STSL | Yeni sezonun hesapları..

Spor Toto Süper Lig'de son dört haftaya girilirken şampiyonluk şansı kalmayan Galatasaray, yeni sezonda Şampiyonlar Ligi'nde direkt katılım hakkını elde etmek için ligi ikinci sırada tamamlamak için mücadele edecek. Geçtiğimiz hafta kendi evinde kadın ve çocuk taraftarların karşısında Kasımpaşa karşısında farklı bir mağlubiyet alan Roberto Mancini'nin öğrencileri, ligde kalma savaşı veren Elazığspor karşısında deplasmanda mutlak 3 puanla sahadan ayrılmak istiyor. 27 Nisan Pazar akşamı saat 19:00'da Elazığ Atatürk Stadyumu'nda oynanacak olan karşılaşmayı Barış Şimşek yönetirken, karşılaşma öncesi istatistikler ve mini analizler şu şekilde..

SÜPER LİG: ŞAMPİYONLAR LİGİ VİZESİ..
Spor Toto Süper Lig'de bu sezon istediği sonuçları alamayan ve matematiksel olarak şampiyonluk şansını kaybeden Galatasaray, yeni sezonda Avrupa'nın en büyük kupasına doğrudan grup aşamasında katılması için ligi ikinci sırada bitirmesi yeterli olacak. Ligde şampiyonluğunu ilan etmesi için sadece bir puana ihtiyacı olan Fenerbahçe'nin önümüzdeki sezon "şike ve teşvik girişimleri" nedeniyle Avrupa Kupaları'ndan men edilmiş olması nedeniyle, Türkiye Süper Ligi'ni ikinci sırada bitiren takımın doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne katılacağı; üçüncü sırada bitiren takımın ise eleme turuna katılacağı artık bilinen bir gerçek. Bu nedenle "en azından bu sezon için" ligi ikinci sırada bitirmek bile gelecek sezon adına Şampiyonlar Ligi vizesi ve gelirleri için yeterli olacak. Elazığspor karşısında deplasmanda alınacak bir galibiyet, hem bu yarışa ortak olmamıza hem de kötü günleri geride bırakmamıza yardımcı olacak. Galatasaray'ın bu yarıştaki rakibi ise Slaven Bilic'in öğrencileri Beşiktaş. Siyah-beyazlı takım ikincilik yarışında Galatasaray'ın iki puan önünde bulunuyor.

DEPLASMAN: 15 MAÇTA 18 PUAN
Bu sezon deplasmanda son yılların en başarısız dönemlerinden birisini geçiren Galatasaray, ligde geride bıraktığımız 15 deplasman maçında sadece 18 puan toplayabildi. Süper Lig'de son olarak deplasman galibiyetini ligin ilk yarısında Kayseri Erciyes deplasmanında alan Roberto Mancini'nin öğrencileri, genel maç tablosuna bakıldığında son olarak Ziraat Türkiye Kupası'nın yarı final rövanş karşılaşmasında Bursa deplasmanında önemli bir galibiyete imza attı. Rakibi karşısında maçın ilk yarım saatlik bölümünü 2-0 geride tamamlayan Galatasaray, doksan dakika sonunda sahadan 2-5 gibi farklı bir galibiyetle ayrılarak 9 yıl aradan sonra adını Ziraat Türkiye Kupası'nda finale yazdırmayı başarmıştı. Bu sezon deplasmanda oynadığı 15 maçta 3 galibiyet - 9 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde eden sarı-kırmızılı takımımız, bu karşılaşmalarda rakip filelere 18 gol atarken kalesinde de 15 gol gördü. 

MANCINI: 41 MAÇ, 41 FARKLI ONBİR..
Göreve geldiği günden bugüne Süper Lig, Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde toplam 41 maçta Galatasaray teknik direktörü olarak kenarda yer alan İtalyan teknik adam Roberto Mancini bu maçlarda ilginç bir istatistiğe imza attı. 41 maçta toplam 39 oyuncuya şans veren ve 41 farklı dizilişle sahaya çıkan Roberto Mancini'nin her hafta sahaya nasıl bir kadro süreceğini bilmek oldukça zor. Geride kalan 41 maçta 21 galibiyet - 9 mağlubiyet ve 10 beraberlik alan İtalyan teknik adam geçtiğimiz hafta sürpriz bir şekilde 18 yaşındaki Berk İsmail Ünsal'ı ilk onbirde başlatmıştı. Elazığ deplasmanında Felipe Melo'nun durumunun kesinleşmediği, Semih Kaya ve Didier Drogba'nın da sakatlığı sebebiyle forma giyemeyeceği düşünülürse İtalyan teknik adam 42. maçına 42. farklı dizilişle çıkması muhtemel. Mancini'nin en çok forma şansı verdiği isim ise 32 kez sahada yer alan Burak Yılmaz olurken, golcü oyuncu 13 gol - 6 asistlik performansıyla hücumda önemli bir rol oynadı.

BURAK - SNEIJDER - DROGBA: 33 GOL
Süper Lig'de geride kalan 30 haftalık maç performansında takımın gol yükünü üç oyuncu çekiyor. Geride kalan 30 haftada rakip filelere 49 gol bırakan Galatasaray'ımızın en golcü ismi 13 golle Burak Yılmaz olurken, takımın bir başka golcü oyuncusu Didier Drogba ise bu sezon rakip filelere 10 gol bıraktı. Forvetlerimizin yanı sıra hücumda bir başka önemli oyuncumuz Wesley Sneijder bu sezon ligde 10 kez gol sevinci yaşarken, 6 kez de arkadaşlarına gol sevinci yaşattırmayı başardı. Bu sezon rakip filelere toplam 49 gol bırakan Galatasaray'da üç oyuncunun hücuma katkısı ise toplamda 33 gol oldu. Roberto Mancini'nin geride kalan 41 maçta 41 farklı rotasyonu denediği süreç içerisinde en çok forma şansı bulan isim (32) olan Burak Yılmaz,  ligde attığı 13 golle gol krallığı yarışında ikinci sırada yer alıyor. Süper Lig'in en golcü ismi ise geride kalan 30 haftada attığı 15 golle Sivasspor forması giyen Aatif Chahechouhe'u oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0