Ergin Ataman: Net bir galibiyet oldu!


88-82'lik skorla kazanılan ve final serisinde eşitliğin yakalandığı Fenerbahçe Ülker maçından sonra basın toplantısına katılan Ergin Ataman, iyi bir basketbol oynadıklarını ve net bir galibiyet aldıklarını söyledi. Maç içinde yaşanan gerginliklere de değinen koç, en sona ekledi: "Cuma günü inşallah deplasmandan galibiyetle dönüp burada kupayı kaldıracağız." İşte Ataman'ın sözlerinin tamamı: 

"Bugün maçın birinci dakikasından sonuna kadar öndeydik, biraz birinci periyot bocaladık. Alan savunmasına boş atışlar yaptık, biraz top kaybı yaptık. Ama oyunda gerçek bir Euroleague takımı gibi topu iyi paylaşan, savunmada iyi alan kapatan ve doğru atışı bulan takım Galatasaray’dı. Serinin 1. maçı dışında bu zaten böyleydi. Normal sonuç olarak görüyorum. 14-15 sayı öne geçtikten sonra oyun 15 dakika durdu. Seri 2-2’ye geldi, net bir galibiyet oldu bizim açımızdan. 2-0 gerideyken önce 2-2 yapacağız, sonra beşinci maçta hem iyi basket oynayıp hem kazanan tarafın biz olacağını söylemiştik. Bugün oyun kuralları net şekilde uygulanıyor bunu gördük, orada da umarım aynısı olacaktır. Biz gidip orada iyi oynamaya çalışacağız. Galatasaray taraftarını kutluyorum. Cuma günü inşallah oradan galibiyetle dönüp burada kupayı kaldıracağız."

Obradovic'in diskalifiyesiyle ilgili: "Obradovic tecrübeli bir koç, bugün takımı kötü oynadı ve maça giremedi. Saha içinde gerginlik vardı, büyük bütçelerle kolay değil, Euroleague’de hedefe ulaşamamış. Biz daha rahatız Euroleague’de ilk 8 yaptık ve finalin coşkusunu yaşıyoruz. Ortamı gerdiğim hakkında konuşulmuş. Ben sadece iddiamı ortaya koyuyorum. Saha içinde ortamı geren davranışta bulunmuyorum"

Hakemlerin performansıyla ilgili olarak ise: "Hakemlerin oyun kurallarını iyi uyguladıklarını düşünüyorum, bir tek 4 yabancı sahadayken yapılan faul atışını geçerli saymaları garibime gitti. Fatih Söylemezoğlu’na da bunu sorduk. Kural gereği teknik faul aldılar. Onun dışında Obradovic’in maçın ikinci yarısındaki tavrına Avrupa’da faul vermeyecek hakem yok. 2. maçta da bu oldu ama orada vermediler. İyi mi kötü mü olduklarını videodan izledikten sonra karar vereceğiz. Maçın sonucuna etki eden düdük yoktu. İlk maçta Fenerbahçe oyun kontrolünü eline aldı ve bizi yendiler, bu maçta da kontrol bizdeydi ve aynı sonuç oldu. Hakemler hakkında bir şey demek istemiyorum. Oyun kurallarını uyguladıkları için tebrik ediyorum” dedi.

2 yorum:

  1. Ergin Hocam, FB ve Ülker'in oluşturduğu denge olarak daha bütçeli takımı dize getiriyorsun,seninle gurur duyuyoruz.Tebrikler.

    YanıtlaSil
  2. Ergin Hocam oynattığın zekice basketbol ile son 3 maçtır FB ve Ülker'i dize getiriyorsun.
    Tebrikler.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0