TKBL | Adım adım şampiyonluğa!

Tarihi bir sezonu geçiren ve bunu daha da büyütmenin eşiğinde olan Galatasaray Odeabank TKBL Final Serisi 2. maçında karşılaştığı Fenerbahçe'yi 69-59'luk skorla geçerek seriyi 2-0'a getirdi. Abdi İpekçi Arena'da sezonun kadın maçları anlamında en yoğun atmosferinin olduğu maçta özellikle ilk ve son çeyrekte rakibine üstünlük sağlamayı başaran Sarayın Sultanları karşılaşma sonunda net bir galibiyet alırken şampiyonluk yolunda da çok ciddi bir adım atmış oldu. Sancho Lyttle 16 sayıyla bu maçtaki en skorer oyuncumuzdu.

Karşılaşma her iki taraf adına da karşılıklı basketlerle başladı. Fenerbahçe ilk dakikalarda özellikle Matovic'i etkili kullanırken biz ise Sancho'yla sayıları bullduk ve denge çok bozulmadı. Ancak çeyreğin ilerlemesiyle birlikte savunmasını iyice yükselten takımımız Fenerbahçe'ye uzun süre sayı attırmazken hücumda da teker teker cezaları kesti. Sancho ve Zellous bu dakikalarda öne çıkarken ilk çeyreği 19-8'le önde geçtik. İkinci çeyreğin ilk bölümünü de etkili oynadık ve aradaki farkı koruduk. Periyodun ortalarına doğru skor 25-12'ye kadar geldi. Ancak geri kalan bölümde oyundan düşme yaşadık. Fenerbahçe'de Birsel organizasyonu ele alırken, Angel da skorer kimliğini ortaya koymaya başladı.  Bu dakikalarda özellikle kenardan gelen Alba'nın oyunun iki tarafında birden etkisiz kalması belirleyici olurken rakibimiz devre bitmeden farkı 1'e indirdi: 32-31. Üçüncü çeyrek genellikle karşılıklı sayılarla geçildi. Fenerbahçe yine Birsel'in organizatörlüğünde özellikle topu içeri indirerek etkili olurken biz ise kısalarımızın yaratıcılığıyla ayakta kalmaya çalıştık ve bu bölüm 48-48 eşitlikle geçildi. Son çeyreğin ilk dakikalarında da denge bozulmadı. Fenerbahçe pota altında yakaladığı üstünlüğü iyice belirginleştirirken özellikle hücum ribaundlarını toplamaları sayesinde 2. hücumları yaptılar. Daha sonra ise maçın dengesini bozan iki hamle geldi; birincisi ilk yarıyı çok kötü oynayan Alba bu bölümlerde oyuna dahil olduktan sonra adeta kendini buldu ve skorda etkili olmaya başladı. Özellikle skor 54-52 lehimizeyken bulduğu üçlük isabeti kritikti. İkinci hamle ise pota altında fizik olarak Nevriye yetersiz kalınca onun yerine giren Kelsey Bone'un bu konuda yardımcı olmasıydı. Hatta bunun yanında hücumda boyalı alanda da etkinlik sağlayan Bone, Alba'yla birlikte kritik isabetler bulurken maç boyunca suskun kalan bir ikili olarak maçın sonunda galibiyeti getiren isimler oldular. Bu ikilinin de yarattığı etkiyle birlikte Fenerbahçe'yi son bölümde adeta sürklase eden ve oyundan düşüren takımımız en sonunda da 69-59'luk galibiyeti alarak seride avantajını korumuş oldu.

Önemli bir bölümünde zor bir karşılaşma görüntüsü çizen bu maçın özellikle son dakikalarında üstünlük kurduğumuzu gördük. Oraya gelene kadar özellikle Birsel'in kendi takımını çok iyi organize etmesi ve Quanitra-Yacobou ikilisiyle pota altında fiziksel olarak ağır basmalarından ötürü sıkıntı yaşadık. İlk çeyreğin sonları ve ikinci çeyreğin ilk bölümündeki etkili oyuna rağmen rakip sonrasında oyunu dengeledi ve maçı da ortaya getirdi. Bu dengeyi kendi lehimize bozabilmemiz de final çeyreğinin hemen hemen ortalarına denk geldi. Burada Alba'nın kenardan çok daha kararlı ve etkili gelmesi önemliydi ki bu bölümde 9 sayı üretti, bunun yanında Ekrem Hoca onu Birsel'in savunmasına verirken  orada da başarılı oldu İspanyol yıldız. Onunla birlikte Kelsey de rakibin boyalı alan üstünlüğünü yok ederken Sancho'yla birlikte ribaund üstünlüğünü yeniden ele geçirmemize ve yaptığımız savunmanın karşılığını alabilmemize yardımcı oldu. Maçı da 12 sayı - 6 ribaundla tamamladı. Bu ikili haricinde maç içinde skoru ise genellikle Sancho(16), Zellous(14) ve Işıl(10) gibi isimler taşıdılar. Maçı böyle analiz etmek mümkün, yine sonlarda yaptığımız bir atak belirleyici oldu. İlk maçta Sancho&Nevriye ikilisinin son bölümdeki hareketli yapıları ve orta mesafe şutları etkili olmuş ve bu şekilde maçı koparmıştık. Buradaysa Ekrem Memnun'un oyuna kenardan dahil ettiği isimlerden; Alba'nın penetreleri ve skorer yönü, Bone'un ise pota altındaki fiziksel anlamda üstün ve ribaundlara sağlam giren yapısı maçı bize getirdi.

Çekişmeli geçen, çekişmeli geçmesi aslında normal olan ama sonlardaki atağımızla net bir galibiyet aldığımız bir maç oldu. Bir önceki maçtan sonra da dediğimiz üzere rakip üstünde ciddi bir psikolojik üstünlüğümüz var artık. Belki maç sonunda yapılan Alba&Bone hamleleri maçı getirmiş gibi duruyor ama biz orada gaza basarken buna hiçbir şekilde cevap veremediler. Üstelik sahada Cappie-Angel-Birsel gibi güvendikleri oyuncular yer almasına rağmen.. Bunun yanında işlerin bizim adımıza iyi gitmediği dakikalarda ise ciddi bir üstünlük yakalamalarına da izin vermedik ve maçı dengede tutmayı bildik. Yani mental olarak onlardan net bir biçimde daha güçlü durumdayız ve bu da sonuçlara yansıyor. Seri artık 2-0'a geldi ve buradan bu seriyi vereceğimizi düşünmüyorum. Çok iddialı olmak gibi bir niyetim yok, ancak deplasmandaki maçlardan birinde de kazanıp şampiyonluğu orada ilan edeceğimizi düşünüyorum. Şu an oldukça istim üstündeyiz ve ilk 2 maçta verdiği önemli mücadeleye rağmen bize diş geçiremeyen Fenerbahçe'nin yorgun düşme ihtimali de var. En olmadı son maçta içeride yine alırız ama oraya kadar bile kalmayacak gibi sanki.. Ve bu altın sezona bir altın yaprak daha eklenecek, yazdığımız tarih büyüyecek; 14 senelik şampiyonluk hasreti de sona erecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0