Sezon Analizi: Galatasaray FXTCR

"Galatasaray'ın bir spor kulübü olduğunu unutmadan" mottosuyla hareket eden blogumuzun en büyük sorunlarından birisi hiç kuşkusuz voleybol şubemizdi. Bu konuyu -bize göre- güzel bir hamle ile tamamladık ve Berkay kardeşimiz artık sezon boyunca voleybol şubemizi kaleme alacak. Kaleme alacak almasına da, erkek ve kadın voleybol takımlarının rakiplerinin gerisinde kalarak tamamladığı 2013-2014 voleybol sezonunda neler yaşadık, erkek ve kadın takımlarımızın ayrı ayrı hikayelerini kaleme alalım istedik. Galatasaray FXTCR erkek voleybol takımının geride bıraktığı 2013-2014 voleybol sezonuna bir göz atalım ve istatistiksel bazda liderleri hep birlikte inceleyelim..


Galatasaray bu sezon FXTCR desteğini alarak erkek takımını sponsorsuz bırakmıyor fakat yine de istenen ve beklenen atılım doğru düzgün olarak yapılmıyordu. Geçtiğimiz sezon sonu neredeyse tüm oyuncular ile yollar ayrılırken Ahmed Salah, Melih Sıratça, Ahmed Abdalla, Yasin Aydın, Sinan Tanık, Onurcan Çakır, Muhammed Ertuğrul, Boğaçhan Zambak, İbrahim Emet, Cansın Hacıbekiroğlu, Fırat Filiz ve Mehmet Özbek takıma kazandırılan isimlerdi. Genç ve dinamik bir kadroydu fakat üst düzey takımlarla mücadele edecek gücü olmadığı kesindi. Sezona mağlubiyetle başlayan takımımız kilit maçların hepsini kaybederek maalesef armadan beklenen başarıyı lig sıralamasında veremedi fakat; hırs ve mücadeleyi erkek voleybol takımımızda sonuna kadar gördük. Eğer yapılanmada daha iyimser adımlar atılmış olsaydı şimdi daha başarılı bir takım kesinlikle görebilirdik.

Baş antrenörümüz Ahmet Reşat Arığ eşliğinde enerji bazında gayet iyi bir ivme yakalayan Galatasaray FXTCR'nin gücü yüksek seviye takımlara yetmeyince ligi 13 galibiyet 9 mağlubiyet ile Fenerbahçe, Halkbank, İBB ve Arkas'ın arkasında 5. tamamladık. Akabinde play off eşleşmelerinde ilk turda Arkas ile mücadele veren Aslanlar serilerde rakibine 2-0 mağlup olunca sezon erkenden bitmiş oldu. Bu sezon hem bayan hem de erkeklerde Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden voleybol şubemizde erkekler bazında Avrupa'ya göre vasat kalacak bir sonuç ile 6 maçta 1 galibiyet 2 puan ile son sırada kalıp elenmekten kurtulamadık. Türkiye Kupası'nda ise dörtlü finalde mücadele vermeyen Galatasaray için sezon oldukça verimsiz geçti diyebiliriz. Fakat takım, özellikle son maçlarda hırs ve arzusu ile bizlere ümit verdi dersek yanılmış olmayacağız.

Geliyoruz bireysel istatistiklere;
Skorer sıralamasında ilk 25'te sadece Ahmed Salah'ı görüyoruz. Salah komple sezon boyunca 410 sayı üreterek genel skorerler sıralamasında 7. oldu.

Blok konusunda erkek takımımızda da problem görüyoruz. İlk 25 kişilik listede sadece İbrahim Emet toplamda 39 blok ile 22. sırada kendine yer buldu.

Pasör verimliğinde Mısırlı pasör Abdalla tutturduğu %43,93 pas ortalaması ile 9. sırayı elde etti. Abdalla ilginç bir pasör gerçekten, yeri geliyor smaç tercihleri ile izleyenleri şaşırtıyor; bazen de sert servisleri ile etkili olabiliyor.

Servis karşılama istatistiklerine göre ise bayan takımının aksine ilk 25'te 3 oyuncu bulunuyor. Takım kaptanımız Sinan Cem Tanık elde ettiği %49,60 ortalaması ile ligin en iyi servis karşılayan oyuncusu olurken, Fırat Ezel sezon genelinde %42,17 ile 7 ve son olarak devre arasında takıma katılan Martin Sopko ise %36,87 ile 21. sırada yer aldı.

Ve takım istatistikleri;
Mükemmel servis karşılamada %43 ile ligin en iyisi konumundayız. Şüphesiz bunun arkasını iyi hücumlarla getirebilmiş olsak ligi daha iyi bir yerde bitirmek işten değildi. Set başına kazanılan 1.5 ace ile lig ikincisi olan takımımız bu alanda da oldukça başarılı. Mükemmel hücumda %49 ile 6. konumda bulunan takımımız yüzdesini 2-3 oranında arttırdığı takdirde daha verimli bir takım sahada olacaktır. Ve bloklarda bayan takımı ile aynı kaderi paylaşan erkek şubemiz set başına 2,1 ile 11. sırada.

Önümüzdeki sezon için beklenti şüphesiz ki tecrübeli bir iki oyuncu ile daha iyi harmanlanmış bir kadro olacaktır. Güç olarak yetersiz, zaman olarak yeni kurulmuş bir takım için gayet istekli bir performans sergileyip ideal başarının bir tık altında kalan takımımız için kaliteyi ve tecrübeyi arttırmak şüphesiz ki başarıyı daha da arttıracaktır. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0