Nevriye Yılmaz ile bir sezon daha..

Geçtiğimiz sezon kelimenin tam anlamıyla peri masalı yaşayan Galatasaray Odeabank, yeni sezon öncesinde iskelet kadrosunu korumaya devam ediyor. Türk kadın basketbol tarihinin gelmiş-geçmiş en iyi oyuncularından birisi olan takım kaptanı Nevriye Yılmaz'ın kontratını bir yıl daha uzatan Sarayın Sultanları böylelikle geçen sezon efsanevi başarılara ulaşan kadrodan Işıl Alben dışında yerli rotasyonunun tamamını yeni sezonda da takımda tutmuş oldu.

Ülkemiz basketbolundaki yerli sıkıntısı bayan basketbolda biraz daha az hissedilecek durumda. Bu teze en büyük örnek olarak Nevriye Yılmaz'ı gösterebiliriz. Basketbol altyapısını Galatasaray'da alan Nevriye, daha sonra Fenerbahçe ile sayısız başarılara nâil olmuştu. 2012 yılında yuvaya dönen milli oyuncuya, bayan basketbolunda kuşkusuz en başarılı yerli isim diyebiliriz. Yaşına rağmen disiplini, hücuma katkısı ve liderliği Ekrem Memnun'un sisteminde yadsınamaz derecede önemli yere sahip. Sadece kulüp için değil, milli kadro için de aynı önemi arz ediyor. Basketbol kariyeri boyunca milli takımın vazgeçilmezi olmayı başaran tecrübeli uzun, Türkiye'nin bayan basketbolundaki en gür sesi olarak tanımlanabilir. WNBA kariyerli tek Türk oyuncu olma ayrıcalığına sahip olan Nevriye sarı-kırmızılı forma altında; 2 TKBL, 1 Euroleague ve 2 Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı. Özellikle 14 sene sonra kazanılan Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Şampiyonluğu'nda Işıl Alben ile birlikte en kritik yerli isimdi. 

 FCNBlog ekibi olarak Nevriye Yılmaz'a sarı-kırmızılı forma altında başarılar diliyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0