Murat Özyer: Daha düşük bütçeyle yola çıkacağız..

Son günlerde iyiden iyiye tartışılmaya başlanan basketbolda küçülme haberleriyle alakalı olarak şube koordinatörü Murat Özyer, GSTV'de Ana Haber Bülteni'ne konuk oldu ve merak edilen konular hakkında görüşlerini belirtti. Erkek takımında geçen sezondan daha düşük bir maaş bütçesiyle yola çıkmayı planladıklarını belirten Özyer, kadın takımında ise benzer bir bütçeyle önümüzdeki sezonda mücadele edeceklerini belirtti. Açıklamalar şu şekilde oldu.. 

"Erkek takımımızda geçen seneki oyuncu bütçemize oranla daha az bir bütçeyle yola çıkacağız. Bütçeyi kullanma anlamında çok başarılı bir kulübüz. Benim gönlüm rahat, iyi bir takım kuruyoruz/kuracağız. Bazı oyuncularla ön anlaşma yaptık. Hakları bizde, ama açıklamadık. Vazgeçeceklerimiz olabilir, bu yüzden beklettik. Ender, Kerem Gönlüm ve umut ediyorum ki Cenk'le de sözleşme imzalamaya yakınız. Yabancı olarak Pocius, Micov, Aradori gündemimizdeki isimler arasında. Jawai'nin durumunu bütün sezon takip ettik. Şimdi de Avustralya'nın kadrosuna dahil edildi. Hazırlık maçlarını takip edeceğiz. Avustralya doktorları oynaması için olur verdi. Bizim doktarlarımız da kontrol edecek. Jawai için özel bir sözleşme yapabiliriz. Göksenin büyük bir ihtimalle başka bir takıma kiralık olarak gidecek. Arroyo'yla tek taraflı bir opsiyonumuz vardı ve onu kullanmadığımız için takımda kaldı. Maçlarımıza Abdi İpekçi'de devam edeceğiz. Loca yapmak istedik ama uygun bir alan olmadığı için bunu yapamayacağız. Sponsor konusunda ise pazarlama departmanımız çalışıyor. Önümüzdeki günlerde bir netleşme olacak. 

Kadın basketbolda geçen sezon %40-45 gibi bir indirime gitmiştik. Ama bu sezon benzer bir bütçeyle yola çıkacağız. Işıl'ın imzaladığı sözleşmeyi geri döndüremediğimiz için tutamadık. Rusya'da başarılı olacağına inanıyorum. Onun yerine oyun kurucu pozisyonu için Nuria Martinez'la anlaştık. Milli Takım'da oynayan bazı yerli isimlerle de anlaşabiliriz. Shavonte ve Bahar'ın garanti kontratları var. Kelsey Bone'u da yakın zamanda açıklayacağız. Sancho çok yorucu sezonlar geçirdiği için basketbola 1 yıl ara vermek istedi. Ama menajeri de İstanbul'a geldi ve konuşup, ikna ettik. Dünya Şampiyonası'ndan sonra 1-1.5 ay dinlenecek ve sonrasında takıma katılacak. 

Kombineler için iki nokta var. İlki transferleri açıklamak istiyoruz. İkincisi biletlerin satış sistemi için federasyonun başka bir şirketle anlaşma ihtimali var. Bunu da bekliyoruz. Taraftarımızla birlikte hem erkeklerde hem kadınlarda güzel bir sezonu geride bıraktık. Aynı başarıları bu sezonda da tekrarlayacağımıza inanıyorum."

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0