Olcan Adın resmen Galatasaray'da..

Teknik direktör arayışları devam eden Galatasaray'da yeni sezonun ilk transferi gerçekleşti. Bir süredir gerçekleştirilen görüşmelerin ardından 30 Haziran 2014 akşamı borsaya resmi açıklama yapan kulübümüz, Trabzonspor forması giyen tecrübeli orta saha oyuncusu Olcan Adın ile her konuda anlaşma sağladı. Orta sahanın hemen hemen tüm bölgelerinde forma giyebilen 28 yaşındaki orta saha oyuncusu için kulübümüz, bordo-mavili ekibe 4 milyon euro bonservis bedelinin yanı sıra devre arasında Kayserispor'dan transfer ettiği Salih Dursun'u da iki yıllığına kiralık olarak Karadeniz ekibine verecek.

30 Eylül 1985, Balıkesir doğumlu olan Olcan Adın futbolun içinde yer alan bir ailenin büyük oğlu. Balıkesir'de ikamet eden ailesinde babası gençlik zamanında futbol oynamış, amcası ise halen antrenörlük yapadursun Olcan'ın da futbolla tanışması çok küçük yaşlarda oldu. Çocukluk döneminde babasının SEKA Kağıt Fabrikası'nda çalışması nedeniyle ailesiyle birlikte Balıkesir'de lojmanlarda oturan Olcan Adın, sekiz yaşında lojmanın kendisine ait futbol takımında arkadaşlarıyla beraber top oynar. Türkiye'de her yetenekli futbolcunun keşfedildiği yer olan "sokaklar" aslında bir nevi Olcan'ın da hayatını belirlemiş olur. 8 yaşında Balıkesir SEKA Spor'un altyapısına girmeyi başaran ve gösterdiği performans ile dikkat çeken Olcan, bir yıl sonra şehrin en büyük takımı (bugünlerde de Süper Lig'in yeni ekibi) Balıkesirspor'un altyapısına geçiş yapar. Takvim yaprakları milenyumu devirdiğinde Olcan Adın için ilk kez şehir dışına çıkma şansı doğdu. 16 yaşında Kartalspor'dan sözleşme teklifi alan Olcan bu teklifi kabul ettiğinde profesyonel anlamda da yolunu çizmiş olur.

EN ALTTAN, EN TEPEYE: 17 YAŞINDA SÜPER LİG
16 yaşında olmasına rağmen Kartalspor'da geçirdiği ikinci ayında A takımda forma şansı bulan ve forvet arkasında görev yapan Olcan Adın, gösterdiği başarılı performansın ardından sezon sonunda bordo-beyazlı ekibin Fenerbahçe'nin pilot kulübü olmasından da faydalanarak Fenerbahçe'nin yolunu tuttu. 17 yaşında hayatının ilk profesyonel sözleşmesini sarı-lacivertli kulüp ile imzalayan genç oyuncu çok kısa bir sürede en alt kademeden en üst kademeye gelmenin zorluğunu yaşıyordu. Fenerbahçe ile geçirdiği ilk sezonunda A takımda antrenmanlarda yer almasına karşın PAF takımla maçlara çıkan Olcan Adın, genç milli takımda forma şansı buldu. Fenerbahçe forması altında geçirdiği ilk sezonunun ardından Antalyaspor'a kiralık olarak gönderilen Olcan Adın burada oynadığı 26 maçlık periyodun ardından sezon sonunda Fenerbahçe'ye döndü. 2005-6 ve 2006-7 sezonlarında Fenerbahçe'de toplamda 10 maçta süre bulabilen ve bu nedenle sarı-lacivertli ekipten ayrılmak isteyen Olcan Adın sezon sonunda (2007-8 sezonu öncesi) Karşıyaka'ya kiralandı. Ve asıl meydan okuma burada başladı..

DİRİLİŞ: KARŞIYAKA..
2007-2008 futbol sezonunda o dönemin adıyla Bank Asya 1.Lig ekiplerinden Karşıyaka'ya kiralanan Olcan Adın tabir-i caizse sezona damgasını vurdu. 22 yaşında olmanın ve bu döneme kadar sürekli olarak forma şansı bulamamamış olmanın da vermiş olduğu etkiyle kendisini kanıtlama döneminde olduğunu ifade eden Olcan, sezon sonunda istatistik hanesine 33 maçta ilk 11 ve 9 gol - 5 asist istatistiklerini yazdırmayı başardı. Sürekli olarak forma şansı bulan ve takımını sırtlamayı başaran Olcan, sezon sonunda Fenerbahçe ile sona eren sözleşmesini uzatmadı ve Gaziantepspor'un yolunu tuttu. İzmir ekibinde gösterdiği performans ile Süper Lig'in alt düzey takımlarının dikkatini çekmeyi başaran Olcan Adın, düzenli olarak futbol oynayabileceği ve tabir-i caizse kadrosunda yıldız olabileceği bir takıma gitmeyi tercih etti. 2008-9 sezonu öncesinde Gaziantepspor ile üç yıllık sözleşme imzalayan Olcan'ın en büyük amacı düzenli olarak forma giymek ve yeniden İstanbul'un büyüklerine dönmek olmuştu.

