Euroleague Women | Tarih yazanlar-1

Euroleague Women F-8'inde grup maçlarını 2. sırada tamamlayan ve çaprazdan kupanın 1 numaralı favorisi UMMC Ekaterinburg'la eşleşen Galatasaray Odeabank, hiç ama hiç beklenmeyen bir sonuca imza atarak Rus rakibini 77-70'lik skorla mağlup etti. Müthiş bir ilk yarı oynayan ve devreye 50-29'luk skorla giren takımımız ikinci yarıda ev sahibi ekibin geri dönme çabalarına karşılık hep önde kalmayı başardı. Dar rotasyona rağmen müthiş bir direnç gösteren Sarayın Sultanlarında, Alba Torrens müthiş bir oyun ortaya koyarak 29 sayıyla oynadı ve galibiyette başrolün sahibi oldu.

Ekrem Memnun'un öğrencileri karşılaşmaya harika bir başlangıç yaptı. Değişmeli alan savunması uygulayarak Ekaterinburg'un hücum ritmini bozan takımımız sahanın diğer tarafında ise özellikle Sancho'nun müthiş oyunuyla skor buldu. Daha ilk çeyrekten 12 sayıya ulaşan yıldız oyuncu hücumumuzu sürüklese de çeyrek sonlarına doğru sakatlanıp kenara geldi ve bir daha da oyuna dönemedi. 28-13 önde geçtiğimiz bu çeyrekten sonra ise sahneye Alba Torrens çıktı ve Sancho'nun bıraktığı yerden devam etti. Devre bitmeden çizgi gerisinden 5/7'yle atan ve toplam 19 sayıya ulaşan İspanyol yıldız farkı daha da açmamızda başrolü oynadı. Savunmamız da direncini kaybetmeyince soyunma odasına 50-29 gibi maçtan önce hiç kimsenin tahmin edemeyeceği bir skorla önde gittik. İkinci yarıya 4-0'lık bir seriyle başladık ve farkı 25'e kadar çıkardık. Ancak sonrasında Ekaterinburg yavaş yavaş maçın içine girdi. 11-0'lık bir seriyle farkı 14'e kadar çektiler. Sonrasında mola alan Ekrem Memnun oyunu yeniden dengelemeyi başarırken son bölüme 66-50 önde girdik. Final periyodunda takımda gözlemlemeye başlanan yorgunluk problemleri ve güçlü ev sahibi ekibin özellikle Taurasi'nin bireysel üretimi ve hücum ribaundlarında etkili olması farkı yavaş yavaş eritti, hatta 6'ya kadar da düşürdü. Ancak son dakikalarda soğuk kanlılığını korumayı başaran takımımız özellikle girmeyen atışlarda aldığı hücum ribaundlarıyla birlikte tekrar hücum etme şansı buldu ve süreyi de yavaş yavaş eritti. Son dakikaya kadar hep bir iddia taşıyan Ekaterinburg'a karşı hatalarını en aza indirerek oynayan Sarayın Sultanları, rakibinin daha fazla yaklaşmasına izin vermedi ve tarihi bir galibiyete imza attı. Bu tarihi galibiyette herkesin payı var şüphesiz ki: Alba 29 sayısıyla hücumu sürükleyen isimdi. Işıl son dakikalarda aldığı hücum ribaundlarıyla çok yardımcı oldu. Bone pota altında çok etkiliydi. Zellous yine kritik anlarda bazı isabetler buldu ve takımı rahatlattı. vs. vs. Ama en büyük pay şüphesiz ki bu takımı yaratan Ekrem Memnun'undu. Yaptığı savunma hamleleriyle rakibin aklını karıştırdı, takımını bu maça çok iyi hazırlamıştı ki bireysel olarak çok iyi verim aldı bazı isimlerden.. Ve galibiyetin esas mimarı da o oldu dolayısıyla. Büyüksün hocam..

Maçtan önce belki de kimse bu galibiyete inanmıyordu. Ekrem Memnun'un takımına ne kadar inanıyor olursak olalım, bazı dengeleri yıkabileceğimizi düşünmüyorduk. Çünkü Ekaterinburg dengeleri kendinden yana belirleyen bir takımdı. Normal sezon performansı bir yana, F-8'de çıktıkları 3 maçta rakiplerine ortalama 29 sayı fark atarak kazanmışlardı. Böyle bir süper güce ve kadroya sahip takıma karşı, sahip olduğumuz dar rotasyonla en fazla bir noktaya kadar mücadele verebiliriz, ama fazlasına gücümüz yetmez diyorduk. Ama hepimizi haksız çıkardı Ekrem Hoca ve öğrencileri.. O dengeleri de yıkabileceklerini, rakip kim olursa olsun yenebileceklerini gösterdiler. Hatta öyle bir oyun oynadılar ki maç içinde fark 25'e kadar çıktı. Bir anlık tabelada 17-42 gibi bir skor yazıyordu mesela ya da 29-54'ü de gördük. Sonrasında normal olarak belli düşüşler yaşadık, ama yere düşmedik. Ne yapıp edip o skoru korumayı başardık. Hem de bunu maça müthiş başlayıp sonrasında sakatlanarak çıkan Sancho'dan mahrum bir şekilde yapabildik. Tek kelimeyle tarif etmek gerekirse: i-na-nıl-maz! Sarayın Sultanları tarih yazdılar, Ekaterinburg'u Ekaterinburg'da yendiler! Ve şimdi de finale yükseldiler. Ne kadar gariptir ki oynayacağımız bir finalde daha rakibimiz yine Fenerbahçe olacak. Yerel rekabet, kontinental bir rekabete dönüşecek artık. Umarız ki Pazar günü o maçı da kazanıp kupayı getireceğiz ve tarih yazmaya devam edeceğiz. Ama sonuç ne olursa olsun, onlar gönüllerin şampiyonu oldular şimdiden.. Tebrikler Ekrem Hocam, tebrikler kızlar!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0