UCL | Üstüste üçüncü kez..

2013-2014 futbol sezonunda mücadele ettiği Spor Toto Süper Lig'i dün aldığı galibiyetle 65 puanla ikinci sırada bitiren Galatasaray, bu başarısıyla birlikte Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılım hakkı elde etti. Bu başarıyla birlikte üstüste üçüncü kez bir numaralı turnuvaya grup aşamasında direkt katılacak olan Galatasaray, ayrıca turnuvaya da 13. kez katılmış olacak. Galatasaray gelecek sezon için elde ettiği direkt katılım hakkıyla birlikte önemli bir gelirin de sahibi olacak.

1992-1993 sezonundan itibaren bugünkü formatıyla oynanmaya başlayan UEFA Şampiyonlar Ligi organizasyonu tüm futbolseverlerin bildiği üzere Avrupa'nın kulüpler bazında en prestijli ve bir numaralı kupası olarak tanımlanıyor. Şampiyonlar Ligi'nin grup aşamasına geçmesiyle birlikte, ikinci yılında (1993-1994) katılım gösteren Galatasaray, bu yıl 13.kez grup aşamasında yer alacak. Geride bıraktığımız iki sezon öncesinde 6 yıl aradan sonra yeniden ait olduğu lige dönen Galatasaray, teknik direktör Fatih Terim yönetiminde çeyrek final oynamıştı. 2013-2014 sezonunda Roberto Mancini yönetiminde UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tur oynayan Galatasaray, turnuvanın en çok katılan takımları arasında yer alıyor. 2014-2015 futbol sezonunda 22. kez düzenlenecek olan UEFA Şampiyonlar Ligi organizasyonuna bugüne kadar en çok katılan takım 19 kez İngiliz devi Manchester United olurken, "Kırmızı Şeytanlar" lakaplı ekip önümüzdeki yıl 'turnuvaya en çok katılan tek takım' olma ünvanını kaybedecek. Bugüne kadar turnuvaya 18 kez katılan İspanyol ekibi Real Madrid önümüzdeki sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılarak tarihinde 19.kez mücadele etme hakkı elde ederken, bu sezon İngiltere Premier Lig'inde ilk beşin dışında kalarak Şampiyonlar Ligi vizesi alamayan Manchester United'ın sahip olduğu ünvana da ortak olmuş olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0