride kalan 27 maç sonunda 12 kez sahadan eşitlikle ayrılan ve düşme hattında bulunan MP Antalyaspor oldu. 

EN İYİ SAVUNMA PERFORMANSI: 22 GOL
Roberto Mancini'nin göreve gelmesiyle birlikte savunmada kısmen sorunlarını çözen Galatasaray, her ne kadar savunmada sıkıntılar yaşasa da ligin en iyi savunma performansına imza atan takım olarak dikkat çekiyor. Sezon içerisinde Fernando Muslera'nın sakatlığı nedeniyle Kadıköy'deki ilk derbiye Eray İşcan ile çıkmak zorunda kalan Galatasaray'ımızda genç file bekçisi dört maçta daha kaleyi korurken, Fernando Muslera'nın geri dönmesiyle birlikte savunma anlamında müthiş bir istikrar sağlanmış durumda görünüyor. Süper Lig'de geride kalan 27 maçlık dönemde kalesinde sadece 22 gol gören (9 iç saha, 13 deplasman) Roberto Mancini'nin öğrencileri ligin en iyi savunma performansının sahibi olurken, iç sahadaki savunma performansıyla kalesinde 7 gol gören Eskişehirspor'un ardından da ikinci sırada yer alıyor.

FENERBAHÇE: SOW-KUYT-EMENIKE, 32 GOL
Süper Lig'de geride kalan 27 hafta sonunda bir maçı eksik olarak 60 puanla zirvede yer alan ezeli rakibimiz Fenerbahçe'yi hücum anlamında Emenike - Sow ve Kuyt taşıyor. Geride kalan maç sekansında forma giyen öndeki üçlünün sarı-lacivertli takım adına bu sezon 32 gol atmış olması dikkat çekiyor. Ön alanda üç hücum oyuncusu ile oynamayı tercih eden Ersun Yanal'ın takımında en golcü isim ünvanını 11 golle Emmanuel Emenike ve Moussa Sow paylaşırken, takımın en istikrarlı oyuncusu (27 maç) olan Dirk Kuyt takımı adına attığı 10 golle takım arkadaşlarını takip ediyor. Bu sezon ligde 13 farklı oyuncudan skora katkı alan ve toplamda 59 golle ligin en golcü takımı konumunda bulunan ezeli rakibimiz, deplasmanda oynadığı 12 maçta rakip filelere 21 gol bırakırken kalesinde de 17 gol gördü.

BÜLENT YILDIRIM: 2013-14 SEZONU DERBİ HAKEMİ
Ali Sami Yen Arena'nın ev sahipliği yapacağı karşılaşmayı yönetecek olan Bülent Yıldırım'ın ilginç bir özelliği var. Sezon başında Kayseri'de sezonun ilk kupası için Fenerbahçe ile karşılaşan ve uzatmalarda Didier Drogba'nın tek golüyle kupayı müzeye götürdüğümüz TFF Süper Kupa karşılaşmasını yöneten Bülent Yıldırım, ligin ilk yarısında Kadıköy'de oynanılan karşılaşmada da düdük çalmıştı. Süper Lig'in başarılı hakemleri arasında gösterilen Bülent Yıldırım, hafta sonu oynanacak olan karşılaşmayı da yöneterek bir sezon içerisinde 3 defa Galatasaray - Fenerbahçe karşılaşması yöneten tek hakem olarak tarihe geçebilir. Galatasaray bugüne kadar Yıldırım'ın yönetiminde çıktığı iç saha karşılaşmalarında 12 galibiyet - 2 beraberlik alırken, Fenerbahçe yine Bülent Yıldırım ile deplasmanda konuk olduğu karşılaşmalarda 9 galibiyet - 1 beraberlik ve 6 mağlubiyet ile sahadan ayrıldı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0