Cesaré Prandelli hakkında, ufak bir anektod..

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Cesare Prandelli'yi biraz daha yakından tanıyalım;

"18'inde futbolcu olduğunda, İtalyan bir genç kıza aşık olur. Manuela adındaki bu güzel kadın, Cesare'den üç yaş küçüktür. Kader onları ayırana kadar, özel bir birliktelikleri olur. Bu birliktelik 1982 yılında evliliğe dönüşür ve 2 çocukları olur. Takvim yaprakları 2001 yılını gösterdiğinde Cesare'nin çocukluk aşkı Manuela'nın göğsünde tümör bulunur. Bu rahatsızlık nedeniyle Manuela iki kez ameliyat masasına yatar. Bu süre zarfında Cesare eşini hiç yalnız bırakmaz, maçlardan ve/veya antrenmanlardan sonra soluğu hastahanede alır. Antrenörlük kariyerinde tırnaklarıyla kazıyarak elde ettiği başarılarla büyük takımlara göz kırpan Prandelli'nin kaderi 2004 yılında değişir. Roma ile sözleşme imzaladıktan, sadece bir gün sonra doktorlar Manuela'ya göğüs kanseri teşhisi koyduklarını açıklar. Prandelli bir gün önce sözleşme imzaladığı Roma yöneticilerini arar, durumu anlatır. Eşiyle daha fazla vakit geçirmek istediğini belirttikten sonra sözleşmesindeki imza kurumadan fesheder. 

Bir yıllık aranın ardından 2005 yılında Fiorentina'nın başına geçtiğinde, Cesaré ilk dönemlerde antrenmanlara geç gelir. Her ne kadar sağlık sorunlarını mazeret olarak gösterse de, onu yakından tanıyanlar deneyimli teknik adamın her gece eşinin yanına hastahaneye veya ona dua etmek için manastırlara gittiğini ifade eder. 

 Cesare Prandelli takvim yaprakları 26 Kasım 2007'i gösterdiğinde hayat arkadaşı, çocukluk aşkı, eşi Manuela'yı kaybeder. O gün bugündür bütün galibiyetler ona ithaf edilir, zaferlerden sonra gökyüzüne kısa bir bakış vardır artık."

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0