KANITLAMA: GAZİANTEPSPOR
Nurullah Sağlam yönetiminde sezona başlayan Gaziantepspor'da ilk sezonun yarım döneminde neredeyse hiç forma şansı bulamayan Olcan Adın, kupa maçları dahil olmak üzere sezonun son bölümüne doğru ilk onbirde yer almayı başardı. Kırmızı-siyahlı takımda ilk sezonunda 15 maçta forma giyen Olcan Adın, bir sonraki sezon olan 2009-10 sezonunda Gaziantepspor'un başına geçen Portekizli teknik adam Jose Coucheiro'nun kadrosunda yer almayı başardı. Sezon başından itibaren, teknik direktörünün kadroya yazdığı ilk isimlerden birisi olan genç orta saha oyuncusu bir önceki sezon kendisine forma şansı vermeyen Nurullah Sağlam'a nazire yaparcasına 31 maçta forma giydi ve 3 gol 5 asist ortalamasıyla dikkat çekti. Gaziantepspor'un en çok forma giyen isimlerinden birisi olmayı başaran Olcan Adın, yeni sezonda göreve gelen Tolunay Kafkas'ın sisteminde de en önemli isimler arasında yer alacaktı. Tolunay Kafkas yönetiminde 2010-11 sezonunda Süper Lig'de mücadele eden Gaziantepspor'da takımın en önemli isimlerinden birisi olan Olcan Adın, sezon sonunda 33 lig karşılaşmasında forma giymiş olmasının yanı sıra kupada da 8 maçta forma giydi ve sezonu 41 maçta 14 gol - 5 asistlik bir performansla tamamlayarak takımını sırtlamayı başardı. Kırmızı-siyahlı takımın en önemli oyuncusu konumuna gelen Olcan, attığı ve attırdığı gollerin yanı sıra gösterdiği mücadeleci futbol ve performans ile taraftarların da bir numaralı sevgilisi haline geldi. Orta sahanın tüm bölgelerinde oynayabilen tecrübeli oyuncunun artık olgunluk evresiydi ve genç oyuncu kıvamından "tecrübeli oyuncu" rütbesine geçişi tamamlandı. Takımını tek başına sırtlayan Olcan, transfer dönemlerinde de büyük takımların radarına girmeyi başardı.

2012: BİR ÜST SEVİYEYE DÖNÜŞ..
Süper Lig'de iki sezon boyunca Gaziantepspor forması altında gösterdiği performansla büyük takımların dikkatini çekmeyi başaran Olcan Adın, başta Galatasaray olmak üzere gelen tekliflere rağmen kırmızı-siyahlı takımdan ayrılmadı. Bir önceki sezon Gaziantepspor forması altında gösterdiği performansla takımını UEFA Avrupa Ligi'ne taşımayı bilen Olcan Adın'ın takımında kalması fazla uzun sürmedi. Sezonun ilk yarısını kırmızı-siyahlı forma altında 18 maçta 5 gol - 5 asist istatistikleriyle geçiren Olcan Adın, devre arası transfer döneminde 3 milyon euro bonservis bedeliyle Trabzonspor'un yolunu tuttu. O dönem kendisini transfer etmek isteyen Galatasaray yönetimi, dönemin teknik direktörü Fatih Terim'in kararı doğrultusunda imza aşamasına geldiği transferden vazgeçmişti. İki buçuk sezon boyunca "underdog" olarak kabul edebileceğimiz Gaziantepspor'da düzenli olarak forma giyen (105 maçta 22 gol - 15 asist) ve kendisini kanıtlayan Olcan Adın için yeni bir macera başlıyordu. Trabzonspor'a imza atan Olcan bir nevi üst kategoriye yeniden dönüyor ve daha önce 17 yaşında gördüğü büyük takım etiketine 25 yaşında kendisini kabul ettirmek zorundaydı. 

Bordo-mavili forma altında yarım devre geçirdiği 2011-12 sezonunda ikisi Avrupa olmak üzere toplamda 23 maçta forma giyen Olcan Adın bu karşılaşmalarda 6 gol - 6 asist istatistiklerine ulaştı ve ne denli doğru bir tercih olduğunu gösterdi. 2012-13 futbol sezonunda Trabzonspor'un önemli isimleri arasında yer alan ve takımın yerli rotasyonunda beklentilerin yer aldığı Olcan Adın gösterdiği performansın ardından milli takıma kadar yükseldi. Avrupa Ligi'nde ilk turda Videoton'a şanssız bir şekilde elenen Trabzonspor forması altında Türkiye Kupası'nda final oynayan ve Süper Lig'de sezonu ilk dörtte bitirmeyi başaran Olcan Adın sezon sonunda istatistik hanesine 42 maçta ilk onbirde başlayıp 9 gol - 14 asist yazdırmayı başardı. Maç başına 80 dakika ortalaması ise, Olcan Adın'ın takımı adına ne denli önemli bir isim olduğunun rakamsal olarak göstergesi oldu. Geride bıraktığımız 2013-14 futbol sezonunda ise Olcan Adın takımının en önemli oyuncusu olarak sahne aldı. Zor günler geçiren Trabzonspor camiasında takımın en etkili ismi olan ve bir dönem takım kaptanlığına kadar yükselen Olcan, takımıyla birlikte Avrupa Ligi'nde gösterdiği başarılı performansın ardından (özellikle İtalyan medyasına, Lazio ve Juventus serilerinde) yabancı basına da adını duyurdu. Tamamı doksan dakika olmak üzere 14 kez UEFA Avrupa Ligi organizasyonunda forma şansı bulan, Süper Lig'de de tamamı ilk onbirde olmak üzere 33 karşılaşmada forma giyen tecrübeli orta saha oyuncusu bu karşılaşmalarda gösterdiği performansla milli takımın Dünya Kupası Eleme Maçları'nda aday ve as takım kadrolarında yer almayı başardı. Sezon sonunda 48 resmi maçta 30 gole direkt etki (15 gol - 15 asist) performansına imza atan Olcan Adın transfer döneminde en çok konuşulan isimlerden birisi oldu. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0