Ekrem Memnun genç yetenekleri takip ediyor..

Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren ve sezon öncesi yapılanmasını gerçekleştiren Galatasaray Odeabank kadın basketbol takımında baş antrenör Ekrem Memnun ekibiyle birlikte listesinde yer alan genç yetenekleri yakından gözlemlemek amacıyla Macaristan'a gitti. Bu sezon 3 kupa kazanarak müthiş bir başarıya imza atan Sarayın Sultanları'nın başarılı çalıştırısı Ekrem Memnun, milli takımımızın boy gösterdiği ve 10 Ağustos tarihine kadar Debrecén kentinde devam edecek olan U16 Kızlar Avrupa Şampiyonası'nı yerinde takip edecek.

U16 milli takımımızda üç oyuncumuz (İnci Güçlü, Meltem Yıldızhan ve Elif İrem Portakal) yer alırken, teknik heyette de altyapı antrenörlerimizden Halil Demirbilek yer alıyor. Turnuvada A grubunda Rusya, Portekiz ve Yunanistan ile aynı grupta yer alan U16 milli takımımız grubun ilk maçında Rusya karşısında sahadan 90-39 gibi farklı bir skorla mağlup ayrılırken, ikinci karşılaşmada Yunanistan'ı 65-58 ve grubun son maçında Portekiz'i de 71-39 mağlup etmeyi başararak adını ikinci tura yazdırdı. Galatasaray Yıldız Kız Takımı'nı da yöneten Halil Demirbilek'in yönetiminde Avrupa Şampiyonası'nda boy gösteren milli takımımız ikinci turda İspanya, Hırvatistan ve ev sahibi Macaristan ile birlikte E Grubu'nda yer aldı.

2.05 boyuyla turnuvadaki performansı merakla beklenen isimlerin başında geçen Galatasaray basketbol akademisi oyuncusu İnci Güçlü milli forma altında ilk maçında Rusya karşısında 2 sayı - 2 ribaundluk performansıyla beklentilerin altında kalırken, grubun ikinci maçında Yunanistan karşısında 21 sayı - 9 ribaund performansıyla galibiyeti getiren isim oldu. İnci, gruptaki son karşılaşmamız olan Portekiz müsabakasında da 15 sayı - 10 ribaund - 2 blok gibi dominant bir oyun sergiledi ve milli takımımızı galibiyete taşıdı. Pota altında özellikle son iki karşılaşmada %90 ve %70 gibi müthiş bir performansla skor üreten 1999 doğumlu İnci Güçlü'nün turnuvadaki performansı idari menajer Özge Alev ve baş antrenör Ekrem Memnun tarafından dikkatle takip ediliyor.

İnci'nin yanı sıra milli takımda forma giyen bir diğer Galatasaray basketbol akademisi oyuncularından Meltem Yıldızhan, milli takımın rotasyonunda önemli süreler alan isimler arasında yer alıyor. Uzun-forvet pozisyonunda forma giyen Meltem Yıldızhan geride kalan 3 karşılaşmada maç başına 25 dakika süre bulurken, bu müsabakalarda 6 sayı - 3.3 ribaund ve 3.7 asist ortalamasıyla mücadele etti. Genç oyuncu grubun ilk karşılaşması olan Rusya müsabakasında 26 dakika sahada kalırken 10 sayı üretti ve 3 asist yaparak takımımızın rakip potada ürettiği 39 sayının yarısına tek başına etki etmiş oldu. Meltem grubun ikinci karşılaşması olan Yunanistan müsabakasında 22 dakika sahada kalmasına karşın 1 sayı üretti ancak savunmada 4 ribaundluk performansına hücumda da 3 asist eklemeyi başararak dişlinin çarklarından birisi oldu. 1999 doğumlu olan ve 186 boyundaki genç oyuncu, grubun son karşılaşmasında Portekiz karşısında da 27 dakika sahada kaldı ve 7 sayı - 6 asist - 4 ribaundluk performansıyla milli takım adına başarıyla mücadele etti.

Oyun kurucu pozisyonunda forma giyen 1999 doğumlu bir başka oyuncumuz Elif İrem Portakal ise rotasyonun değerli parçalarından birisi olarak göze çarpıyor. Tarsus BLD takımında forma giyen 1998 doğumlu Nuran Tutsak'ın ardından milli takımın ikinci oyun kurucusu olarak süre bulan İrem Portakal geride kalan 3 grup maçında maç başına 16.3 dakika süre bulurken, istatistik kağıdına 5.3 sayı - 2 ribaund ve 0.3 asist ortalamalarını yazdırmayı başardı. 51 sayı farkla kaybettiğimiz Rusya karşılaşmasında rakip potaya 6 sayı bırakan genç oyuncumuz, milli takımımıza ikinci turun kapısını aralayan Yunanistan ve Portekiz karşılaşmalarında da 5 sayı üretmeyi başardı. 

U16 milli takımımız adına en çok dikkat çeken isim ise Fenerbahçe takımında forma giyen 1998 doğumlu Şelale Kepenç oldu. Genç oyuncu grup aşamasında geride kalan 3 karşılaşmada 30.3 dakika süre bulurken, maç başına 15.7 sayı - 7.3 ribaund - 1.3 asist ve 2 top çalma ortalamalarını elde ederek öne çıkmayı başardı. Şelale geride kalan grup maçlarının ardından turnuvanın en skorer 5. oyuncusu olarak istatistik sıralamasında yer alıyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0